Ген. Мутафчийски: Дистанция и маски, докато няма ваксина срещу COVID-19

Генералът получи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на ВВМУ
19 сеп 2020 17:26, Анисия Иванова
132
Ген. Мутафчийски: Дистанция и маски, докато няма ваксина срещу COVID-19
Снимка: ВМА

Началникът на Военномедицинската академия генерал-майор дмн Венцислав Мутафчийски получи почетното звание "Доктор хонорис кауза” на официална церемония във Висшето воемнноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, съобщиха от ВМА.

На церемонията присъства и министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

След церемонията ген. Мутафчийски каза, че за него е висока чест да получи това звание, а специалността „военен лекар” вече се утвърждава и има перспективно бъдеще.

По думите му и в момента специалистите от ВМА са на мисии зад граница.

В момента те са три - в Африка, Азия и на Балканите, обясни Мутафчийски. И допълни, че за военните лекари, участващи в мисиите, се изискват качества, които трудно се изграждат в цивилните университети - да бъдат силни, волеви, устойчиви офицери, които могат да вземат бързо решения и да остават непоклатими, независимо от предизвикателствата.

Генералът коментира и ситуацията с COVID-19.

Докато още не е открита ваксина срещу коронавируса, която да е безопасна и да дава сигурност, трябва да правим това, което световната научна общност популяризира - да спазваме социална дистанция  и да носим маски, припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34Чиновете не трябва да са двойни.Това не го казвам заради коронавируса който почти го няма в България.Казвам го понеже всеки ученик трябва да си има лично пространство
37
5
 
5
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Направо Нарцис Мутафчийски. Ха-Ха-Ха.
36
6
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Този човек по-скоро трябва да получи призовка да обясни в прокуратурата защо заблуждаваше населението! След като стане ясно, че изпълнява политическа поръчка - да бъде осъден. Тия карантини и прочие нямат нищо общо с науката и действителността. Маските са абсолютно безполезни - който иска да си слага скафандър. Абе тоя свят въобще не отива на добре..
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"колко нарцистично е това на снимката..."То си му личеше и по телевизията, че е самовлюбен.С какъв тон и по какъв гнусен саркастичен начин разговаряше с журналистите!
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква дистанция спазват в столичните училища?31 деца по 2 на чин.
33
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колко нарцистично е това на снимката...
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГерПерска ***
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маски,социална дистанция,смърт,глобиМаски,социална дистанция?смърт,глоби.....И така по стотици пъти на ден от как почна тоя вирусНе знам дали сте наясно, но това повтаряне на заплашителни информация си е чиста проба манипулация и средство за пречупване на психиката на човек, когато върху един човек.Мо те използват СМИ за да и това достига много хора и усилва многократно ефекта от психотормоз защото харата взаимно се нападат.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23 За пари и власт се продаде на дявала......................................ПО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ БЯХ ЧЕЛ!!!!!!!ЗА КАКВИ ПАРИ И ВЛАСТ ГОВОРИШ,ТА ГЕН.МУТАВЧИЙСКИ НЕ СИ Е СМЕНЯЛ РАБОТАТА,СТАТУТА СИ МУ Е СЪЩИЯТ,МАЙ СТРАДАШ ЯКО ОТ КОМПЛЕКСИ,ЗАЩОТО СИ НИКОЙ И НИКОЙ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ!!!!!!!!!!
29
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За момент си помислих че е получил медал от Натфиз за това, че влиза много по-добре в роля отколкото повечето студенти.
28
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво и поздравления, а на всички злостни коментари тук - човек сам гради себе си, някои нагоре, други надолу!
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Световната научна общност популяризорала...Глупости,вие отдавна не се съобразявате с тази общност. Бил Гейтс ли е светената научна общност? Този който твърди че хората на Земята са много същият сега ще ме ваксинира и чипира? Пак те питам Муфтаджийски, къде откривателят на PCR технологията,за която е получил Нобел е казал че е тест за COVID-19?Терминът научна общност го употребявате за да ни успивате! Сключил си сделка с Дявола, но това няма да го направим и ние,защото ТИ Си КАЗАЛ.
26
0
 
2
 
! Отговори
Trump 2020 преди 3 години
the Best after Dr.Fauci!
25
2
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Ако с една норма за грип, приведена към Ковид, при условие, че ковид не е точно грип, искаш да обясниш, че няма смисъл от епидемиологията като наука, си смешен, а не начетен. И с право нямаш достъп до решения, по отношение на общественото здраве.
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си направи една модна линия маски, на които маски да има неговото тяло и да почне да печели от стадото овце, ама явно и сега си печели добре.
23
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пари и власт се продаде на дявала.
22
6
 
20
 
! Отговори
Пак изпълзя червея преди 3 години
До 10 Коронавирусите са над 50, според учените. Вземи по-добре да се запознаеш при каква заболеваемост се обявява грипна епидемия например и сравни числата. Много е удобно да се предизвиква масова психоза с разни вируси(нелечими и смъртоносни), като СПИН и ковид, при положение, че наличие на вирус може да се потвърди на 100% само в микробиологична лаборатория, а не с бъркане в носа с клечка.
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От същата банка е поставено изискване за задължителен паспорт за ваксинация, без който да не може да се пътува.Поставени са изисквания към правителствата да регулират и наказват доставчиците на интернет ако допускат платформи в които да се прокарват мнения против мерките.Прочете сами, много е и е меко казано зловещо.
20
5
 
10
 
! Отговори
Ддд преди 3 години
Да му е честита наградата.
19
1
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"Наемника заслужава своята плата"../от "Писанията"/Е,женералаГо...направи каквото можа В СЛУГИНАЖА СИ,сега било дошло времето да получи своята.ЕДНА ОТ СВОИТЕ плати.Обаче чудно че ни сай явил на церемонията с "хилядите чували за трупи",които така зверски ни обещаваше докато беше НУЖЕН.Ей,обаче тоя наруши традицията!Обикновено ПРОПАДНАЛИТЕ и КОМПРОМЕТИРАНИ гербослуги ги пращат на "Отговорна работа" в некое посолство.Що га не калесаха за "Военен аташе" в..Република Конго,примерно,не става ясно