Д-р Симидчиев: Вреда от маските няма, да докажат противното

Пулмологът е убеден, че възприемчивостта на децата е голяма
18 сеп 2020 11:51, Нели Христова
41
Д-р Симидчиев: Вреда от маските няма, да докажат противното
Снимка: БГНЕС

Училищата ще се превърнат в разпространител на заразата, но не и инкубатор. Там няма да имаме тежко боледуващи сред учениците. Децата са в групата с нисък риск и при тях заболяването протича леко. Тежко може да боледуват само преподавателите. Броят на положителните ще се покачва, защото има много контактни лица. Хоспитализацията или смъртността обаче няма да се повиши. Това заяви пред NOVA пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Той коментира и факта, че децата биха могли да заразят своите по-възрастни близки и трябва да използват предпазни средства.

"Има няколко установени факта за маските. Те намаляват честотата на предаване на респираторните инфекции, а не само на коронавируса. Втори факт е, че те нямат доказани странични ефекти. Вреда от маските няма. Всеки който твърди обратното, нека предостави доказателства", каза специалистът.

Пулмологът обясни, че поради средата, в която се намират децата тяхната възприемчивост е голяма. Именно поради този факт броят на заразени няма да бъде малък. Според него това няма да доведе до утежняване на обстановката в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започвам да усещам насилствено налагане на мерки, застрашаващи здравето ми. Ако има закони, тези управляващи, ли_же_щи световния елит, трябва да бъдат осъдени и да поемат отговорност.
20
7
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
идеята е да опазим учителите т.к са възрастни. Маските не вредят и няма да се носят до живот. *Вредата* от тях е фалшива новина. Да няма да е комфортно, но това е ситуацията.
19
9
 
1
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До Анонимен 11Влизат ти власинки в устата защото използваш многократно маска за еднократна употреба...Според мен, учениците трябва да имат специални маски - да са функционални от 2 ката плат, да са удобни и да са красиви или оригинални /децата да им се радват/ ;- например момчетата могат да носят маски на пират! Според мен, по-подходящи за децата са маските -кърпа с ластици и за ушите, Те се завързват зад главата и е по-трудно да се махат, а и са по-податливи на дизайн...
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказателството е, че Господ ни е създал без маски. Ако имахме нужда от пар цал на устата, щеше да ни расте по рождение
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вреда има носенето на маска води до психологически дискомфорт, ползата е че заразени ако носят маски не заразяват незаразените, ако се знае кои са заразените и само те носят маски ефекта ще е същия. Вярно е че децата по добре се справят с психологическите дискомфорти от възрастните , но има много значение броя на другите такива, все пак възрастните са се научили с другите да не са им дискомфорти а децата се учат с всички .
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Струва ми се че доктора не е наясно с доказателствата.Когато ми налагат нещо противоестествено и насила,мисля че тези,които го налагат трябва да ме убедат в неговата безвредност или полза!
15
2
 
2
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Всяко нещо може да бъде полезно и вредно, особено ако не се използва правилно...Децата са по-импулсивни, повече "оригиналничат" и се боричкат за техни си важни неща, така че те трябва да се контролират и да се убеждават много сериозно в необходимостта да носят маски в училище - както от учители, така и от родители или случайни хора...Ако детето пипне маската отвън и тя е с вируса, после ще пренесе този вирус навсякъде и ако го засърби окото - и в окото, например, ако се подиграят на някое дете..
14
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
доктора първо да беше дал "доказателства"за "ПОЛЗАТА" от маските!!!!!..После да ровичка има ли вреда,или не.Защото:-Уж ВСИЧКИ СМЕ С "маски"../като на МАСКАРАД!/,уж тия били "предпазвали",а случаите на новозаразени ВАЛЯТ КАТО ДЪЖД!!!!!ЦЕЛИЯ свят е с "маски",някъде дори неносенето им е дефинирано като по-тежко престъпление от кражбата,но...ЕФЕКТ-НИКАКЪВ!!!!Е?..как ще обясни тоя феномен дофтора?
13
2
 
9
 
! Отговори
До Т.шак преди 3 години
Бурките са си яко вредни. Още преди 30-40 години О. Фалачи пише за една кампания по ограмотяване в Пакистан: бурките са зверски развъдник на зарази, поради факта, че задържат влага и стават инкубатори за различни бактерии, които проникват в очите и дих. пътища. Жените масово имат кожни инфекции и конюктивити, незарастващи и възпалени рани. Като добавим и лошата хигиена...
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя да му сложат противогаз!!
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказвам: Влизат ми власинки в устата и ми се повръща. Доктора да докаже, че пазят.
10
1
 
14
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Този слуга на властта, от няколко дни много се е активирал и обикаля умело да защитава вижданията им. Самовлюбен и некомпетентен продажник! Спрете издевателствата над хората в частност децата!
9
1
 
3
 
! Отговори
Шмекера преди 3 години
До ТошоЕвала. Така трябва да се говори вече. Който е малко по-осъзнат да говори. Щото почнаха да се изказват всякакви зомбита. Който има малко акъл - ДА ГОВОРИ! Да се чува поне тук там истината.
8
3
 
10
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Има вреда от всяка една крайност....маска да, но за малко, а не по цял ден с маска.Какво издишваме ...въглероден двуокис, така и той къде отива ...в маската, ...е вреда няма, сигурно..!? Много за *** ни взехте вече...!
7
1
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Ами добре. То и бурките не са вредни, ама не съм се засилил да облека дъщеря си в такава.Симидчето по-добре да се върне към бизнеса на предците си, отколкото да ръси мозък по медиите.
6
3
 
3
 
! Отговори
Хех преди 3 години
А, то псевдонауката нямат нужда от дпоказателства. Най - много ракия с мезе, са върви гладко мислата. :))
5
1
 
20
 
! Отговори
Псевдо доктор преди 3 години
Как да няма бе докторе, що не си хвърлиш дипломата?!?!?!? Колко изследвания показаха в интернет, че когато децата сложат от евтините маски нивата на въглеродният двуокис под маската минава над 10 000 единици, със сигурност е и повече, но само до толкова хващат уредите. Та децата с евтини маски без клапи дишат ниско кислородно обогатена смес, в който преобладава въглеродният двуокис... май бая лекции е пропусвал този псевдо доктор ако за него това не води до проблеми... безобразие и престъпление.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със здраве да си носи маската въпросният пулмолог. Никой не му е забранил. Щом го кефи - да носи.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше полза от маските, то сега в Испания и Франция нямаше да затягат положението.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С противогаз е по-сигурно.