Какво кара тийнейджърите да рискуват живота си с екстремни селфита?

19-годишно момче в София загина при такъв опит
21 сеп 2020 18:47, Петя Славова
42
Какво кара тийнейджърите да рискуват живота си с екстремни селфита?
Снимка: БГНЕС

През последните години се наблюдава опасна мода сред тийнейдъжирите у нас - екстремни селфита. За жалост обаче често опитите да запечатат снимки на опасни места, завършват фатално за младежите. Последният такъв случай е от нощта на петък срещу събота.

19-годишно момче беше ударено от волтова дъга, докато опитва да си направи селфи на железопътен мост в столичния квартал "Дружба".

Още по темата

"Три са възможните опции да събереш лайк – да покажеш лукс и статус, да направиш изключително добра снимка и третото – да направиш нещо рисково. Явно това момче не е успяло да влезе в първите две категории. Далеч съм обаче от идеята за екстремно селфи, защото  на това тъмно място през нощта не знам дали е щяло да стане хубава снимка", смята психологът Младен Владимиров пред Нова тв.

Според него е необходима дискусия във Facebook и Instagram, както и филтър в социалните мрежи за подобни екстремни снимки, които да бъдат сваляни.

Владимиров смята още, че в училищата трябва да започне да се говори за рисковете в интернет. "То не трябва да е епизодично, в час на класа веднъж. Трябва да изградим нов тип култура по отношение на децата", посочи психологът.

Темата с опасните селфита коментира и екстремният фотограф Стратимир Георгиев. "Има моменти, в които гониш адреналин. Аз лично съм спокоен на такива места и ми харесва да съм там и да наблюдавам неща, които много не могат. Причината за снимките, които правя е да покажа и пресъздам самата атмосфера", сподели той.

Психологът обаче беше категоричен, че екстремната фотография не е спорт, а нещо опасно. "Съветвам всички млади хора да докладват такъв тип снимки, защото иначе това се мултиплицира", заключи Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари