Полицията се опитва да избута протестиращите, напрежението ескалира

Две линейки пристигнаха в района
Обновена: 22 сеп 2020 23:43 | 22 сеп 2020 23:12, Анисия Иванова
344

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Малко преди 23.00 часа напрежението ескалира. Стигна се до спорадични сблъсъци между протестиращи и полиция пред площад "Народно събрание". Полицията се опита да избута протестиращите. Протестиращ хвърли паве, съобщи БНР.

Протестиращите се опитаха да пробият кордона, влязоха в сблъсък с полицията и започнаха да замерят полицията с предмети, която ги избута с щитове. Камионетки на Жандармерията бяха спрени зад сградата на НС, няколко бомбички бяха хвърлени в краката на полицаите.

Две линейки пристигнаха в района - едната на Спешна помощ, а другата от болницата на МВР. Не е ясно има ли пострадали служители на реда.

Напрежението възникна към 21.30 часа, когато протестиращи поискаха да преминат през плътния полицейски кордон, който е обградил старата сграда на Народното събрание, за да отидат към храм-паметника "Александър Невски". Те не бяха допуснати от силите на реда, което предизвика недоволство.

Броят на протестиращите вече намалява, но все още едно голямо ядро се намира пред старата сграда на Народното събрание. Множеството скандира "Оставка" за главния прокурор и правителството.

Три - четири реда жандармеристи с щитове и шлемове излязоха, за да преградят пространството пред старата сграда на Народното събрание. Протестиращи се струпаха пред жандармеристите, скандирайки, че пазят престъпници.

76-а вечер на протест се провежда в София. Инициативата е под надслов "Велико народно въстание" 3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
6
 
17
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Срам ! Срам ! Едно въстание не могат да направят , тръгнали държава да управляват.
233
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въстанниците пак ли си забравиха пушките?
232
2
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
На 7-ми ноември.
231
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога е следващото велико народно въстание?
230
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя сапунен сериал взе да омръзва. Добре поне че поне олигарсите плащат на актьорите а не от нашите пари. Ама като погледнеш то парите на олигарсите са си откраднати наши пари.
229
1
 
9
 
! Отговори
детеправач преди 3 години
Явно,мумунски ни е баща на всички нас.Щом ни казва какво да правим.Загрижен ,ти да видиш.
228
4
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Тръгнали по нощите да дават почести -срам.
227
3
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Сагата с "Великите народни въстания" вече беше прочетена на няколко пъти, а селедващите и издания 4-5-6 и т.н. само ще затвърдят усещането че е писана на коляно и не и доизкусурена ... !!!
226
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уря,измислиха го.разБойко е под карантина.Една от придружаващите го ко кошки в Брюксел се заразила.
225
6
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Вече очевадно цяла Европа и останалия свят демонстрират своето пренебрежение към Фигуранта - никой никъде не го е поканил , няма и да го поканят повече ! Изпърдя си късмета прилепа! Дори на лаптоп не го канят да се покаже ! Никой не иска да слуша, а още по-малко да вижда ,едно *** ! Канят го само на богати софри на олигарси и престъпници- той си ги пожела !
224
6
 
21
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
СЕМ! СЕМ! Слуша ли някой от Вас Националното радио? Силвия Великова докога ще бъде говорител на протеста! Непрекъснато дава дума само на върли привърженица на протеста! Непрекъснато излага своите възгледи, което може да го прави извън работното си място на ракийка в къщи, но не и по национален ефир!И ВИЕ ли от екипа на ДНЕС ?Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2020/09/23/komisar-hadjiev-protestite-pred-parlamenta-sa-nereglamentirani.463699
223
6
 
30
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
По мирен начин отровното трио явно не успява да постигне така желаните от Юмрука, БСП и Черепа цели на протестите. Чрез ексцесии и с насилие - видно не могат, не им стига численост и сила; Червената армия я няма. Инатът и платените пари, задължават отровното трио да продължат - докато на Полицията им писне и ги окошарят. Тогава кривогледите сбабикяни ще се провъзгласят за герои, а в Европа - сбърканата отвсякъде Йончева ще крещи, че е имало насилие над протестиращите. С две думи - игра на нерви
222
4
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До 2971000-2000 души, платени от мутрите-олигарси Божков и Цветанов, няма как да сринат държавата!
221
7
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Велики сте! Третото велико въстание не се състоя, защото София не е България! Ако протестите бяха в цялата страна и протестираха 90% от населението на страната, щеше да е друго! Нямате подкрепа, другари от БСП, г-да олигарси и платени клакьори от отровното трио!
220
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите са голяма работа ,вчера събраха разпопеният Дионисий с изгонината комунистка Мая.
219
9
 
34
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Поредната провалена репетиция. Президента да си спре превратаджиите.Най слабия и злобен президент който сме имали.В международен план го няма никъде.
218
3
 
27
 
! Отговори
До Анонимен 291 преди 3 години
Убитите след 9ти 44та не са само осъдените от народния съд! Хора са убивани без съд и присъда от местните активисти по страната ей така - заради парите им или лично разчистване на сметки. Отделно при горянското движение, продължило години, най-непреклонните българи организирали се в съпротива, са били вкарвани в котли и разстрелвани до крак. Това са десетки хиляди, казват към 30 000... Никъде в останалия блок не е имало такова жестоко смачкване на съпротивата. Хора с хубави апартаменти масово са пращани по провинцията или в лагери. Не са само убитите има физически съсипани хора по лагерите.
217
5
 
22
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 3 години
А Велико нЕродно Възстание 4 кога да очакваме? По Коледа, или по нова година? Тогава 4ти за белот да ли ще додйе?
216
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10-15 хиляди полицаи пратени от мутрите да спрат протеста на народа, успяха с полицейски кордони по кръстовищата на София да не допуснат десетки хиляди хора да протестират. Който не вярва да се опита да стигне сега до жълтите павета.
215
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите не могат да ти отговорят на въпроса.Почти не могат и да го прочетат.