Пюре и половин пържола - обяд в училищен стол за 4,50 лв.

Това е ГОЛЯМАТА порция за обяд, която дават на децата, написа родител във Facebook
Обновена: 24 сеп 2020 07:03 | 24 сеп 2020 07:00, Анисия Иванова
120
Пюре и половин пържола - обяд в училищен стол за 4,50 лв.
Снимка: Facebook

Разгневена майка се оплака в профила си в социалната мрежа от храната, дадена за обяд в училищния стол на детето й. Тя е качила и снимка - картофено пюре и половин пържола на дъното на голяма кутия.

"Това е ГОЛЯМАТА порция за обяд, която дават на децата в училище. Това нещо струва 4.5 лв-като 1 лв струва кутията!!! Това е подигравка с децата и с родителите! Докога?!?!", написа под снимката Милена Манолова, а постът си е адресирала и до Министерството на образованието.

Постът бе залят от коментари във Facebook.

"На всичко отгоре изглежда доста гадно, освен че е малко“, коментира потребител. Друг допълва, че не би дал храната и на кучето си. Родител добавя, че "ще си караме с домашна храна. Добре че видях поста ви."

Оказва се, че храната е дадена на деца в 126 Основно училище "Петко Юрданов Тодоров".

От публикация в официалната страница на училището в мрежата става ясно, че ръководството не е избирало фирмата за кетъринг.

"Бих искал да да уведомя всички родители, че не сме избирали фирмата за стола на училището! От два дена водим война с тях, относно "храната", която дават на децата! За мен, като директор и родител, е пълна подигравка с всички нас - деца, родители и учители! Уведомил съм заместник-кмета на район Триадица за положението!
Утре ще дойде на място в училище! Моето мнение е, че въпросната фирма няма място в нашето училище! Извинявам се на всички за причиненото неудобство! Винаги сме поставяли децата на първо място!", пише директорът Росен Димитров.

В коментарите под поста се включи и зам.-столичният кмет Тодор Чобанов. Той увери, че случаят ще бъде проверен, но посъветва сигнали да се подават официално, а не през социалните мрежи.

"Скъпи родители, подаването на сигнали във Фейсбук има само информационен характер и не може винаги пряко да предизвика административно действие. В случая, за да се извърши проверка, ще разпоредя веднага колегите да се самосезират. Когато обаче опре до санкции или прекратяване на договора на някой доставчик, много по-добре е да се пусне официален сигнал, дори да е през call.Sofia.bg , защото стигне ли се до съдебни спорове, отсъствието на официални сигнали често влияе при вземането на решения. Иначе храненето се организира от районните администрации, а това, което виждаме на снимката, не изглежда нормално и ще се ангажираме със случая и вразумяването на участниците в сюжета“, обещава Чобанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва е нек'во гурме по български. Миниатюрно количество, но пък некачествено (като съдя по воднистата консистенция на пюрето). Малката порция кво представлява? Кокалчето от пържолата с розичка пюре отгоре й само за 3.50 - граби, народе!Но фирмата, осигуряваща тия благини на децата ни положително дава на чекмеджето, така че да не чакаме промяна.
61
3
 
13
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
До СаксофоновПовечето филии са със маргарин, маслото не е по джоба на народа в тази икономически стабилна, цъфтяща и със сериозно строителство държава според Неподаващия ОСТАВКА.
60
1
 
14
 
! Отговори
ха-ха-хаааааа преди 3 години
До Анонимен 60Ахааа, за това ли депутатите дремят като като пръч у паламида?!
59
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако им дадат много храна децата ще се натъпчат и ще дремят в час.
58
1
 
22
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
По-добре детето да си носи филия с масло и ябълка за обяд, отколкото този буламоч. Нещо подобно както в скандала с храната в Пирогов. Фирмите правят какви ли не помии. И готвачките се оплакаха едва, когато собственика на фирмата не им платил и на тях. Решил да спечели и от тяхните заплати.
57
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Г-н зам. кмет Тодор Чобанов ами самосезирайте се. Какво като не е официялен сигнал?"Ти не четеш или не разбираш написаното? При самосезиране, съдът често го ползва като мотив, че "никой реално не се е оплакал", т.е. проблема може да се приеме като "маловажен". Проблем има, ама никой не се оплаква, съдът приема че не е особен проблем. Виж, ако има 10 жалби по казуса, съдът ще каже че явно е "от висок обществен интерес" и няма да има мотиви да разпореди ниско наказание...
56
1
 
4
 
! Отговори
До gotvach преди 3 години
Говоря ти за съставен артикул, тоест рецепта. Примерно за да извадиш 100 грама пържола, трябва да вкараш да кажем 180 грама филе. ТОва казвам като цена, съставния артикул, а не суровината пилешко филе.
55
1
 
13
 
! Отговори
1212 преди 3 години
Г-н зам. кмет Тодор Чобанов ами самосезирайте се. Какво като не е официялен сигнал? Нали затова са Ви избрали. Ама нали са наши хора как да им направим проверка.
54
1
 
16
 
! Отговори
gotvach преди 3 години
До Занимавам се с кухняТова филе да не е от френски петленца??? Няма филе на доставна цена над 8 лв/кг....И то най-хубавото е толкова! А това сигурно е от 5 лв....
53
2
 
9
 
! Отговори
До един от София преди 3 години
Заведение е друго! Там имаш и заплати за сервитьори! Това също е един доста значителен разход.
52
1
 
28
 
! Отговори
Един от София преди 3 години
Кварталното заведение ( в София живея) за обедно меню пържолата им е по-голяма и също я дават с пюре или салата. Редуват се наистина ястията, но пак са около 5 лева с гарнитурата. Ако някой път има кюфтета( това най-често взимам) е даже по евтино със салата. Хич не оправдавайте тия дето дават на деца възможно най-ло.шата храна. Не забравяйте как по разни зелени училища или екскурзии все имаше над 10 деца натровени с храна. Винаги фирмите си измиваха ръцете накрая.
51
0
 
18
 
! Отговори
Занимавма се с кухня преди 3 години
..., а токът и труда също струват пари. Картофеното пюре е около 6 лв на килограм продажна цена.Съдейки по снимакта, то е около 100 грама. И така кутиика 10 стотинки + пържола 2 лв + пюре 60 стотинки = 2.70 и това е цена с НАДЦЕНКАТА! Айде да сложим и 10 стотинки транспорт, става 2.80. Това е реалната цена. Всичко над нея е чисто печелбарство.
50
7
 
11
 
! Отговори
Занимавам се с кухня преди 3 години
и част от рабоата ми е точно да глася и изчислявам подобни порции. Като човек, който работи това, мога да ви кажа следното:1. Кутииката е на цена около 5 до 10 стотинки. Зависи дали е термоустойчива или не.2. Това ми се струва да е пържола от пилешко филе и така като го гледам, е около 100 грама най-много.Това на доставна цена е грубо около 12 лева за килограм. Продажната е нормално да е поне 20 лв, защото все пак имаме труд на готвача да я приготви, както и скара
49
5
 
10
 
! Отговори
the Ghost преди 3 години
Усмихвайте се - утре ще е по-зле.... Жалко, но ФАКТ !
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
изтипосала го във фейса, а не подала сигнал. Тъпотия българска. Ако нямаше фейс сигурно щеше да разкаже на кокошките, но пак нямаше да подаде сигнал. Как да стане нещо?!?
47
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 3 години
На моите докато бяха в държавно училище всяко второ ядене им беше кренвирши или скара... Останалото някакви други помии дето не ставаха за ядене...
46
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алчнотията на българина е пословично безгранична.
45
1
 
10
 
! Отговори
... преди 3 години
мила родна картинка... за пореден път и начин и място се вижда ситуацията в цялата държава каква е .. тоя с катъринга, дано през *** да му излезне..аман от пишмани и морални бок луци.. българина за пари и себе си ще прецака
44
1
 
15
 
! Отговори
Много ясно преди 3 години
До Анонимен 44Подобно количество струва 2.50 някъде в обедното меню на квартална закусвалня, което значи, че в стола трябва да е по-малко. А един лев за еднократна кутия е просто скандално.
43
4
 
13
 
! Отговори
Велес преди 3 години
И ще се опитват да ме манипулират, че протестите не били регламентирани! Та те са и за такива случаи, и за почти всичко в резултат на сегашното управление! А Вие господа кметове, зам. кметове, районни администрации, дето получавате заплати за да контролирате всички процеси, свързани с управление и контрол, кому държахте досега оная работа? Дисциплинарни уволнения за Вас, барабар с Вожда Ви!