БСП и ДПС искат оставката на Караянчева, тя: Няма да подам!

Шефката на парламента заяви, че има правила и те трябва да се спазват
365
БСП и ДПС искат оставката на Караянчева, тя: Няма да подам!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.

Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните събития, при които част от протестиращите влязоха в сградата на парламента.

Още по темата
Вчера стигнахме до абсурдната ситуация тоалетната на НС да се окаже политически фактор и да стане повод за обсъждане в залата на НС, заяви Кутев. Това дете, което вчера не беше допуснато да стигне до тоалетната на НС, само преди две години на наши заседания стоеше вътре в залата, отбеляза той. По думите му, ако граждани и медии не могат да стигнат до фоайето на деловодството, това означава, че управлението и НС имат проблем.

"Сега единственото, което можем да поискаме от ПГ на "БСП за България" е оставката на Цвета Караянчева сега и веднага. Нищо повече не може да помогне", заяви Кутев.

В емоционално изказване Караянчева отговори, че НС има правила, те трябва да се спазват, и заяви, че няма да подава оставка.

Малко след това председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че движението ще започне консултации за оставката й и ще внесе проект, но по друга причина - заради сигнал за несъвместимост на член на ЦИК, по който не е представила информация, предаде БТА.

По-рано в декларация Караянчева обвини левицата в манипулации и опит за пи ар. Относно кадрите и манипулациите, че хората вчера са били изведени от НСО и бити - няма такова нещо, НСО има видеа, категорична беше тя и заяви, че няма да позволи парламентът да бъде участник в провокация.

Аз лично оставка няма да дам, декларира председателят на НС. И попита дали някой може да отрече, че в продължение на месеци палатките на майките от "Системата ни убива" са отпред и никой не ги е пипнал. Това е демократична България и нещата се случват по правилата, а не с агресия, подчерта Цвета Караянчева.

Една неуспяла левица се опитва да вдига рейтинга си, опитва се да се прилепи до протестите, защото, видите ли, ще се случи една революция и вие няма да бъдете в тази революция, обърна се към депутатите-социалисти председателят на парламента. Докато говореше от трибуната, те подвикваха "оставка".

Не искам да мисля, че вчера видях едно младо момче как беше използвано, то можеше да бъде вкъщи, предвид ситуацията, в която се намираме - на Ковид, коментира още по случая Караянчева. По думите й, то е било под пряка опасност от зараза, защото и хората около него не са носили маски. Всеки вижда кадрите от ситуацията с протестиращите заедно с Мая Манолова, която се опитва да се възползва от "Системата ни убива" за политическа кариера или да внесе нов импулс в изграждането на образа си, посочи Караянчева.

Като уточни, че за последен път опровергава подобни лъжи, обясни, че не тя се занимава с пропускателния режим в НС, а допускът е на основание на заповед на здравния министър, с която се въвеждат някои ограничения, без да се ограничава напълно достъпът до НС.

Съгласно тази заповед достъпът до заседанията на парламентарните комисии се извършва по заявка до съответната комисия, разясни Караянчева. Във връзка с писмото от вчера на майките, в което се иска среща, тя увери, че винаги е готова за диалог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До В борбата си заМного си прав. Само клеветят и нищо друго. Хората масово в България ще намразят протестите. Утре могат да кажат аз да си напусна работата, защото така смятат. Срива се доверието в нашата държава. А БСП няма как да го вдигне, нито Мая Манолова, нито Радев. Смешници. А тези от "Системата ни убива". Ами работет за системата. Кой ви гледа децата, докато протестирате? Защо не почнете да работите, вместо да протестирате. Както и всички други, които само чакат на готово.
237
2
 
6
 
! Отговори
A преди 3 години
От големата заплата и привелегии не може да се откаже леко.
236
4
 
5
 
! Отговори
В борбата си за преди 3 години
докопване до властта,гнусната пяна на БСП,криминалните ВБ и ЦВ,другитевсякакви лузери,не се поколебаха да срутят дори малкото останал моралв политиката.Тя изглежда отвратителна в очите на хората.Сещате ли секакво ще бъде отсега нататък?Няма да има неоспорени избори,няма да иманеосрана сграда,мръсотия,оплюти хора,хулиганщина,провалени всякакви конкурси,поръчки,проекти,срокове,блокирана държава,отровен обществен живот,разделение във всичко.Щастливи ли сте Радев,Нинова,изпълнихте липоръчките?
235
4
 
8
 
! Отговори
П К П преди 3 години
Дупе давам,оставка не давам!
234
8
 
4
 
! Отговори
Кутев да бъде преди 3 години
определен като главен хигиенист на НС.Да прави списъци,да кани потенциални"окупатори"на НС и да дава билетчета за ползване на тоалетната.В хибриднатавойна срещу ГЕРБ,водена от БСП чрез Радев и "другарите"по интереси-лумпясалите елементи от ДБ,Мая,Възраждане,Боец,лелките от системата,герберите разчитат налогиката на хората,че те ще отсеят многото глупотевини от малкото истина.Това е грешка,масите не се замислят,а често приемат дори и най-невероятнитеклеветнически твърдения за истина и губят.
233
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам познати колежки, чиито деца са диагностирани със сериозни болести. Положението на семействата им е тежко и нямат МИНУТА СВОБОДНА. Чудя се, КОЙ се грижи за децата на тези жени, които протестират с месеци и спят в палатките?
232
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лузерката Мая и антимайките удариха дъното с простотиите си. Горките, болни деца.Нищо чудно, утре да се съблекат по бельо и да започнат да си скубят косите, пред парламента.Как Решетников и един изнудвач от Дубай, правят от хората залки същества.
231
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СъсипватКакто виждаме, никой не се интересува от богатите. А от власт имащите тук. Те не са отишли във властта само за едната заплата. Искат максимум опорки, подпорки по медиите като тук, заглавия с "разкри", "категорично", "да си протестират". Бяхме по думите на някакъв си председател номер 1 в Европа по мерки за кризата. В началото на месец Май. И оттам право надолу...
230
2
 
1
 
! Отговори
Караянчева преди 3 години
???????
229
1
 
0
 
! Отговори
Няма да ти дам преди 3 години
И да ме искаш няма да ти дам....
228
7
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Време е да си ходи ***(както я нарече слънцето на ГЕРБ). А най добре да се хванат двамката за ръце и да изчезнат докато е време.
227
4
 
8
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Тез убавци пак се подушиха под опашките! Как може нормален, знаещ и мислещ човек през ума му да мине да гласува за тия *** и продажници? И после се чудим що сме най-зле-много просто, никъде няма такъв див комунизъм като тук!
226
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Аба тая ,Караянчева ,що дрънчи на тенекиена кофа ?
225
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук валят изтъркани лафове за намсикви фигуранти. Кои от изброените по-долу са фигуранти?1. Президентът, който няма почти никаква власт2. Председателят на някакви си непрекъснато заместващи него хора с негово мнение3. Председателят на законодателите (с прякор, даден от другия председател председателсващите), държи като наcран *** номер 2.Ако резултатите за номер 2 и 3 се съберат, излиза че са около 60% фигуранти А номер 1 е фигурант само с 30%, факт.
224
12
 
7
 
! Отговори
Бесепедерунгелите преди 3 години
драпат за власт.Никой не ви иска ,не разбрахте ли?Никога повече бесепедерунгелски мега кражби!
223
5
 
7
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Когато БСП управляваше в коалиция с ДПС всичко беше мирно и тихо!!Хората бяха спокойни и щастливи.Тогава имаше ли протести??Тогава имаше ли кражби??Теглиха ли се милярди евро държавен дълг?
222
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига де, едно и също за тази баба, дето е под чертата. Нека си пие чайчето на Елинор Рузвелт и да ходи по чукарите, за да открива вече открити паметници...
221
0
 
3
 
! Отговори
Електра пита преди 3 години
откога Ч***лма е цензурна дума.
220
3
 
7
 
! Отговори
Електра преди 3 години
БСПдирастите и *** пак са заедно, ха познайте дали е имало аркадан...
219
5
 
9
 
! Отговори
Инж. преди 3 години
Най-готиното в случая е, че от известно време насам до края на живота си, тази госпожа ще носи етикета "***". Priceless.