Част трета: Велико народно въстание в София

Големият протест е в Деня на Независимостта на България
116
Част трета: Велико народно въстание в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Организаторите на антиправителствение протести от т. н. "отровно трио" обявиха, че са избрали 22 септември - Денят на българската независимост, за трета част на т. нар. "Велико народно въстание".

Още по темата

"За нас Борисов е не просто диктатор, не просто зло. Борисов е миналото, вече миналото. Именно заради това на 22-ри септември ще чуете петте приоритета, които според нас, са необходими за изход на България от тази помийна яма, в която ни завлече управлението на Борисов", обясни адвокат Иван Хаджигенов от триото.

Арман Бабикян допълни, че преговори с Борисов няма да бъдат водени.

"Може би осъзнал, че на площадите на България не е мафията, а са гражданите! Длъжни сме да дадем точен и ясен отговор - преговори с Бойко Борисов няма да има. От него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори. Това смятаме, че е легитимният начин за развръзка на кризата в България. Тогава ще има не преговори, а разговори и то с българския народ".

Исканията на хората остават непроменени – оставка на кабинета и главния прокурор.

Снощи протестът премина спокойно и без напрежение. Хората хвърляха яйца и ябълки по сградата на Народното събрание.

Последва и обичайното шествие към "Орлов мост". Кръстовището остана блокирано за час, но към 22:30 часа вечерта движението беше възстановено.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: протествъстание
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
6
 
19
 
! Отговори
Анти Боко преди 3 години
Не го харесвам тоя, ама заради куковците на този нескопосан протест ще гласувам против БКПклонинги.Писна ми от некадърни, крадливи и гнусни политици.
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73И кой ти каза, че Румъния са по-добре? В Румъния осигуровките са изцяло за сметка на работещите. Та като смяташ, смятай всичко. 40% увеличение на пенсиите от юли не се случи. 10% от септември последно обещават. Бюджетния дефицит вече не отговаря на изискванията от договора от Маахстрих. При всяко идване в България отчитат нов път, за разлика от техните. Там има опасност поколението родено през 70-те годинина миналия век да остане без пенсии. Та ти се огледай. Бях в Сърбия три пъти
67
9
 
6
 
! Отговори
Боко може да го преди 3 години
махне само този който го сложи на този пост! Това е големият брат от Америка. Не виждате ли, че в Брюксел мрънкат, но не смеят да го свалят, защото чичо Сам не дава. След изборите ще видим кой е по любим на краварите, дали Боко или Цвъки!?
66
4
 
14
 
! Отговори
Еми преди 3 години
Внимавайте с изненадите на триото.това което замислят е безумие.
65
13
 
8
 
! Отговори
До73 преди 3 години
73Анонименпреди 12 минути 1 3Троловете излезли на фронтовата линия да коментират... разбрахме - Бокича е по-голям светец и от папата, нищо че е бивш комунист и къта пачки в чекмеджето.##########И, като сложим Ко р ни то или хвърчилото ще цъфнем и вържем ,викаш.
64
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете излезли на фронтовата линия да коментират... разбрахме - Бокича е по-голям светец и от папата, нищо че е бивш комунист и къта пачки в чекмеджето.Хора, вижте кой ви управлява. Вижте реалността около себе си. Румъния е по-добре, а бяхме наравно. Сърбия е по-добре, а ги бомбардираха и превзеха.Тука - още търсим виновен, още няма наказани, Бочака е номер 1. Заслужавате си мизepията.
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
71Анонименпреди 3 минути 3 1До 58Правилно, борисов и гешев са неадекватни име знаят какво се иска от тях#########Знаят,знаят ка Ун, ти не знаеш ,какво искаш.
62
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58Правилно, борисов и гешев са неадекватни име знаят какво се иска от тях
61
8
 
18
 
! Отговори
протест преди 3 години
Омръзна ни Борисов 3 искаме преждевременно Борисов 4
60
1
 
9
 
! Отговори
Тоя па смешник преди 3 години
Що триете коментари мишоци?
59
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
67БСПпреди 17 секунди 0 1Днес е денят!! На въстание Българи!!Да изгоним най-злия диктатор в историята на България.Няма как да празнуваме независимост когато България отново е под робството на мафиотската хунта ГЕРБ!!!##########А има ли 200 хилядна армия на Дунав.
58
29
 
9
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Днес е денят!! На въстание Българи!!Да изгоним най-злия диктатор в историята на България.Няма как да празнуваме независимост когато България отново е под робството на мафиотската хунта ГЕРБ!!!
57
9
 
29
 
! Отговори
Тото преди 3 години
Единствената вина на Бойко и Гешев е че си вършат работата и са трън в очите на мафията в БГ.
56
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите са месец март ,другари.Толкова ли сте неграмотни ,че бъркате месеците?За по тъпите повтарям МЕСЕЦ МАРТ. Сега сме 22 септември.Почвайте броенето.
55
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влизайте в тоалетната и да пускаме водата, че много смърди от вас нереализирани таланти. Искате власт, ама няма. Така ще се оЧисти помийната яма.
54
7
 
25
 
! Отговори
Бау преди 3 години
ако протестирате през деня сте безработни ... Просто е.
53
8
 
36
 
! Отговори
истина преди 3 години
Тази възрастна жена е лицето на промяната, за която протестират, спят до контейнери и хвърлят яйца и домати по обществените сгради. Това са хората на Фигуранта с юмрука.Тази жена и отровното трио са младите, образовани, некорумпирани, които с парите на избягалите от правосъдието другари, през президентството финансират промяната с яйца.
52
7
 
34
 
! Отговори
Божков преди 3 години
Я да се напънат малко повече и да съберат хора, 2 репетиции имаха. А не им се получи, ще връщат пари май, а може и чай с новичък да им сипя.
51
3
 
32
 
! Отговори
77 преди 3 години
До Анонимен , ком. 52Червенко , много си едностранчив! КЪДЕ са най големите капиталисти , РАЗГРАБИЛИ народното имане ? Защо пропускаш : баневи , божковци , арабаджиевци , герговци , лечевци , ниновци , златевци ,овчаровци , първановци и ...още много червени капиталисти !
50
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народе, Бабикяните са "светлото бъдеще" !!!Грабвайте яйцата и плакати с Черепа, и хайде на площада !Долу мутрите, да живее Фигуранта и негония пророк Черепа !