Загуби ли енергията си протестът и още колко ще издържи?

Отношението на властта към недоволните било безочливо
Обновена: 22 сеп 2020 10:38 | 22 сеп 2020 10:22, Екип на Bulgaria On Air
72

Трето издание на Великото народно въстание. В 76-ата вечер на протести, която съвпада с празничния Ден на независимостта, недоволните планират голяма изненада, която пазят в тайна. Ще успеят ли протестиращите да постигнат исканията си?

"Отношението на властта към протестиращите е толкова безочливо, че хората се отказаха. Имам чувството, че желанието за промяна е също толкова живо във всеки един от хората, които я искат от началото на протестите, но хората си казаха: "Те няма да си тръгнат, каквото и да правим". Всичко това е един огромен пасив за всички тези, които управляват днес. Рано или късно ще има избори, тогава хората ще си кажат мнението", каза политическият анализатор Слави Василев за "България сутрин".

Журналистът Кристина Кръстева също смята, че пикът на протеста е преминал.

"Това, което каза Царя, че трябва да бъдат чути протестиращите - мисля, че управляващите имат готовност да ги чуват. Проблемът е, че те нямат единен център. Това е в основната на разбития протест. Там са различни хора с различни искания. Не се получи лидер на протеста, "Отровното трио" не може да бъде лидер", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Василев пък смята, че рефренът "протестът няма лидер" е много удобен, защото това е органичен протест.

"Призвание на свободните хора е да кажат: "Стига", когато им писне. Аргументът, че те са различни, не само е несъстоятелен, но е и обида към свободния човек, който присъства на площада", допълни той.

Кристина Кръстева подчерта, че протестът не е събрал масовост, но анализаторът не я подкрепи.

"Много хора в социалните мрежи призовават Борисов да не подава оставка, защото много повече са тези, които са го избрали. Те не искат за трети път да предава това доверие", посочи тя.

По думите на Слави Василев недоволството на хората, че ни управляват мутри и хора, които боравят със задкулисието - е много по-силно, отколкото удовлетворението, че Борисов е извоювал поредните пари, които не се знае как ще бъдат похарчени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: протестправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БСП!!Хапчетатааа!
61
3
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
САМО ДА ПУСНА СЛУХ , ЧЕ НА ТЕРИТОРИЯТА И ПЪТЯ НА ПРОТЕСТА Е ИЗЛИВАНА РАДИОАКТИВНА ТЕЧНОСТ / УЖ ЗА ПОЧИСТВАНЕ / И КРАЙ С "ТРИО" -НАПИНЯНЕТО -ФИНАНСИРАНО ОТ ИЗТРИТИТЕ "КАРТОНЧЕТА " -ПРИЧИНА ЗА ТЪЖНИ ДЕТСКИ ОЧИЧКИ !!!
60
22
 
6
 
! Отговори
БСП!! преди 3 години
Довечера ГЕРБ пада!!Милионите хора на площада ще ги изритат!!БСП е вече първа политическа сила с най- голяма подкрепа!!Борисов е политически труп.
59
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другаре, а ще имали пенсии и привилегии за "борците срещу Бойко" както имаше преди през соца за "борците срещу фашизма" ?
58
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега Черепа като спре финасирането на зима. Същите угнетени протестиращи ще подадат ръка към Бойко за помощ за безработни. Обаче през лятото са работили нелегално за Черепа и няма да могат да посочат трудов стаж. И ще трябва да се примирят като социално слаби.
57
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-важното е колко време ще издържат мутрите във властта. Колкото по-рано ги махнем, толкова по-добре за България.
56
20
 
5
 
! Отговори
Мила преди 3 години
Смешно е, че гербаджиите стоят на поста си пред компютъра и денонощно ни заливат с глупостите си, сякаш ще ни убедят колко безнадежден е протеста и как безнаказано ще продължат да съсипва България, чак до м. март. Дами и господа, наглостта ви не ви прави по-убедителни. Протестът е преди всичко в душите на хората, поне на тези 60% /според социолозите/, които милеят за родината си и не робуват на зависимости. Голяма част от тях няма да видите по площадите, но те ще бъдат пред урните.
55
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зависи черепа още колко време ще иска да си играе и ще плаща на диджеите.
54
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще издържи колкото трябва.
53
22
 
4
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Първо ще минат изборите в Америка да се види кой ще управлява света и чак тогава наще ще дадат оставка.
52
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важнотое,че хората се събудиха и осъзнаха,че ги управлява мафия и вече не ги е страх...а Боко тиквата и негйвата шайка,рано или късно ще падне и се надяваме да постоят в дрънголника...
51
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
докато Васо плаща ще има протести
50
38
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩЕ ИЗДЪРЖИ ДОКАТО ПОСТИГНЕ ЦЕЛИТЕ СИ.
49
11
 
42
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
Не е загуба на Енергия,а на Финансиране! Затова пък Хаджигенов храни двама студенти навън в чужбина! Може би натам изтича "енергията"..
48
42
 
13
 
! Отговори
Ивето преди 3 години
Протестите ще продължат дали с по- малко хора и ли с повече, ще ги има до ОСТАВКАТА на това нежалано правителство.
47
15
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"и още колко ще издържи?" - ами докато оня с Тото-то им плаща до тогава. Даже могат да му повдигнат и обвинение, че не им плаща осигуровки...
46
18
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите обичат Бойко Борисов!!Никъкъв протест неможе да го уплаши!!Давай Бойко България е с теб!!
45
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен47Да се конфискува всичко на крадците от всички партии. Не виждате ли, че мигрират от партия в партия в зависимост от това кой е на власт.
44
37
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеста няма да спре доката мутрите крадливи от Герб не влезнат по затворите и не им се конфискува всичко в полза на БългарияПандемията ще помогне това да стане
43
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт е, че всички хора с биография и значимост в държавата се изказват много ясно и твърдо срещу Този протест (не срещу протестите по принцип!). Така че той няма нужната публична подкрепа.