Полицията се опитва да избута протестиращите, напрежението ескалира

Две линейки пристигнаха в района
Обновена: 22 сеп 2020 23:43 | 22 сеп 2020 23:12, Анисия Иванова
344

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Малко преди 23.00 часа напрежението ескалира. Стигна се до спорадични сблъсъци между протестиращи и полиция пред площад "Народно събрание". Полицията се опита да избута протестиращите. Протестиращ хвърли паве, съобщи БНР.

Протестиращите се опитаха да пробият кордона, влязоха в сблъсък с полицията и започнаха да замерят полицията с предмети, която ги избута с щитове. Камионетки на Жандармерията бяха спрени зад сградата на НС, няколко бомбички бяха хвърлени в краката на полицаите.

Две линейки пристигнаха в района - едната на Спешна помощ, а другата от болницата на МВР. Не е ясно има ли пострадали служители на реда.

Напрежението възникна към 21.30 часа, когато протестиращи поискаха да преминат през плътния полицейски кордон, който е обградил старата сграда на Народното събрание, за да отидат към храм-паметника "Александър Невски". Те не бяха допуснати от силите на реда, което предизвика недоволство.

Броят на протестиращите вече намалява, но все още едно голямо ядро се намира пред старата сграда на Народното събрание. Множеството скандира "Оставка" за главния прокурор и правителството.

Три - четири реда жандармеристи с щитове и шлемове излязоха, за да преградят пространството пред старата сграда на Народното събрание. Протестиращи се струпаха пред жандармеристите, скандирайки, че пазят престъпници.

76-а вечер на протест се провежда в София. Инициативата е под надслов "Велико народно въстание" 3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите поробиха народа на България.
213
6
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Русия! Колко ни пленитуй име свято, родно, мило!То в мрака бива нам светило,надежда в нашите злини!
212
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Население на България по години1944 - 6,8 милиона1989 - 9 милиона2008 - 7,55 милиона (официално), 6 милиона (реално)2020 - 6,95 милиона (официално), 4 милиона (реално)
211
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Освобождението на България от турско робство до 1944 година са избити около един и половина милиона българи. След 1944 до 1989 са осъдени на смърт около 2900 човека, почти всичките според мирния договор наложен на България от победителките във Втората световна война - САЩ, Великобритания и т.н. След 1989 година България за 30 години намаля официално с 2 милиона, а реално с 4 милиона.
210
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди мутрите да завземат властта в България, мъжете не можеха да си позволят да бъдат с жена, а сега с мутрите на власт всеки има по една миска любовница в Барселона, на която е купил къща.
209
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди ГЕРБ заплатите бяха по 10-20 лева месечно, а сега при ГЕРБ са по 10-20 хиляди лева месечно и народа пълни чекмеджета с пачки.
208
6
 
13
 
! Отговори
Гербер работодател преди 3 години
Репортерите не им правят услуга на тези беззделници. И малкото дето не са безработни скоро ще са. През кови19 основание всички заснети на преврата ще бъдат ТРАЙНО безработни и доживот мизерстващи.
207
13
 
26
 
! Отговори
Да се знае истината преди 3 години
Скъпи деца, През 1878 година Русия прави опит да пороби България. От 1944 до 1989 година България е под руско комунистическо робство. За този период са избити над 5 милиона българи. Народа е оставен в нищета, без жилища е, няма заводи и няма работа. Всичко, което виждате построено е направено след 1989 година. Днешните протестиращи искат да ни върнат отново в руско комунистическо робство. Знайте и помнете- Русия е враг номер 1 на България. Да унищожим протестиращите заедно веднага.
206
7
 
21
 
! Отговори
Горд ГЕРБЕР преди 3 години
И кой па ше каже кой да се маха и кой не? Шепа уббитаци, нарркомманчета и деегеннерати ли? Червенногъззести бабуинни... смях в коридора.. айде по селата обратно кръгом марш
205
18
 
9
 
! Отговори
Габровец преди 3 години
От вчера няма ни един милиционер в Габрово - явно са ги пратили в София да бранят Боко от народната любов.
204
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млък гербави ***!Отивате на топло!
203
5
 
20
 
! Отговори
Системата преди 3 години
Ги убивала, ама те живи и куткудякат като недоклаатени лелички. Имат си пари за детегледачка щом са постоянно по палатките и се борят за властта. Да влезат в парламента през инвалидността на близките си... парадоксално
202
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев,Божков,Маджо,Лупи,Манолова,Кънев,Хр.Иванов,Слави,Триото ! Майко мила ! Пази Боже това чудо невиждано да докопа власт !
201
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** тапанарите ! Искали съд и затвор! Ама за какво ? Не казват ! Значи осъждаме и тикваме в затвора някой,защото друг пожелал да е така с викове МАФИЯ ! Бряяяях....,че то ако ставаше така планетата Зема щеше да е един голям планета-затвор !!!Хяхахахаха...Ейййй,че простаци по тея протести...,много *** народ...малееее
200
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СМЕШНО И СРАМНО Е.С 500-1000 НЕКАДЪРНИЦИ И НЕПРОКОПСАНИЦИ,СЪБРАНИ ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА ПРАВИТЕ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ.ЧЕ ГО И НАРИЧАТЕ ВЕЛИКО НАРОДНО ВЪСТАНИЕ?!?!?*** ЛИ СТЕ ИЛИ ***?
199
6
 
17
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Само това ли успяха да направят вчера хората на Черепа и на Чоpaпa?Един велик пръц
198
5
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Комунистически и марксистки похвати са тези измислени,псевдореволюции и възстания!Терор на малцинството.Подобно нещо се опитват да правят и либералите в САЩ,под ръководството на Байдън.Разликата е,че в САЩ изкараха и расистката карта.Там са малко по-напредничави в това отношение и добре,че нашият аналог (етническата карта) още не е извадена на масата.Другата особеност е президентската позиция.Идват избори и нека хората да решават.А не паветата и крясъците на уличните брожения!
197
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският народ живее най-добре при управлението на Бойко Борисов за 1300 години история ! НЕОСПОРИМ ФАКТ ! Тези на протеста НЕ СА народа- ДА СЕ ЗНАЕ !!!Народът сме ние- тези,които няма да позволим на Кремъл ,Мафията и олигархията да плячкосат България ! Няма да го правим с контрапротести,а пред урните през март !Със здраве !Лек ден !
196
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tова вероятно е най-смешният,най-безпочвеният,най-пошлият,най-безрезонният,най-безаргументираният,най-безмотивният,най-безхарактерният,най-хаотичният,най-безконструктивният СПОНСОРИРАН протест в съвременната политическа история на СВЕТА ! Няма по-абсурдно нещо да поискаш оставка на най-дейното правителство и прокурор,на база догатки,компромати и фантасмагории.Нямс по-голям абсурд да искаш оставка,а да не предложиш нищо! Гледайте си работата,драги,и сайтовете за работа.....
195
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До герб срещу БългарияИма ли още копейки дрОгарЕ?! Да не е да трябва да ги връщате на Шиши и БожкоФ?