Пюре и половин пържола - обяд в училищен стол за 4,50 лв.

Това е ГОЛЯМАТА порция за обяд, която дават на децата, написа родител във Facebook
Обновена: 24 сеп 2020 07:03 | 24 сеп 2020 07:00, Анисия Иванова
120
Пюре и половин пържола - обяд в училищен стол за 4,50 лв.
Снимка: Facebook

Разгневена майка се оплака в профила си в социалната мрежа от храната, дадена за обяд в училищния стол на детето й. Тя е качила и снимка - картофено пюре и половин пържола на дъното на голяма кутия.

"Това е ГОЛЯМАТА порция за обяд, която дават на децата в училище. Това нещо струва 4.5 лв-като 1 лв струва кутията!!! Това е подигравка с децата и с родителите! Докога?!?!", написа под снимката Милена Манолова, а постът си е адресирала и до Министерството на образованието.

Постът бе залят от коментари във Facebook.

"На всичко отгоре изглежда доста гадно, освен че е малко“, коментира потребител. Друг допълва, че не би дал храната и на кучето си. Родител добавя, че "ще си караме с домашна храна. Добре че видях поста ви."

Оказва се, че храната е дадена на деца в 126 Основно училище "Петко Юрданов Тодоров".

От публикация в официалната страница на училището в мрежата става ясно, че ръководството не е избирало фирмата за кетъринг.

"Бих искал да да уведомя всички родители, че не сме избирали фирмата за стола на училището! От два дена водим война с тях, относно "храната", която дават на децата! За мен, като директор и родител, е пълна подигравка с всички нас - деца, родители и учители! Уведомил съм заместник-кмета на район Триадица за положението!
Утре ще дойде на място в училище! Моето мнение е, че въпросната фирма няма място в нашето училище! Извинявам се на всички за причиненото неудобство! Винаги сме поставяли децата на първо място!", пише директорът Росен Димитров.

В коментарите под поста се включи и зам.-столичният кмет Тодор Чобанов. Той увери, че случаят ще бъде проверен, но посъветва сигнали да се подават официално, а не през социалните мрежи.

"Скъпи родители, подаването на сигнали във Фейсбук има само информационен характер и не може винаги пряко да предизвика административно действие. В случая, за да се извърши проверка, ще разпоредя веднага колегите да се самосезират. Когато обаче опре до санкции или прекратяване на договора на някой доставчик, много по-добре е да се пусне официален сигнал, дори да е през call.Sofia.bg , защото стигне ли се до съдебни спорове, отсъствието на официални сигнали често влияе при вземането на решения. Иначе храненето се организира от районните администрации, а това, което виждаме на снимката, не изглежда нормално и ще се ангажираме със случая и вразумяването на участниците в сюжета“, обещава Чобанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
27
 
4
 
! Отговори
Майките с увреждане. преди 3 години
Пъжолата е вредна за нейното дете. И ваксините. И училището. Да си стои в къщи, да слуша чалга и да яде готвено от луудата майка
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка година едно и също, а от компетентните органи реакция никаква.
20
1
 
23
 
! Отговори
Не разбирам преди 3 години
Само не разбирам защо пържолата е разрязана!? Би трябвало просто да е по-малка спрямо грамажа, който са си определили. Изпечена голяма и после разрязана на две ми прилича или на страшно некадърен персонал или на брутален саботаж!
19
5
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До SSлевски/6Както каза за теб колегата преди мен: "всеки трети гербаджия е също толкова *** колкото другите двама"... а аз бих добавил: "и като баща му".
18
38
 
9
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
Ами да не яде. За 4,50 цяло прасе ли иска. Баба и едно време все пържола яла в училище. Селяните дойдоха в София и бързо забравиха кои са
17
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата не е фалирала, пари има, но се тъпчат по определени джобове и шкафчета. Какво тук значат някакви си деца?
16
4
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
да разбираме ли, че фъндъкова (или друг от управляващите с ценностите) е избрал фирмата, за да си увеличи демокрацията си на next level?
15
1
 
21
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
това е по-зле и от пенсионерски обяд!
14
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз си мислех, че в копанката ще има поне 5-6 кг. месце поне една сливова, мезенца, салатка шопска. А пък те така да ме разочароват... аххх
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Oт Столична община само лъжат! Този какъвто е там Тодор Чобанов ли е, какъв е... От толкова години само се оправдава. Абе ***... ъъъ гугутко, кво се правиш, че не знаеш за всички нередности в общината и при поръчките бе? И за ремонтите всичко знаеш, ама чакаш докато минава номера! Ако ходят журжалисти да снимат, тогава почваш да шаваш. Иначе къде си, какво правиш?
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Покажете депутатското меню и съответно цените.
11
4
 
22
 
! Отговори
ДО 9 преди 3 години
До Анонимен Няма как да ви разбере , защото всеки трети в герб е също толкова глупав колкото и първите двама........
10
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6 SSлевскиОт фалиралата държава вие герберастите крадете още! А сега привашето наличие започва да не стига! Толуп!
9
2
 
23
 
! Отговори
kreti преди 3 години
Това е мизерия , днес ще ям 1,2,3 за 7э в Австрия в обедната почивка във фирменият стол . И това е причина да не се връщам в България!
8
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSлевскиЛесно е да наричаш всеки, който не одобрява управляващите мутри, комунистическо ***. Толкова ви е акъла на вас, гербаджиите. Ти осъзнаваш ли, че същите хора, които закопаха държавата, в момента са в управлението? Някои хора пазеха колите на СИК под дъжда, сега пълнят шкафчета. Демокрация и капитализъм не се правят от охранители, шофьори и друг обслужващ персонал на БКП. През 90-те бухалката беше дървена, сега е облицована с държавна власт. Сценарият е наши хора срещу неудобни.
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опитвам се да си представя каква ли е малката порция.
6
1
 
20
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
За едни сватба, за други брадва! Колкото повече минават годините, толкова по-голяма е сватбата за "нашите" хора и толкова по-голяма е брадвата за все повече хора!
5
23
 
11
 
! Отговори
SSлевски преди 3 години
До 3 комунистическо ***, щото си ял за 30ст затова правешкия пъпеш и другите червени престъпници фалираха държавата и ни изправиха пред национална катастрофа! Ходи си яж в Северна Корея, там дори храната е на определен грамаж за деня! Щото беше хубав строй, затова се разпадна и остави в руини и бедност половин Европа, аман от тази соц носталгия
4
8
 
33
 
! Отговори
Ужасът преди 3 години
На Бойко фирмите, какво очаквате. Чекмеджето е вече празно.
3
9
 
38
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
Щом си седите в къщи и не протестирате и това ви е много,само пюре ви се полага "демократи"