ЕС: България в най-рисковата група за COVID-19

Това показва най-новата оценка на Европейски център
24 сеп 2020 15:00, Елка Василева
59
ЕС: България в най-рисковата група за COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

България е в най-рисковата група за разпространение на COVID-19 сред страните-членки, сочи последната оценка на риска на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, предаде БНР.

Директорът на центъра Андреа Амон съобщи, че има три групи - с нисък, умерен и висок риск.

"Последната група са страни със силно обезпокоителни тенденции. В тях ние виждаме увеличен брой на случаите, нарастване на съотношението на хоспитализирани и остри случаи, което вероятно се дължи на това повишение. В тези страни се наблюдава и увеличение на обявените смъртни случаи. Там рискът е висок, особено за уязвимите хора", обясни Андреа Амон.

Още по темата

В оценката се посочва, че нарастването на оповестените смъртни случаи се наблюдава от 13-ти септември в България, Хърватия, Чехия, Унгария, Малта, Румъния и Испания.

"В някои региони на тези страни здравното обезпечаване вече е под натиск, с висок процент заетост на леглата в болниците и интензивните отделения и високо ниво на умора сред здравните работници", се подчертава в документа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да бъде,Толупът наш крадлив се изказа тая сутрин:"България най бързо и адекватно реагира и на здравната и на икономическата заплаха от COVID-19"Аз сега на кого да вярвам на .*** си или на тъпана?
8
3
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Според данните за вчера най-зле в Европа са:Според броя на починалите (в този ред): Черна гора, Малта, Босна и Херцеговина, Молдова, Испания, Румъния, Молдова, Чехия, България, Украйна, Албания, Русия, Унгария, Полша, Швейцария, Австрия, Франция, Великобритания, Беларус, Швеция,Хърватия и т.н. Според броя на новите случаи (в този ред): Андора, Черна гора, Испания, Чехия, Франция, Молдова, Исландия, Белгия, Холандия, Люксембург, Босна и Херцеговина, Унгария, Дания, Малта, Румъния, Великобритани
7
3
 
23
 
! Отговори
От скапан живот преди 3 години
Забелязаха най-накрая, само че не толкова от ковид колкото от нездравословен начин на живот а именно магазините ни заредени с откровени некачествени храни ,които са предназначени още преди вноса за България!Всичко по магазините ни е *** и има разлика един и същ продукт в Европа и в България! Вземете кока колата, купете си от Румъния и купете от България, от Румъния е разкошна, от България ***, вземете пер.препарат от Англия и от Метро, нашия е вода! Ами горивата, ужас са?И още и още и още
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.... пак грешен превод ! И ако не се знае всеки починал е от ковид
5
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 13 години, България понесе огромни негативи от ЕССР...Време е за екзит...
4
7
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
чудят се от кого да вземат пари
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако за някой протестите са ръпи това е негово мнение зсчитам го но случаите трябваше да са много повече
2
28
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено...С'тъпите им "протести и въстания" ,какво друго да стане?
1
0
 
53
 
! Отговори
Момо преди 3 години
Странно е, че не виждаме Франция в списъка след като последните дни имат над 10 000 открити случаи на Covid-19 на ден.