Вирусолог: Свръхвниманието към училищата граничи с истерия

Мерките от март бяха безмислени, категоричен е д-р Сергей Иванов
Обновена: 18 сеп 2020 20:10 | 18 сеп 2020 19:30, Красимир Ангелов
38
Вирусолог: Свръхвниманието към училищата граничи с истерия
Снимка: БГНЕС

"Има едно свръхвнимание към училищата, което граничи с истерия и едва в четвъртия ден от началото на учебната година стана ясно,че нито един от тези ученици или учители не са се заразили в училище“. Това заяви пред БНР вирусологът д-р Сергей Иванов.

Той отново посочи, че децата почти не боледуват от коронавирус, дори и да имат положителен тест.

Още по темата
"Това, което става сега в училищата, е отражение на собствените ни страхове. Децата нямат нужда от такова внимание, такива мерки в училище. Ето, днес се чува нова мярка - да се глобяват директори, ако дете се разхожда без маска в коридорите. Това граничи с абсурд, защото няма как да го обясниш това на едно 7-годишно дете", категоричен е д-р Иванов.

Той самият посочи, че е чул за много мерки и техни вариации и не е сигурен къде какво се спазва.

"Децата са си накуп, ще си обменят вируси и от това не трябва да се прави трагедия. Ако искаме децата да не срещат вируси, трябва да ги заключим вкъщи", подчерта вирусологът.

Според него е правилно мерките да бъдат насочени към уязвимите хора, защото учениците не боледуват.

"Ние нямаме бум в момента и е очевидно, че мерките от март бяха безсмислени. По същия начин мерките сега в училище ще се окажат безсмислени. Да, може да има леко покачване на заболеваемостта“, заяви д-р Сергей Иванов и уточни, че специално за децата грипът протича много по-тежко от коронавируса.

"Има състезание в момента как да се изтормозят учениците. Това с постоянната дезинфекция е също по–вредно“, посочи Иванов и продължи: „Ние не можем да затворим обществото заради страховете на част от хората“.

По думите му не може да се живее в постоянен страх и трябва да има реципрочност на мерките спрямо ситуацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той отново посочи, че децата почти не боледуват от коронавирус, дори и да имат положителен тест.----------------Аз посочвам, че никой не боледува от коронавирус, със какъвто и да е тест. Коронавирус не съществува.
13
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ако постоянното дезинфекциране на ръце е вредно / а то си е вредно да си мажеш и търкаш ръцете със спиртен препарат защото обезмаслява и изсушава / ! Защо се налага навсякъде?!
12
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после отразихте мнение и на другата страна, по-умната и логичната.Браво на този доктор за смелостта и обективността.
11
2
 
14
 
! Отговори
COVID преди 3 години
Решението е едно. При констатиран случай на заразен ученик, се правят PCR тестове на всички контактн, естествено за сметка на държавата. Положителните под карантита, отрицателните на училище. И да се спре с тази шумотевица, това е излишен спрес и за родители и за деца.
10
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ако мерките през март са били измислени: ще се намери ли НПО да даде НОЩ на прокурор и съдия?!
9
11
 
13
 
! Отговори
Язе преди 3 години
До 8А бе, специалиста, я посочи поне 3 статий, които научно доказват, че маските пазят от тоя вирус?! Ай стига глупости- деца с маски е поредната глупост, чиято цел е да ги направи бъдещи социални инвалиди! За да се манипулират по-лесно!
8
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ква истерия ,бе шматарок мънгъров ? Напротив , Маски не се носят, деца си плюят в лицето от 10см , в магазините никакви маски,никаква хигиена , за богатите има лек -Разбрахте ли ? за народа Няма ! оставиха на самотек ,като чак пък протестират-да мрът бе
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът казва именно да се защитават възрастните,тоест,когато детето се среща с баба си и дядо си,тогава е по-резонно да се носи маска,строга хигиена,дистанция.А и като се замисля,каква е разликата между училище и шивашки цех?Еми и там са 40,50 шивачки по 8 часа.Ами останалите заводи,мандри,сервизи,стадионите,протестите,плажа,ресторантите? Засега,дай боже и да остане така,няма претъпкани болници,хаос,масова зараза.Къде е причинара-не знам,но явно наистина истерията е в повече.
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христо, ти си в безопасност. Споко. Акълът ти е детски, така че и вирусът ще те пропусне.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плашат ГРОБ уфсИте с циркаджийски номера, за да останат на власт.
4
28
 
13
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Децата ясно, че не боледуват, а дъртите и другите около тях, които те ще заразят несъзнателно???????? Ше ги пишем бегали, като опитни зайчета!
3
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после умен доктор. Само че няма кой да го прочете и разбере. Маскофеновете четат само заглавията на статиите сричайки.
2
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният, дето ще ни обяснява, че трябва да свикнем с мисълта, че ще се мре, и да не мрънкаме много, а да мрем по-делово щото има да се изпълнява план за намаляване на населението.
1
17
 
28
 
! Отговори
защо преди 3 години
Маската ще те спаси от вирус, колкото каската от атомна бомба.