Доц. Чорбанов: Които послушаха учените, сега имат нулева смъртност

Ученият изтъкна, че все още няма ефективна ваксина срещу COVID-19
Обновена: 20 сеп 2020 13:54 | 20 сеп 2020 13:38, Ния Христова
189
Доц. Чорбанов: Които послушаха учените, сега имат нулева смъртност
Снимка: БГНЕС
Европа често не представя статистиката в коректен вид - на много места тестовете са безплатни, в големите държави се правят по няколкостотин хиляди тестове на ден. Това каза доц. Андрей Чорбанов от БАН в студиото на БНТ по повод статистиката от последните дни в Европа.
 
Наблюдава се чувствително увеличение на новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус.
 
Според него в момента в Европа се правят по концентрирани тестове заради започването на учебната година.
 
Чорбанов отбеляза, че най-важният показател в статистиката за COVID-19 е смъртността.
 
"Тези, които послушаха учените от самото начало - а това са държави като Швеция, които не въведоха стриктните мерки, не затвориха училища и градини, в момента смъртността им е нула или клоняща към нула", каза Чорбанов.
 
Ученият изтъкна и факта, че до този момент все още няма ефективна грипна ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
15
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Защо минуси? Дайте доказателства за епидемия? Питал съм много, но такива няма. Обяснете как при 900 починали в Италия от Ковид общата бройка за деня пак е нормална? Това ако го обясни някой трoл ще призная, че не съм прав. Чакам
102
7
 
10
 
! Отговори
преди 3 години
Маските извън лечебните заведения са намордници и фикс идея на постченгвтата.
101
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 102 Кои учени са казали, че няма смисъл от маските, хлевоусто човеченце? Мангъров и Чорбанов ли - те пък едни учени с по две нобелови награди в малкото джобче на жилетката. Я да видим какво казват Люк Монтание, Дидие Раул и други светила на световната наука. Маските най-малкото за това са полезни да не пръскаш слюнки и пръски върху лицата на другите докато дрънкаш глупостите си с кривата си устичка
100
9
 
13
 
! Отговори
791 преди 3 години
Чорбанов=Мангъров....Това ли са учените? Прословутият шведски модел колко жертви даде? ....Мислете преди да пишете или да вярвате на глупости.Мнението на проф. Люк Монтание и на проф. Дидие Раулт от Марсилия е съвсем друго.
99
7
 
13
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Епидемия Ковид, такава каквато ни я представяха,, т.е. страшна и смъртоносна не е имало и няма да има!Тази година като бройки на заболелите и починалите от остри респираторни заболявания по нищо не се отличава от предишните и това го знае всеки който държи на истината. Нагаждачите и следващите повелите на тези дето им дават подаяния не си струва да бъдат коментирани.
98
3
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Забравих най важното - КПП на вход и изход от града! Все пак, благодарете на НРБ и другаря Тодор Живков за програмата за ваксиниране от онова време! Доказано за целия Източен блок, холандско проучване! Програма провеждане десетилетия, а не инцидентно - дай сега да ви натиснем, че става лошо!
97
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега не знам колко им е смъртноста, но знаем колко народ измря преди! И не знам тая тъпня със шведитезащо ни я бутате в лицата! Нашете здравеопазване нямаше маски, да не говорим за облекло, лекарства, апарати, че и познаване на тоя вирус! И сега всеки ден се заразяват лекари, няки от тях умират заедно със семействата си! Давате ли си сметка какво щеше да е ако не бяхме въвели карантина! Или викаш няма нужда от съчки! Да, ама повечето ни медици са на възрастта на съчките!Или и от тях няма нужда?
96
5
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ако имаше пандемия, никой нямаше да спори половин година след тържественото и обявяване от Щаба, има ли я или не! Къде е Началника на Щаба, бе!? Представете си само за момент сега, когато сте много по информирани, утре в 08.00 да ви изтъпанчат Мутафчийски на телевизора и да започне: ковид, трупове, ще умират ваши близки, ада пристига в петък, чували, интубация - много сладко я обичаше тази дума, камиони, общи трапове....! Щяха да хвърчат телевизори през асми и тераси!
95
2
 
6
 
! Отговори
до 102 преди 3 години
и кои са тези учени....дай да четем
94
2
 
10
 
! Отговори
до101 преди 3 години
ми не само от вируса умират, но от вируса допулнително *** хора, които без него не биха починали. Колко си пият хаповете и живеят, но с вируса не успяват.
93
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чорба каша, чорба каша, глух петел от БАН! Освен тъпият шведски модел, който даде 6-7 хиляди жертви, има и други модели - южнокорейски, китайски, виетнамски, японски, норвежки, словашки, където използваха други подходи и постигнаха забележителни резултати. Така например в стомилионен Виетнам има само 35 жертви на коронавируса. Много малко са жертвите и в Южна Корея, Норвегия, Словакия. Шведксият подход е неприложим за Франция, Италия, Бг, че даже за САЩ по много причини
92
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учените ясно казаха, че от маски няма полза, нито от карантина, но фармацевтичните компании завладяха света и слабия ум на народите.
91
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има и друга приказка за Царят е гол. Само от ковид ли се умира така драматично? Само от ковида ли трябва да се пазим, или има и други? Защо насила ми наливате в главата тоя ковид? Е, имам право да не го отразя изобщо. СЕКТАНТИ. Ще се пазя както реша. Живота си е мой.
90
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доц Чорбанов, не пишете идиотщини! Швеция и всички Скандинавски страни имат проблеми с COVID-19! Швейцария също - но маски се носят само в магазинните, театрите... Франция е с червен код! Вижте мнението на Монтание, Дидие Раул.... Така, че не ми пробутвайте дебилщината на Комуниста Мангъров, който за това получи подарък апартаментче в блок на бившите от ЦК!
89
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше еднаприказка за лъжливото овчарче....И с нашите невдоучили "учени" е същото. Толкова са лъгали, че никой не им вярва.В България гледат само как да те уморят, да ти вземат парите и да източат касата.Няма как да ме убедят, че една държава, в която личния лекар не си вдига телефона, я е грижа за здравето на данъкоплатците.
88
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига вече с тая измислена пандемия, възрастните дали ще умрат сега или след година две е се тая, но срината икономика означава десетилетия финансова криза и мизе.рия
87
6
 
19
 
! Отговори
Учен преди 3 години
Много непрофесионално изказване ,Швеция има 10 милиона население ,на 18.09.2020 5 починали от ковид19,общо от началото на пандемията 5865 починали.Апелирам българите да използват главата си и да помислят преди да приемат за чиста монета всчко подобно изказване на компрометирани хабилитирани 'Доценти'. България при 7 милиона население има 4 починали вчера и общо само 753 починали. Без значения кой Доцент какво казва всеки може да си направи извода сам.
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 97Е, ти за всесилна ли я мислеше медицината?Бати и наивника си бил.Лекарство за СПИН не са измислили от 40 години.Сега ли разбра, че медицината е назад?добрутро
85
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чобанин с титла. "Шведският модел" се състоеше в признаване на безсилието на медицината, като такава и предоставянето на събитията в лицето и Бог, или случайността на заровете, с което не искал да се съгласи Анщайн. В този случай е безмислено съществуването, както на титлата "доцент" на чобанския внук, така и на самия него, от гледна точка на общественото разделение на труда. Тъй, че изтрепете докторите, защото са безмислени и върнете награбеното!
84
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Чорбан да каже кога ще направи ваксината - когато цъфнат теменугите или когато пандемията отшуми в цял свят и никой няма да има нужда от неговата ваксина. Бай Чорбан да се ваксинира срещу атрофия на мозъка и кухоглавие