Доц. Чорбанов: Които послушаха учените, сега имат нулева смъртност

Ученият изтъкна, че все още няма ефективна ваксина срещу COVID-19
Обновена: 20 сеп 2020 13:54 | 20 сеп 2020 13:38, Ния Христова
189
Доц. Чорбанов: Които послушаха учените, сега имат нулева смъртност
Снимка: БГНЕС
Европа често не представя статистиката в коректен вид - на много места тестовете са безплатни, в големите държави се правят по няколкостотин хиляди тестове на ден. Това каза доц. Андрей Чорбанов от БАН в студиото на БНТ по повод статистиката от последните дни в Европа.
 
Наблюдава се чувствително увеличение на новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус.
 
Според него в момента в Европа се правят по концентрирани тестове заради започването на учебната година.
 
Чорбанов отбеляза, че най-важният показател в статистиката за COVID-19 е смъртността.
 
"Тези, които послушаха учените от самото начало - а това са държави като Швеция, които не въведоха стриктните мерки, не затвориха училища и градини, в момента смъртността им е нула или клоняща към нула", каза Чорбанов.
 
Ученият изтъкна и факта, че до този момент все още няма ефективна грипна ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не говорим, че половината белоруси са гастарбайтери и черноработници в Москва.
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 85Айде.Глупавият Колхозник пак пусна изтърканата плоча.Балкански поток се строи от белоруси и украинци.За 800лв на месец.За тия пари никой българин не щеше да я върши тая работа.Та така комуноиде.
81
7
 
12
 
! Отговори
ивчо преди 3 години
славянчеенали се сещаш че докато чакаш да докажеш бактериална инфекция може и да не дочакаш. Стига си се правил на голям медик.И не ми разправяй че вируса бил преекспониран. Мангъра каза ще си скъсам дипломата ако има вирус след август. Що се крие и не я къса, щото не е сезонно грипче.
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България - GDP per capita - 8200$/yБелорус -GDP per capita - 5760$/y
79
3
 
0
 
! Отговори
до 78 от славянин преди 3 години
Ами и аз това гледам че правиш - ползваш квалификации без да ме познаваш, ама когато трябва да видиш себе си не можеш да се видиш!? Първо се опитай да видиш собствения си г.з, пардон лице в огледалото и след това гледай чуждото!
78
7
 
3
 
! Отговори
четете к'во пиш преди 3 години
Филип Фратев. Разработва молекула за коронката. Взе 80 млн. за това. Дали има коронка? Той в Тайланд, яде и пие всяка вечер, клипове има в нета с него.Жена му - на 42 а обикаля държаватя като бясна, с 25 годишно гадже. Дали има коронка? Не, няма. Има крадене на пари. Ако крадене. За сметка на хората. На вашия гръб, тия крадат и живеят а вие си броите стотинките за хляб.
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще слушкате само нашите Иксперти от тик-в-ения щаб Кунчо, Кантарджи и ген.Майтапчийски щото тях бате Бойко много ги слушка.Няма да обръщате внимание на Чорбановци и Мангъровци.И като ви кажат да носите маски и противогази ще носите и няма да се роптаете.
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
42 пъти.
75
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белорусите могат да пътуват практически в цяла европа, но никой не е чул за белоруси които просят на Запад, или мият улиците или берат яготи и работят като скотове в кланиците на Германия за мизерно заплащане както правят 2 милиона българи от членката на ЕС и НАТО и наведена американска партньорка България. В Белорус предпочитат да си работят в родните заводи.
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 83Колко пъти си ходил до Белорус?Обзалагам се че никога.
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехеЧетеш и нищо не разбираш.За такива като тебе се казва, че са функционално неграмотни.Човекът ти казва, че в Швеция без мерки, моментната смъртност е нула.Ти си го потвърдил - НУЛА смъртни случаи за вчера/днес.А това, че сухите съчки са изгорели - да така е, отишли са си хората.
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко. Работа има за всеки, заводите не са приватизирани и работят. Белорус е много по бедна на ресурси и природни даденостти от България но стандарта на живот е пъти по висок. Само те си запазиха стандарта на живот от социализма.
71
0
 
7
 
! Отговори
хехе преди 3 години
да не говорим че те шведите си живеят в изолация по дефиниция ...... с изключение на няколко по големи града ....швеция е толкова изолирана.....поради размерите на страната.....
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нека обобщимНе си разбрал правилно. Никой не иска да спори, това са факти.Ако някой се дразни от факти това е отделен въпрос. Ако някой се дразни, че либералната чума и овчелюдието са слабо разпространени болести сред гражданите с български ген, то аз го местя!
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68И какво и е работещото на белоруската икономика?
68
1
 
0
 
! Отговори
до славянин преди 3 години
гледам ползваш квалификации, към хора които явно не познаваш. На няколко други места по статии по повод вируса ти казах че си УлигУфрен безделник който само това прави по цял ден прави да пише или копира едни тъпоотии. Как пък ти излезе най учения псевдо медик незнаен .Профанизирал си се до костния мозък, безнадеждно. Казаха ти да хапнеш дремнеш...и да четеш Елин Пелин Напаст Божия...
67
1
 
0
 
! Отговори
до ивчо от славянин преди 3 години
Ивчо, и къде точно написах, че вирусът не убивал, я ми посочи номера на този пост!? Май се опитваш и то доста глуповато да ми припишеш неща, които не съм написал!? Това което казвам, ивчо, е че този вирус е прекалено пренапомпан пропагандно, не че не убива, когато си се разсипал от хроничен скара-бираджийски живот и безобиден грипен вирус ще те убие! Май ти се оплете понеже си доста глуповатичък!? А вторичната бактериална инфекция трябва да се докаже че е налице, за да се третира с антибиотици!
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но колко са смъртнит случаи в Белгия която спазва стриктни мерки - 10 хиляди. Това за 12 милионна Белгия добре ли е?
65
1
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
Помните ли го оня, Филип Фратев? Ако не, пишете в гугъл и вижте какво излиза. Молекула имал той, за вируса и искаше от държавата милиони, за да разработва нещо си.Получи милионите, нашите милиони. Знаете ли къде е сега? В Тайаланд. Пие и пада под масите. Вирус, а? Учени, а? Ваксина чакате, а? Паридавате, а?Вижте, вижте, как професора разработва въпросната си молекула против коронката. А вие стойте с маски и си мислете че вирус има. Тия от БАН са за затвора. Барабар с правителството.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чорбанов да беше станал готвач, а не да приказва гупости.