Шпионският скандал: Кои са руските дипломати, изгонени от България?

Случаят е третият в рамките на по-малко от година
24 сеп 2020 19:39, Красимир Ангелов
72

Първи реакции след изгонването на двама руски дипломати от България. Шпионският скандал отново противопостави президент и премиер, отзвук имаше и в Москва.

Още по темата
Според прокуратуратурата от 2016 година досега Сергей Николашин и Вадим Биков са събирали информация за модернизацията на българската армия и военната техника. По неофициална информация обаче те са агенти на руското военно разузнаване, които ползвали позициите си на заместник-търговски представители. Били са заподозрени от българските служби за сигурност в съпричастност към производствена авария, довела до взрив в един от цеховете на военния завод "Арсенал“.

Още вчера Русия обяви, че България трябва да очаква реципрочни мерки след изгонването на двамата дипломати.

А днес от руското външно министерство определиха изгонването като опит за преднамерено нанасяне на вреди на българо-руските отношения. След случая президентът Радев поиска ясни критерии и към всичко, което уронва националната сигурност.

А премиерът Борисов  коментира, че за да действат така службите и прокуратура, имат достатъчно информация

Случаят с изгонените дипломати е третият в рамките на по-малко от година.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
3
 
! Отговори
Не може се запре преди 3 години
Руснаците така яко му намазаха ските отдолу, че горкият фигурант Румен Радев не може да се спре по нанадолнището! Политически ще се претрепе!
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те не били шпиони бе, те били разузнавачи и не работели против нашата държава а за нея. Искали да ни освободят от американците и западните капиталисти ,че тук вече не се живеело.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Струва ми се че нещо е сбъркано априори. Българските офицери са употребени за политически цели и в политическа игра. Лошото е че нивото е толкова ниско и че са го направили доброволно. Всеки човек с чест и достойнство трябва сам да отклони опитите за вербуване а не да доносничи и да бъде употребен в политически заигравки. Разочарованието ми е много голямо. Ние сме народ без каквото и да е самочувствие.
48
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по-гоуемия вапроз е като ни върнат две връзкарчета от ръша каде аджеба ши ги уреди боко за да запазят високата си заплата и местото в елита хъ?
47
7
 
18
 
! Отговори
ех,радев,радев преди 3 години
Здраво ни излъга!Но следващ път няма да има,радев!
46
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джавкането на пуделчетата едва ли може да се нарече скандал. Русия ще изгони двама български дипломати и толкова. България и цяла Европа са зависими от Русия, а не обратното.
45
6
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Колкото по-малко независимост, толкова повече празници и дрънкане по темата. Как би постъпил някой независим управник като го принудят да похарчи на зелено 2 милярда. Ами би казал че ще плати този внос когато вземе същината сума от износ за тази държава. Нашите управляващи изнасят най-вепе земя. Значи са и предатели.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има причина никой да НЕ обичаКрепостните.
43
11
 
7
 
! Отговори
Любопитен преди 3 години
След като българска армия на практика няма,какво ли са шпионирали тия???Виж за военните заводи мога да се съглася-там се произведе много нещо за брадатите демократи-канибали в Сирия,както и известни количества за ИД.Тоест има смисъл.
42
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато и да ги изгоним е все късно!
41
8
 
13
 
! Отговори
фоборус преди 3 години
Проклет да си Радев! *** на вражеска държава.
40
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До точкатаЯзък. Първите 9 внучета на решетников са виждали България. 10тото му внуче нямало да види България. Много страдаше човекът като му забраниха да идва.
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А останалите кагда?
38
2
 
17
 
! Отговори
Русофил 2 преди 3 години
Тодор Живков е по-велик от Левски, а на Румен Радев ще му построим мавзолей. Ленин ни даде кирилицата, а Сталин измисли българския език, и затова ходя с техни тениски. Путин е светец и ходи по вода, и заедно с Си Дзинпин и Ким Чен Ун се борят за демокрация и човешки права. Тее спасят света от американските и западни диктатори империалисти. Отивам да си пия хапчетата, че нещо ми се разтрепериха пръстите.
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УСПОКОЕНФАКТ. ТУРЦИЯ 30 ГОДИНИ ВЕЧЕ И НЕ НИ Е НАПАДНАЛА.
36
5
 
10
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Тези протести са американско дело, а Лукашенко е велик държавник и бие протестиращите, които са платени наемници. Беларус просперира във всяко отношение и германци, французи, американски се надпреварват да живеят там. В България са всенародно протести, защото народът са онези 2000 протестиращи, а Борисов, който ги оставя да буйстват, е лош диктатор, а България е по-зле от Беларус. При Бай Тошо бяхме втора сила в света след СССР, но американците ни победиха с подлост. Защото ние бяхме честни и на
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко са.....шпионите в пасольството са повече от американските военни в България.
34
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"модернизацията на българската армия" звучи като сатиричен виц.Не просто виц, а издевателство.Като новината, че доброволците в БА били 390 души.Днес Владимир Путин беше номиниран за Нобеловата награда за Мир. Тази новина звучи сериозно.
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо пък смяташ, че на "левите" пенсионери фаворита им е този т.панар.Това е обидно. Аз съм пенсионер отскоро, нао не харесвам Радев.И смятам, че Радев трябва да бъде съден за антидържавна дейност.
32
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенсионерите вече са десни седесари, реформатори, гербери. БСП смени поколенията.Герберите вече остаряха заедно с Вожда. Заедно ще вървят към закриването на социалния експеримент ГЕРБ.