Училищата извадиха скритата заболеваемост от коронавирус

Половината софиянци носят маски, в провинцията процентът е 10
Обновена: 20 сеп 2020 10:03 | 20 сеп 2020 09:53, Ния Христова
119
Училищата извадиха скритата заболеваемост от коронавирус
Снимка: Pixabay
Коронавирусът е изключително упорит вирус, с който трябва да се научим да живеем. Това каза доц. Добрин Василев,началник на клиниката по кардиология в УМБАЛ "Александровска", в ефира на Нова ТВ.
 
Според негови наблюдения процентът на спазване на мерките в Европа по принцип е по-висок от други страни като САЩ например.
 
"Разпространението на заразата е правопропорционално на степента на спазване на мерките, които не са чак толкова тежки за спазване. Лично за себе си нямам обяснение защо хората не желаят да се върнат към един сравнително нормален живот със съвсем леки модификации като носене на маски, спазване на дистанция и добра хигиена", коментира още Василев.
 
"По мои наблюдения в София около 30-40% от хората носят маски, а извън столицата са под 10%", каза той.
 
"Скритата заболеваемост, която циркулира в обществото реално я видяхме в момента, в който децата тръгнаха на училище. Децата и учителите не са се заразили след отваряне на училищата. Те са се заразили преди 2-3 седмици", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се научим да живеем с вируса. Също както ни учат да живеем с обратните, лилявите, калинките и друга подобна гмеж. И така, докато унищожат цивилизованото общество.
24
3
 
3
 
! Отговори
барба ганиос-ците преди 3 години
Световен Номер 1 Инкубатор на Уханска БелоДробна Проказа - Цял Свят знае кои са Чумавите и за това само 5 държави в Европа пускат пътници Барбаганиосци!!
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата са без симптоми и ще предават вируса помежду си , на учителите , персонала , родителите и роднините си , в магазина , навсякъде . Едва когато възрастен със по тежки симптоми е диагностициран е видно . И то ако не го скрие . Много вероятно е много хора да крият и да не отиват на лекар за да не си причиняват цялата драма с тестовете и карантината на тях и всички техни роднини, приятели и колеги. Да отричаш съществуването на СПИН защото не познаваш болни от СПИН е безумно глупаво.
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам на български лекари и не вярвам на български медии. Искам детето ми е да е здраво, а не да страда заради една безмозъчна калинка, станала министър,за да си печата учебници.
21
2
 
18
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 22Децата не са застрашени. Това са световните тенденции. При тях смъртността е минимална. Болни и възрастни. Тази група трябва да внимават много.
20
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте училищата, ако са ви мили децата. Управляващите нямат семейства и деца, на тях не им пука за вашите деца.
19
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките в училищата са формални ,да стоиш с маска и след това да събереш всички тетрадки на учениците за да ги провериш е глупаво . Надали почистват дръжките на вратите постоянно , надали чистят в тоалетните постоянно , в учителската стая си разменят листи и документи , принтират се бланки и тестове които ще се пипат от всички деца и ще се върнат в учителя . Принтера дали го чистят след всяко ползване , съмнявам се . Сестрата ще проверява за въшки буквално всяко дете физически . Децата са по 30
18
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очуден, обратнопропорционално е. Където най-много се спазват мерките, заразените са най-много. Гледай по света какво става. Чуди се де..
17
7
 
11
 
! Отговори
от Пловдив преди 3 години
В Пловдив ресторанти и паркове са пълни с народ. Главната улица - не можеш да се разминеш.На 1000 човека 1 да носи маска ама като го погледнеш ти става ясно защо. Никой не вярва в ковид измамата.
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
маскид-иотите в атака
15
4
 
20
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Dr. KnowНе можеш да очакваш тийн да спазва каквото и да било. Възрастните трябва да спазват мерки, а застрашените да се пазят (дистанция, маски и прочие). Аз от дете и тийн не очаквам нищо.
14
7
 
14
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Тоя пореден здравен фашист да си вземе "леките модификации" на начина си на живот и да си ги завре там, де слънце не огрява!Няма да робувам на чужди страхове.
13
3
 
7
 
! Отговори
Бнн преди 3 години
Как ги разбра тея проценти бе пич !! 40,10 !! Маски се носят навсякъде помагазини и търговски обекти .. дори и в селата ,което беше очидващо дори за самоят мен
12
0
 
10
 
! Отговори
Очуден преди 3 години
"Разпространението на заразата е правопропорционално на степента на спазване на мерките, които не са чак толкова тежки за спазване."Това много лошо. Аз се надявах, че е обратнопропорционално.
11
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Пловдив няма 6 / 5 Маски се носят и пушек се вдига. Никой не вдига врява за маските. Даже в ДГ където работя- майки идват сутрин и питат децата защо не са с маски. Носят маски в раничките. Казваме им, че децата в ДГ няма да носят предпазни маски. Само учителите и помощник възпитателите са с шлемове и маски. Те се цупят, че по над 25 деца в група са много. Но това е положението. Та мисълта ми беше, че всичко е въпрос на лична култура. Нямаш ли култура-оспорваш всички правила.Носете си маските
10
1
 
10
 
! Отговори
Dr. Know преди 3 години
До БауНе само от възрастните - от тийн-овете също! Както и от млади работещи!Има безсимптомно болни!
9
0
 
16
 
! Отговори
до 4 Объркан преди 3 години
Защото в София има най-много жители.Не можеш да сравняваш София и Смолян. Брой заболели за сега е равно пропорционален на брой жители в населено място. Колкото повече са жителите-толкова по-голям е брой заболели... но само за момента. Има голяма вероятност цифрите да се обърнат при взривове от огнища на вируса.
8
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава защо започнахте присъствено годината? За да се поомешат децата още повече ли? Мерките са комични след като набутахте децата по 30 в едно помещение. За хигиената в уч. заведения дори не ми се коментира. Една хигиенистка на етаж с една бърсалка за коридор и тоалетна. Демек цялата отговорност на нейните плещи, защото пък учителите трябва да следят за маските и все пак уч.процес.
7
4
 
19
 
! Отговори
Бау преди 3 години
трябва просто да се спазват елементарни мерки и то от възрастните. Нищо повече ...
6
8
 
14
 
! Отговори
да ви го... преди 3 години
Тука в Пловдив всички са с маски бе,кви са тия простотии!?