ЕС: България в най-рисковата група за COVID-19

Това показва най-новата оценка на Европейски център
24 сеп 2020 15:00, Елка Василева
59
ЕС: България в най-рисковата група за COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

България е в най-рисковата група за разпространение на COVID-19 сред страните-членки, сочи последната оценка на риска на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, предаде БНР.

Директорът на центъра Андреа Амон съобщи, че има три групи - с нисък, умерен и висок риск.

"Последната група са страни със силно обезпокоителни тенденции. В тях ние виждаме увеличен брой на случаите, нарастване на съотношението на хоспитализирани и остри случаи, което вероятно се дължи на това повишение. В тези страни се наблюдава и увеличение на обявените смъртни случаи. Там рискът е висок, особено за уязвимите хора", обясни Андреа Амон.

Още по темата

В оценката се посочва, че нарастването на оповестените смъртни случаи се наблюдава от 13-ти септември в България, Хърватия, Чехия, Унгария, Малта, Румъния и Испания.

"В някои региони на тези страни здравното обезпечаване вече е под натиск, с висок процент заетост на леглата в болниците и интензивните отделения и високо ниво на умора сред здравните работници", се подчертава в документа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
20
 
! Отговори
Превод преди 3 години
Да се чете"Е'га си и маниаците-не ***!?Спряхме им водата,тока...пратихме им кофти премиер и вирус ама ....!
28
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България здравно обезпечаване нямаме от години. Единствената заслуга да сме с по-малко случай е на тазумните хора спазващи препоръките.
27
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 77 дневни масови протести, без никви мерки с хора от цяла България няма заболели и умрели!ЕССР са в потрес от нас!Кат така учителки започнаха да са положителни и се затварят училища, пък касиерките в големите вериги не ги лови коронката и няма затворен нито един магазин от тях...
26
10
 
34
 
! Отговори
Ментафчиев ф ЕС преди 3 години
Мерките са направо нулеви тук. В провинцията никой не спазва дистанция и не носи маски. В столицата днес в автобуса - пълен до горе и само половината с маски. Заведенията работят. Бях на концерт с някокко хил. души без маски, всички седалки заети. Защо така не умираме ЯКО? Броят заболели расте умерено, броят жертви - слабо.
25
17
 
10
 
! Отговори
Заради преди 3 години
Тоя малоууумен дето ни управлява,ще ни наложат карантини навсякъде.
24
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бат боко пълни гардероби с чували да има да продава!
23
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излиза че по подобие на жалкия и злобен генерал- плъх и останалите корона-палячовци от щаба, евроджендърчиновниците в Брюксел гласят чували и хладилни камиони за българите. Тръпнат в очакване да измрат, ама яко да измрат. Е, май се очертава да падне голямо чакане.
22
2
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Андреа е гледала възстанията по телевизията, как се прегръщат четници и милиционери, пред народното събрание.
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън-дрън ярина!
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** що правите така разбихте опорките на тиквата, че сме номер 1 срещу вируса.
19
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как бе, нали Тулупа и приятелчето му плешвия Пл ъх постоянно се хвалят колко добре сме били.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То нещата се виждат добре според данните по държави. От около два месеца зле са на Балканите без Гърция и Словния, зле е Молдова и Люксембург, но на Балканите и в Молдова нещата бавно утихват, въпреки че имаме относително високи стойности. От около 2-3 седмици започна нов пик главно в Западна Европа, най-вече в Испания, Франция, както и в Холандия, Белгия, Австрия, Швейцария, Швеция, Чегия, Унгария, Гърция, Германия. Може да съм пропуснал някоя държава. Този нов пик вече изпревари повечето държ
17
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На прага сме на водна криза те ще ми говорят за коронавируса. У нас от началото на панденията нямаме 1000 починали, къде ни вмъкват само не мога да разбера.Да видят във Франция, Италия,Испания какво става.Нищо не говорят за Швеция.Утре вода няма да имаме, а вирус ще преборваме.Реки и язовири пресъхват,оня дебелия нехае и си пълни мебелите с евро и злато и плямпа колко добре сме били да го уеба и оставка не подава.
16
17
 
7
 
! Отговори
Realist преди 3 години
"В някои региони на тези страни здравното обезпечаване вече е под натиск, с висок процент заетост на леглата в болниците и интензивните отделения и високо ниво на умора сред здравните работници"Тук май са ни описали. Но *** това не го притеснява. Вирусът е измислен, в световен мащаб, с цел да му се саботира зимнината. Докато не умре някой, той не вярва. А и да умре, той пак не вярва, че е от това. Въобще, къде сте тръгнали вие него да лъжете.
15
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швеция си е лош пример. Там починалите досега са 5876 човека, а във съседните Норвегия и Финландия са в пъти по-малко. В Норвегия починалите са 267 човека, а във Финландия са 343 човека. Кка изобщо на някой може да му хрумне, че Швеция не е лош пример?! При това във Швеция спазват много повече правила за безопасност от България, без да са им наложени официално.
14
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Объркали сте групата в която сме. Преведено на човешки сме от държавите които най-малко се връзват на лъжите за вируса и затова ни се карат кукловодите от запад и не ни пускат в тамошния "рай"
13
2
 
30
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
ПЪРВАТА БОЛЕСТ ПРИ КОЯТО ЛЕКАРИ И ПОЛИЦИЯ ИЗДИРВАТ ПАЦИЕНТИ,ДО СЕГА ПАЦИЕНТИТЕ ТЪРСИХА ЛЕКАРИТЕ!
12
4
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Поправка,При починалите след Румъния е Македония, а не Молдова, която съм я написал два пъти.
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахах и по това ли сме първи? Даа, не че още отначало не го очаквахме...
10
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как така бе нали бяхме за пример и давахме Швеция толкова месеци като лош пример какво стана сега къде е НОЩ да се похвали освен че направиха проф.Мутафчийски доктор хонорис я да питаме Швеция където се раздават Нобеловите награди няма ли да го номинират