Велико народно въстание 3: Площад "Независимост" се пълни с протестиращи

Обстановката е спокойна, има хора от Русе, Бургас и други градове
Обновена: 22 сеп 2020 18:39 | 22 сеп 2020 18:27, Анисия Иванова
620

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Третият протест, обявен като "Велико народно въстание“, е насрочен за днес, за да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от обявяването на Независимостта. Това е и 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви.

Площад "Независимост" постепенно се пълни с граждани, които искат министър-председателя и главния прокурор да се оттеглят.

Този път началото на третото "народно въстание" започна в 17:00 ч.

Протестиращите се събират в "триъгълника на властта". Обстановката е спокойна. Има хора от Русе, Бургас и други градове от страната. Полицаите към момента са свалили своите щитове, съобщи Bulgaria ON AIR.

Затворен за движение е бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков". Органите на реда проверяват за опасни вещества и предмети. Проверките започнаха от 14:00 ч. от палатковия лагер на майките от "Системата ни убива".

Органите на реда намериха и иззеха бутилки с физиологичен разтвор, съобщиха протестиращи.  По думите на майките той се използва от медицинско лице за промиване на рани.

Полицията претърси и градинките, попадащи в района на традиционните антиправителствени протестни шествия. Източници от МВР съобщиха , че не е открито нищо притеснително.

Протестиращите отново настояха полицията да не допуска провокации и да не проявява насилие, както се случи на 2-ри септември, когато бе първото "Велико народно въстание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


620
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари