Самотна майка живее от 17 г. със синовете си във фургон

Жената е с куп заболявания, взима 200 лв. инвалидна пенсия
19 сеп 2020 17:09, Анисия Иванова
128

Диана Димитрова от Трявна е самотна майка и вече 17 години живее с тримата си синове във фургон и в тежки лишения. Тази година изпраща момчетата си на училище с няколко тетрадки и стари спортни екипи. Преди 17 години порой отнася кирпичената къща на Диана. От общината я настаняват във фургон в покрайнините на Трявна. А в управата я картотекират за общинско жилище.

"През годините на нея ѝ е предлагано многократно да бъде настанявана в общинско жилище, като имаме дори и откази, декларирани от нея, единият от които е през далечната 2010 година. Доколкото съм запознат, мисля, че я спират заплащането на сметките, които са електроенергия и вода“, обясни зам.-кметът на община Трявна Марин Маринов.

"Наистина са ми предлагали хората, но аз ги отказвам - много токове, води, задължения, които са живели преди мен там и ремонти. Аз ако платя всички неща, трябва да ми гладуват децата!“, сподели Диана Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

Диана е с куп заболявания и взема около 200 лева инвалидна пенсия. Единият ѝ син - Денис, е с 60% инвалидност и учи с ресурсен учител. Към пенсиите и социалните помощи жената добавя и оскъден доход от почасово чистене на улиците. Въпреки това, парите едвам стигат за храна.

"Гледам каквото изкарам, да го вложа или в манджичка, или в супичка. Хляб, нещо за закуска, ей сега закусиха маргарин с шарена сол. Имам печка - камина от тези за отопление, други печки нямам. На дърва си готвя на тази счупената печка отвън“, разказа Диана.

На 15 септември майката изпраща синовете си в осми, седми и пети клас. Успява да купи за единия раница, химикалки и малко тетрадки.  "Ще отидат със старите маратонки и старите екипи, за да може като взема пари да им взема един екип по-нов", казва Диана.

Целогодишно жената готви на печка на дърва навън, а пералня няма. Признава, че с децата ѝ живеят в лишения и се надява на помощ от милосърдни хора. От община Трявна и тази година са осигурили безплатно 4 кубични метра дърва за огрев. Въпреки тежката съдба, Диана рядко се оплаква, защото по думите ѝ, много българи живеят трудно и бедност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен не те ли е срам ими страх от БОГ
67
2
 
14
 
! Отговори
... преди 3 години
Стига толерантност, стига. Тия ни завзеха ей тъй. Ревът и бутат жените и децата напред, после идва цял катун. След 10 години, вече и 10 годишните раждат. На 20 са вече баби. За 30 години, превзеха държавата и все те са ощететени, все те са обидени и низвергнати. Стига. Тия деца, колкото и да ви ежал, сега са деца, но след 15 години ще ходят насам-натам, ще крадат и безчинстват над вас и вашите деца. Тия са напаст, казвам ви, напаст. Не я съжалявайте, че после вас няма да има кой да съжали...
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да живее, където си иска. Демокрация е, пазарна икономика. Не ми пука дали рови по кофата или не. Ама иначе отваряме краката за челяд... Айде нЕма нужда...
65
7
 
11
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
истинска ЧЕСТНА МАЙКА КУРАЖ госпожо БОГ ДА ВИ ЗА КРИЛЯ
64
9
 
8
 
! Отговори
... преди 3 години
Имам една печка, камина, на дърва дето се топля. Други печки нямам. (СЛЕД 5 СЕКУНДИ) Ей тук на тази печка готвя...Нали нямаше други печки, само една имаше, дето се топлят. Как изведнъж станаха две?!?!?!?!Заселили са се в околностите на града, не ги пускат вътре и затова реве.Предлагали й жилище, сигурно в Плачковци, щото там са общинските, но не я искат съседите, хората протестират против цииганизацията и затова е в покрайнините във фургон.Не й се връзвайте, хора.Те тия тъй ревът, после крадат
63
3
 
6
 
! Отговори
... преди 3 години
Това не е в Трявна. Някъде в околните села е покрай Трявна. В Трявна няма циигани, да знаете.
62
7
 
4
 
! Отговори
Шило преди 3 години
В пункиннският "рай" русия това е масово.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кото в соца давати нещо и после. Държавния колектив от доброжелатели а *** наужким те погватбсъс сметки.
60
0
 
12
 
! Отговори
добре де, преди 3 години
тя има много богати сънародници (вече имат повече пари от нас), защо от Мешерето не ги организират да й помогнат?
59
4
 
9
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ето това е съвременна уж европейска Тикволандия !!!
58
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво ни занимавате с проблемите на някакви мексиканци?Болна ,бедна инвалид-тва ще живее поне още 50 год.
57
2
 
5
 
! Отговори
Ааааабе преди 3 години
хубава работа, ама...
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава ли е ромката...явно НЕ щом е сама!
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тва нещо Борисов в Затвора и то веднага без Оставка
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 54Няма справедливост в този живот, по силния изяжда по слабия :)За ромката и 3-те и деца, ами как са и ги направили, кой е бащата, или за ромите е различно :)))Ако всички роми бяха така бедни като госпожата, щях да я съжаля, ама не е така :)
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решението е следното: Незабавно ремонтирано общинско голямо жилище. Със съдействието на агенцията за закрила на децата. Тук имаме три деца, които живеят като скотове. Работа за майката, да си получава полагаемите помощи и това е.
52
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е че депутатите са в нов парламент, за 44млн лв.
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам коментарите, болшинството са отворили статията, за да се успокоят, че има и по-зле от тях. Не се търси решение на проблема, а се гледа сеир на самотна майка с три деца. Без значение на етнос.
50
1
 
16
 
! Отговори
Сбъркана статия преди 3 години
Има нещо доста повърхностно и неизяснено в тази статия. Ясно фактите са, че живеят във фургона. Абсолютно несъстоятелно е обяснението на майката, че има сметки от предишни наематели и ремонт. Общината не би могла да й предложи подобни условия, дори с ремонта трябва да се ангажира. Относно средствата,: че инвалидната пенсия на майката е с този размер няма съмнения, но репортерът не се интересува за детето с инвалидност не получава ли средства, за детето, за 8-класника и се полагат 250 лева и т.
49
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само и единствено семейството ! Поменете от мен. Приятелите са илюзия