Каракачанов: Младите разбират, че армията е добра перспектива

Тази година випускът е 66 души, доволен е министърът
Обновена: 19 сеп 2020 19:48 | 19 сеп 2020 19:34, Анисия Иванова
71
Каракачанов: Младите разбират, че армията е добра перспектива
Снимка: МО

"Няма просперираща държава в света, която няма боеспособна и силна армия“, това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов днес по време на тържествения ритуал по полагане на военна клетва от 66 курсанти във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров“.

Те влязоха в курсантските редици на 14 август 2020 г. и преминаха базова военна подготовка, която включва физическа и строева подготовка, обща тактика и обучение по дисциплините "Огневи системи и теория на стрелбата“, "Основи на военното право и нормативната уредба на въоръжените сили“ и "Ядрена, химическа, биологична защита и екология“, съобщиха от Министерството на отбраната.

Каракачанов подчерта, че младите хора започват да осъзнават, че воинската професия е добра перспектива. "Преди четири години, когато станах министър, випускът беше 18 човека, тази година е 66 и още двама медици ще допълнят строя. Това показва, че нещата вървят в положителна насока“, заяви Каракачанов пред журналисти.

Той бе категоричен, че след 25 години съкращения и липса на визия сред политиците, все повече хората разбират, че армията е един от най-важните стълбове на държавността.

"Неокомплектоването започна малко по малко да се преодолява. Разбира се не с тези размери и темпове, които на мен ми се иска, но тенденцията е положителна. Хората, които постъпват във военните училища и армията, са повече и това се дължи на отношението, което виждат“, допълни министърът на отбраната и припомни, че ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“ е класирано сред най-добрите военноморски училища в света.

След полагането на клетвата от курсантите академичният съвет на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“ удостои със званието "Доктор Хонорис кауза“ генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
запознат преди 3 години
До анонимен 56,Този наистина, ако е бил компютърен специалист, още повече и с два езика, какво търси в армията? Аз знам случай пък военнослужещ офицер, влазъл и изкарал по-голямата част от обучението си във ВА, напуска като си плаща и обучението и отива да работи за частна фирма.
55
0
 
2
 
! Отговори
запознат преди 3 години
Докато разни пенсионери определят със сътбите на младите офицери, сержанти и войници, нищо няма да се промени в армията. Така наречените АПЗ-та са добре. Иначе относно длъжностите, за които са необходими специфични умения,много рядко се гледа кой за коя длъжност е най-подходящ. Обикновено се работи на принципа- "Ти на мене, аз на тебе!" и си уреждат техните хора.
54
0
 
2
 
! Отговори
баце преди 3 години
Каракачанката да вземе да отслужи ък тогава да говори глупости. Армията е професионална бе *** . Има ли желаещи ще има такава структура. Няма ли желаещи да бъдат професионални войници, трябва да погледнат навътре и да погват да подават оставки . ***.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам десет години в армията.Тя е опорочена още от първоначалния прием.Кандидатстваш с диплома с възможности за една длъжност,за която си перфектния кандидат,но се оказва после че си приет на друга от която нищо не разбираш.ЗАЩО?ЖИВ СВИДЕТЕЛ СЪМ .Компютърен специалист с диплома и два езика,Англииски и Френски висшист,беше пратен на майната му да разпъва кабели.А на това място за което кандидатстваше бяхя сложили една девойка която чукаше с едното пръстче по клавиатурата ,и питаше къде е@.Да г-н К
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До като има наши и ваши в армията.Нищоняма да се промени.Трябват можещи кадри,а не с връзки.Г-н Каракачанов защо списъка за свободните места не се публикува публично,за абсолютно всички?Тогава няма да има връзкари а можещи и неможещи.Същото е и с избора за мисии.Като започнеш от командния състав та до редника.Дори и пари се дават.Има много случаи на кандидати с езици и специялности отговарящи на изискванията но без връзки.Те нямат никакъв шанс.Трябва от там да започнете.
51
0
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
Пълни глупости. Само платена армия. Америка е открита отдавна.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов, ти имаш ли деца? Прави ги войници, престани да агитираш младите хора да стават такива! Така изучи подчинените си офицери, че се свиват като мишки по ъглите и не смеят дума да отбелят, камо ли да протестират. Спецпрокурорите тичат надлъж и шир по страната и арестуват набелязаните жертви,ор-диТе на МВР пребиват протестиращите. Депутатите на Дариткова-Веселинов-Симеонов приемат антинародни закони и предават България... И ти каниш младите българи да влизат в БА!
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три месеца строева и физическа подготовка в кашишко поделение за шкембе войвода и недоокомплектоваността на армията ще бъде решена или поне ще му се затвори устата да не бълва тъпотия след тъпотия.
48
0
 
11
 
! Отговори
komitataе в политика преди 3 години
ти си най-голямата антиреклама за армията
47
1
 
18
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
До Анонимен Армията ни е приготвена за пушечно месо на чужди интереси!!! Този доносник да не рисува розови облаци,защото това е тъжната истина! А единственото нещо от което се интересува шкембака са парите кеш,които прибира от далаверите си.Продажба на паспорти на разни ***,комисиони от старите тарги,които пазари за милиарди,нагласени търгове за наши хора и разни други все от тоя сорт.Щели да очовечват младежите! Първо да очовечат себе си,а не чуждите деца! А до тогава НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!!!
46
5
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
За мен министър на отбраната трябва да е Димитър Шивиков.
45
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а ромите дето валери симеонов и красимир каракачанов изпратиха на почивка в петзвездни хотели с пари от нашите данъци?
44
1
 
27
 
! Отговори
лоша работа преди 3 години
Каквато държавата,такава и армията!
43
2
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
На фона на всички г.паци,които се пишат министри на БА,ме радва това,че армията има повече хора,които й имат доверие за разлика от полицията.
42
0
 
13
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Трима снайперисти ще ти опаткат 66те випускници - *** докато кихнеш три пъти пишман военен министре....
41
1
 
17
 
! Отговори
Герб преди 3 години
Тия ще са първите евани и бити политици.Вервайте ми.
40
1
 
3
 
! Отговори
НАШИТЕ И ВАШИТЕ преди 3 години
ТА РАВ СИ Е КАРАКАЧАНОВ- НО ОТ КАРАКАЧАНИН НЕ ВЗЕМАЙ АКЪЛ.ПРАВИ СА И В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО: НА ДЕСИ ПРИ ТРЪМП,НА НИЦЕТО ПРИ ДЖОНСЪНОТ КАРАКАЧАНИН АКЪЛ НЕ ВЗИМТ
39
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато бях в казарма, армията беше 75 000, разбира се тогава беше наборна, щеш не щеш влизаш, освен ако не си връзкар или болен :))) Това беше преди 20 години, сега Шкембе Воевода се хвали че имало нови 66 човека, може да са на ниво нинджа :)))Нарочно не споменах ниво командоси, щото наскоро едни роми бяха били такъв, та от срам казах нинджа :)))
38
0
 
19
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До Ямболски цървулДжамбазки не е ходил в казарма,Каракачанката е ходил,ама какво е правил там не е предмет на гордост.
37
0
 
26
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Каракачанов е ходеща(търкаляща се) реклама на Армията!!!