Загуби ли енергията си протестът и още колко ще издържи?

Отношението на властта към недоволните било безочливо
Обновена: 22 сеп 2020 10:38 | 22 сеп 2020 10:22, Екип на Bulgaria On Air
72

Трето издание на Великото народно въстание. В 76-ата вечер на протести, която съвпада с празничния Ден на независимостта, недоволните планират голяма изненада, която пазят в тайна. Ще успеят ли протестиращите да постигнат исканията си?

"Отношението на властта към протестиращите е толкова безочливо, че хората се отказаха. Имам чувството, че желанието за промяна е също толкова живо във всеки един от хората, които я искат от началото на протестите, но хората си казаха: "Те няма да си тръгнат, каквото и да правим". Всичко това е един огромен пасив за всички тези, които управляват днес. Рано или късно ще има избори, тогава хората ще си кажат мнението", каза политическият анализатор Слави Василев за "България сутрин".

Журналистът Кристина Кръстева също смята, че пикът на протеста е преминал.

"Това, което каза Царя, че трябва да бъдат чути протестиращите - мисля, че управляващите имат готовност да ги чуват. Проблемът е, че те нямат единен център. Това е в основната на разбития протест. Там са различни хора с различни искания. Не се получи лидер на протеста, "Отровното трио" не може да бъде лидер", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Василев пък смята, че рефренът "протестът няма лидер" е много удобен, защото това е органичен протест.

"Призвание на свободните хора е да кажат: "Стига", когато им писне. Аргументът, че те са различни, не само е несъстоятелен, но е и обида към свободния човек, който присъства на площада", допълни той.

Кристина Кръстева подчерта, че протестът не е събрал масовост, но анализаторът не я подкрепи.

"Много хора в социалните мрежи призовават Борисов да не подава оставка, защото много повече са тези, които са го избрали. Те не искат за трети път да предава това доверие", посочи тя.

По думите на Слави Василев недоволството на хората, че ни управляват мутри и хора, които боравят със задкулисието - е много по-силно, отколкото удовлетворението, че Борисов е извоювал поредните пари, които не се знае как ще бъдат похарчени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: протестправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Юдео-комунистите от Изток пак се скараха с еврео-ционистите от Запад за много пари. Да се разберат най- сетне, че нас кръстовищата ни трябват за свободно придвижване...
41
4
 
22
 
! Отговори
Alko преди 3 години
Язе шъ одъ нъ въстаниету. Оти после шъ мъ праат активен и бъгърете шъ ми дават пенциа цел живот и на чаветата оти сме криле павета в гаштите им.И Кyрнелата шъ ни дава ток и водъ. И куту си берем по къштите на бъгърете и нема дъ ни ловът.
40
4
 
47
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Споко другаре и товарищи ... "Великите народни въстания" могат да продължат още дълго време ... лошата новина е че плажуването, къмпингуването и пърформънсите и тематичните вечери, които се провеждат пред парламента и на Орлов мост, не се броят за трудов стаж ... Трябва да промените закона така, че парите които Ви превежда Черепа, да се осветлят за да могат да се облагат с данък ... така ще си плащате и осигуровките и ще помислите и за старините си ... !!!
39
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може да се изгуби нещо, дето никога не го е имало?! Иначе ще стане много интересно когато черепа поиска сметка от швед. тройка.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36ТИ!Нали няма да крадеш?
37
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родата на триото е формирана от БКП-активисти. Друго си е да са на власт, че иначе им отесняха пуловерчетата. Няма народни и естрадни пенсии, няма привилегии...ИСКАТ ВЛАСТТА, С КОЯТО СА СВИКНАЛИ!А гавазите на Тато им я взеха и я не пускат СМЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯХ!
36
5
 
35
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Парите намаляха
35
3
 
32
 
! Отговори
70 преди 3 години
КАКТО СА ГО ПОДКАРАЛИ ТЕЗИ КЛОУНИ ОТ ТРИОТО ОТРОВНО МАЙ С РОДАТА ЩЕ ОСТАНАТ ГОРКИТЕ ПРОТЕСТЪРИ !!Я ХВАНЕТЕ ТЕЗИ КОИТО ХВЪРЛЯТ ХРАНА ПО СГРАДИТЕ ДА ГИ ПОЧИСТЯТ ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ИМА ЗАМЕРЯЩИ Л..У .М..П..Е..Н.И!!!
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35покажи един отговорен специалист и един неподлежащ на корумпиране, който да контролира първия.иначе, че трябва, трябва. много работи трябва на този Свят
33
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има организирана престъпност, ще има и партии. Докато има партии, няма да има законност.Трябва да управляват отговорни специалисти, които да бъдат контролирани НЕПРЕКЪСНАТО!Калинки-малинки и всякаква ***, дошла на власт случайно - на кариерите!
32
3
 
35
 
! Отговори
гошко преди 3 години
"Отношението на властта към протестиращите е толкова безочливо, че хората се отказаха.""Моето мнение е обратното! Отношението на "протестиращите" е толкова брутално, отвратително, насилническо, демагогско, интригантско, че всеки човек, политик, медия които маалко им опонират, а те повечето не смеят, ми стават симпатични.
31
1
 
30
 
! Отговори
И пак преди 3 години
същите тия анализатори дето в момента се опитват да се харесат на протеста и опозицията, март месец герб като спечелят изборите ще кажат - "очакван резултат, все пак протеста беше подкрепен от малко хора, всеки с различни искания, не беше извадка за настроенията на хората". И този път ще са прави! Докато не излезем да гласуваме 80% от избирателите, партиите ще си въртят геврека както си искат!
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Смях"Да видим троловете след протеста днес. Сигурно пак ще пишат за "стотина човека"."На великите "въстания" се събират максимум по 6-7 хиляди заедно с тия докарани с автобуси (ясно какви).Ежедневните протести са в рамките на 200-300 човека.Да видим дали утре Импексова и Предателя в Президетството ще обявят "масовост" и 100 хиляди.
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП!Да живее Нашата Партия Кърмилница!Ако никой не ще да гласува за Нас - Ние ще си вземем властта с протести и Възстания!Нашите партии - сателити са нашето ОФ! Ще размием гласовете ви и пак ще ни изберете - я като ДПС, я като ГЕРБ, може и като БСП!УРА ДРУГАРИ!Искахте капитализъм - добре, но капиталистите пак ще сме НИЕ!
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27За съжаление е точно така. Даже заглавията на статиите умишлено се пишат като клик байтове с "противоречиви" изказвания, извадени от контекст или нарочно цитирани без това кой го е казал.
27
17
 
2
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Да видим троловете след протеста днес. Сигурно пак ще пишат за "стотина човека".
26
1
 
22
 
! Отговори
Протестър PRO преди 3 години
протестът няма да престане докато ни плащат!Ама ако няма да плащат - да ходят да си протестират те.
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави неприятно впечатление, как всички анализатори и медийни работнички, започват темата протести с клишето "справедливи искания и право на протест". А на кадри, които почти винаги не са актуални, но все пак се виждат анархисти, почти терористи, ниво страсти футболни агитки, да замерват символите на държавността. Това не е в никакви рамки, нито по закон, нито по логика. По скоро, част от тези хора не са в никакви рамки, още по малко носители на демократични ценности. Царя е гол, медиите слепи.
24
3
 
25
 
! Отговори
Иване! преди 3 години
Абе Иване, нищо не разбираш! Хаджгенов като крещи Мутри вън, има предвид мутрите вън от затвора, все пак са му клиенти!!!
23
2
 
26
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Зозо"дръти комунисти и просъветски путинисти, белокоси и беззъби старчоци, подведени по голото юмруче на кРадев :)))))))))))))))))))))))))))))) Говорят по интервютата за СССР, Ленин и Сталин. Резил!!!"Ако си над 20 години или под 70 години и подкрепяш тъй наречения "протест", значи си пълна трагедия - и в живота и като личност. На тия под 20 години им е простено, защото нищо не знаят, на тия над 70 също, защото те са свикнали с друг свят. За всички останали важи горното.