Ген. Мутафчийски: Дистанция и маски, докато няма ваксина срещу COVID-19

Генералът получи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на ВВМУ
19 сеп 2020 17:26, Анисия Иванова
132
Ген. Мутафчийски: Дистанция и маски, докато няма ваксина срещу COVID-19
Снимка: ВМА

Началникът на Военномедицинската академия генерал-майор дмн Венцислав Мутафчийски получи почетното звание "Доктор хонорис кауза” на официална церемония във Висшето воемнноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, съобщиха от ВМА.

На церемонията присъства и министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

След церемонията ген. Мутафчийски каза, че за него е висока чест да получи това звание, а специалността „военен лекар” вече се утвърждава и има перспективно бъдеще.

По думите му и в момента специалистите от ВМА са на мисии зад граница.

В момента те са три - в Африка, Азия и на Балканите, обясни Мутафчийски. И допълни, че за военните лекари, участващи в мисиите, се изискват качества, които трудно се изграждат в цивилните университети - да бъдат силни, волеви, устойчиви офицери, които могат да вземат бързо решения и да остават непоклатими, независимо от предизвикателствата.

Генералът коментира и ситуацията с COVID-19.

Докато още не е открита ваксина срещу коронавируса, която да е безопасна и да дава сигурност, трябва да правим това, което световната научна общност популяризира - да спазваме социална дистанция  и да носим маски, припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си помисля, че Мангъров искаше да оставим, да умрат много хора, за да има стаден имунитет у нас, ме побиват тръпки.Именно срещу неговата"шведска "теория за стана ген. Мутафчийски. "Яко много хора" бе препратка към думите на Мангъров, но за тези, които разбраха сарказама.
77
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъртъвчийски... :)
76
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
64 Ако бяха оставили Мангъров, съвременния др. Менгеле, да създава стаден имунитет у нас, тинещастнико, много бързо, ще ше да се озовеш в гробищата.
75
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
74
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недоразумението Мангъров, искаш да остави, да умрат много хора, за да си създаде станден имунитет!?Дори посочи невероятни цифри, които не са за цитиране, дори.Именно, срещу това се опълчи ген. Мутафчийски, но политизираната, грозна и антибългарска кампания срещу него, използва думите му извън контекста.
73
0
 
10
 
! Отговори
До 69 от ученик преди 3 години
Във 9-та ФЕГ не се спазват. В петък бяхме и без вода. Температура на входа не се измерва понеже сме много и не могат да смогнат.
72
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказано е, че маските не намаляват притока на кислород и не повишават нивата на въглеродния двуокис. Само *** вярват в тези митове.
71
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ген Мутафчийски е един от най-добрите ни лекари, обучени да действат в екстремни ситуации, доказал се в мисиите ни зад граница.Несправедливо, върху него се изля просташката помия на неграмотните и злобни фенове на БСП и компания.
70
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живеем в ситуация, която не е описана никъде, няма как да се получат от предишен опит. Предната подобна, през 1918 година, е завършила с плачевни резултати. Сега всички, целокупно, правят опит да запазят стадото, ама то блее ли, блее в Интернет. И не спазва особено препоръките.Германия, която беше много по-либерална от Испания в рестрикциите, търпи същите проблеми. -10% паднал БВП, училища се затварят масово след няма и две седмици ходене там и съответно тестовете се множат.... има световен проблем и много страни са обединени около решението му. За съжаление все още не е намерено решение.
69
18
 
14
 
! Отговори
Успял преди 3 години
Един успял човек ,на фона на функционално неграмотните българи ,евала !
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ще бъде някой журналист да направи репортаж как се спазват 3те ДДД в някое софийско училище, където са по 1200-1500 деца само в горният курс. Особено в елитните гимназии, които се пукат по шевовете от ученици.На хартия и заповеди със сигурност са перфектни, но дали наистина е така?
67
9
 
9
 
! Отговори
noname преди 3 години
Започват да си получават наградите от СЗО,Бил Гейтс и ФЕД,за добре свършената работа и посятата паника.Стъпка следваща - президентски пост.Обещан му е.Ще го получи.
66
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
49За по-интелигентните, "яко много хора" бе препратка към думите на червения псевдо доцент Мангъров, който каза,че за да създаде станден имунитет, ще трябва да умрат много хора.Напротив, ген. Мутафчийски направи всичко, заедно с екипа, за да бъдат спасени много човешки животи у нас.
65
6
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Хеее...Този се показа отново....Да се посмея малко.Не е нужно да се изказва,за да се смея !
64
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
обаче:-"Човяка" си държи НЕГОВИЯ си портрет и явно е изпаднал в еуфория от него...Вероятно га е нацаливал страстно преди да го покаже на "публиката"....не знам да се смея ли,да плача ли....Ще си отворя една бира..макар че ако требе да сме коректни, "Ин ВИНО веритас"..
63
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 57Ти недей да ме плашиш със гробищата щото редовно ходя там!Майка ми, баща ми, всички са там и като гледам няма много наплив от новоумрели да ги погребват, така че спри с тъпите си шеги!!!
62
0
 
3
 
! Отговори
До Минка преди 3 години
До Минка Нали знаеш, че няма отърване освен ако не са умрели? :)
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генерал Майтапчийски току що каза най-тъпия виц на деня!Както правилно поясни доцент Мангъров, една ваксина, за да бъде утвърдена и одобрена като безопасна, трябва да минат поне десет години в клинични изпитания!!!Значи - десет години маски и дистанция??? Не мисля...За да не съм голословен - познавам Мангъров лично. Не съм напълно съгласен с него. Използвахме го за задължителните (утвърдени от десетилетия) ваксини и сме доволни.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58Мислите ли че вирусът ще изчезне от само себе си?Може би ще отиде на риба или ще си вземе отпуск по болест?
59
3
 
6
 
! Отговори
Минка преди 3 години
И както се казва *ДОЙДОХМЕ СЕ НА ДУМАТА* и това е *ВАКСИНАТА*! Ето за това ни подготвят, да ни ваксинират и Бог знае каква е ваксината. Всичко е подготвено предварително и то от години, по план работят дяволските изчадия. Тази ваксина е готова и то отдавна, само им трябва време подходящо и ще действат. Всички разбрахме че вирусът е изкуствено създаден точно с тази цел. Цял свят се събужда и протестира срещу мерките, срещу ваксината, срещу всичко, което е срещу човечеството. Бог да ни е на помощ!