БСП и ДПС искат оставката на Караянчева, тя: Няма да подам!

Шефката на парламента заяви, че има правила и те трябва да се спазват
365
БСП и ДПС искат оставката на Караянчева, тя: Няма да подам!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.

Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните събития, при които част от протестиращите влязоха в сградата на парламента.

Още по темата
Вчера стигнахме до абсурдната ситуация тоалетната на НС да се окаже политически фактор и да стане повод за обсъждане в залата на НС, заяви Кутев. Това дете, което вчера не беше допуснато да стигне до тоалетната на НС, само преди две години на наши заседания стоеше вътре в залата, отбеляза той. По думите му, ако граждани и медии не могат да стигнат до фоайето на деловодството, това означава, че управлението и НС имат проблем.

"Сега единственото, което можем да поискаме от ПГ на "БСП за България" е оставката на Цвета Караянчева сега и веднага. Нищо повече не може да помогне", заяви Кутев.

В емоционално изказване Караянчева отговори, че НС има правила, те трябва да се спазват, и заяви, че няма да подава оставка.

Малко след това председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че движението ще започне консултации за оставката й и ще внесе проект, но по друга причина - заради сигнал за несъвместимост на член на ЦИК, по който не е представила информация, предаде БТА.

По-рано в декларация Караянчева обвини левицата в манипулации и опит за пи ар. Относно кадрите и манипулациите, че хората вчера са били изведени от НСО и бити - няма такова нещо, НСО има видеа, категорична беше тя и заяви, че няма да позволи парламентът да бъде участник в провокация.

Аз лично оставка няма да дам, декларира председателят на НС. И попита дали някой може да отрече, че в продължение на месеци палатките на майките от "Системата ни убива" са отпред и никой не ги е пипнал. Това е демократична България и нещата се случват по правилата, а не с агресия, подчерта Цвета Караянчева.

Една неуспяла левица се опитва да вдига рейтинга си, опитва се да се прилепи до протестите, защото, видите ли, ще се случи една революция и вие няма да бъдете в тази революция, обърна се към депутатите-социалисти председателят на парламента. Докато говореше от трибуната, те подвикваха "оставка".

Не искам да мисля, че вчера видях едно младо момче как беше използвано, то можеше да бъде вкъщи, предвид ситуацията, в която се намираме - на Ковид, коментира още по случая Караянчева. По думите й, то е било под пряка опасност от зараза, защото и хората около него не са носили маски. Всеки вижда кадрите от ситуацията с протестиращите заедно с Мая Манолова, която се опитва да се възползва от "Системата ни убива" за политическа кариера или да внесе нов импулс в изграждането на образа си, посочи Караянчева.

Като уточни, че за последен път опровергава подобни лъжи, обясни, че не тя се занимава с пропускателния режим в НС, а допускът е на основание на заповед на здравния министър, с която се въвеждат някои ограничения, без да се ограничава напълно достъпът до НС.

Съгласно тази заповед достъпът до заседанията на парламентарните комисии се извършва по заявка до съответната комисия, разясни Караянчева. Във връзка с писмото от вчера на майките, в което се иска среща, тя увери, че винаги е готова за диалог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
11
 
14
 
! Отговори
4epa преди 3 години
МАДЖО НА ТЕЛЕФОНА;- ХРИСТО ИВАНОВ ЩЕ ВРЪЩАШ ПАРИТЕ С ЛИХВИТЕ АКО НЕ БУТНЕШ ПРАВИТЕЛСТВОТО !!!!!!!!!!!!!!!! НИЕ МУТРИТЕ ИСКАМЕ ВЛАСТА !!!!!!!!!!!!!
157
12
 
17
 
! Отговори
Хайде по-спокойно ! преди 3 години
Цяла България им иска оставките ( на управляващите ) - Хайде по-спокойно, тези стотина платени протестиращи не са Цяла България ! На изборите ще се разбере колко им искат оставката, другото е опит на шепа рекетьорчета начело с Фигуранта да се докопат до властта през задния вход !
156
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че искат оставката на Караянчева не значи, че трябва да я даде.
155
10
 
13
 
! Отговори
истина преди 3 години
Данчо, цяла България не е от 200 пияндета, които хвърлят яйца и спят до контейнери.Данчо, явно си свършил хапчетата, а парите от Божков отровното трио си ги спестяват.Явно си пресипнал, и са ти спрели петдесетачките. Може да се разхождаш здравословно по улиците без автомобилни пари.
154
11
 
18
 
! Отговори
4epa преди 3 години
БРАТСКИТЕ ПАРТИИ ДПС И БСП - ПАК ЩЕ ИМА ЦЕЛУВКИ В ИМЕТО ОГРАБВАНЕТО ПАК НА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!
153
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
183данчопреди 1 минута 2 1Безочието на управляващата шайка е безгранично.Цяла България им иска оставките,а тия се правят на луди.На 22-ри да излизаме и да ги помитаме.#####$$###За отрицателно време ще си смениш мирогледа.
152
3
 
9
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 години
Няма бе,няма си подавам остафкатъ. Амаа дее,ай стига.
151
5
 
17
 
! Отговори
Вечна дружба преди 3 години
БСП и ДПС - вечна дружба !
150
12
 
16
 
! Отговори
данчо преди 3 години
Безочието на управляващата шайка е безгранично.Цяла България им иска оставките,а тия се правят на луди.На 22-ри да излизаме и да ги помитаме.Мафията от мирни протести не разбира.Крайно време е да ги изхвърлим с камъни.Щом искат кръв няма проблеми.България е готова за кървавата война срещу мафията.На 22-ри-всички на площада.
149
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парламента да не ви е общественна тоалетна. Да бяхте прескочили до Рундьо. Но и там нямаше да ви огрее.
148
14
 
12
 
! Отговори
Вече са жалки преди 3 години
Тези пишман майки вече не ги ли уби системата , 3 години се опитват да рекетират системата а тя още не ги е убила !
147
11
 
9
 
! Отговори
Как така? преди 3 години
Е как така видеото на НСО трябва да го приемем за реалност а пък видеото с Г-н.Борисов е манипулирано? Двойни стандартни!
146
3
 
14
 
! Отговори
Дупе и гащи преди 3 години
Са бесипе и дуписеИ Няма значение кой е дъто и кой гащитеЕднакво са ***
145
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективенТоя пак си знае неговото. Кой създаде СИК и ВИС? БСП и СДС. Имаше и един Роко. Е? Христо Иванов на кой вика "Шът! После ще говорим"? А онзи: "Като станеш министър председател да не ни забравиш". Опааа! К'во значи това? Та ще изгоним мутрите? При патрона на Христо мутрите идваха официално на оперативка при тогавашния вътрешен министър всеки понеделни!!! Да не говорим срещите между Курделия, Фигуранта, Решетников и Венци Стефанов.
144
12
 
15
 
! Отговори
За 172 преди 3 години
Мутрите са при пРезидента виДнес даже се снимал в кабинета си с баш мутрата на СевлиевоМда
143
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Собствения си партиен спортен клуб ЦСКА фалираха и опитаха да измамят уефа! Сега искат да фалират Държавата и да измамят ЕС. Не сме глупави! Няма да си дадем държавата и държавата ни няма да се оправлява от червената ***!
142
2
 
8
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Като си *** е лесно - каза баце
141
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Обективен"През 1989 в България живеехме...."Пък повремето на цар Симеон в България живеехме на три морета! Какво значение има, щом не го помним? На приказки ли да вярваме или на това което сме видяли с очите си и лично запомнили - Комунистите са крадци и унищожават всичко до което се докоснат!
140
4
 
11
 
! Отговори
Не е зле преди 3 години
Системата наистина да убивашеКучките на Маямата на никого няма да липсватМдаа
139
2
 
8
 
! Отговори
За175 преди 3 години
И Що си мислиш че всеки е тъпръб като тебе и ше се върже на фото монтажи и записи ?!Ъ?