Малко нарушения по морето това лято, радват се от КЗП

Най-високата глоба за сезона - 10 000 лв
23 сеп 2020 14:26, Нели Христова
3
Малко нарушения по морето това лято, радват се от КЗП
Снимка: БГНЕС

Някои нарушения бяха премахнати още докато пътувахме към мястото, каза по NOVA шефът на комисията за защита на потребителя Димитър Маргаритов.

"Средната стойност на една наша глоба е 5-10 000 лева. Имаше едно старание да се привличат хората с коректност", добави още той и обясни, че процентът на нарушенията е много малък.

"От 600 проверки, сме открили около 20 нарушения. Самосезирането също свърши работа. Картината е доста подобрена. Получили сме около 150 жалби от хората", каза Маргаритов

"Най-високата санкция бе 10 000 лева в Черноморец, когато поискаха задължително да вземеш чадър и два шезлонга на първа линия. Доверието към комисията се увеличава", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Марина Тенева преди 3 години
При 600 проверки, 150 от които по жалби, само 20 нарушения. Доста съмнително звучи тази статистика! Това означава, че 130 жалби са неоснователни. Ама надали!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То нямаше хора по морето, какви нарушения.Пък и се радвали тия.Тази маргаритка не беше ли в някакви схеми с властта, некъв кум -кума тъдява?Като свински черва са е, суджук до суджук.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми това защото повечето почиващи са българи... Българинът е свикнал да си мълчи, то и без това нищо не се случва и да се оплачеш, само времето си си губил за попълване на жалба....