Проф. Балтов: Отново отиваме към пик, заразените ще се увеличават

Ние се подготвяме за по-лошия сценарий, заяви той
25 сеп 2020 09:03, Нели Христова
259
Проф. Балтов: Отново отиваме към пик, заразените ще се увеличават
Снимка: БГНЕС

Днес има вече 290 нови случая, активните наближават към 5000, отново отиваме към онзи пик преди двата летни месеца. Това отпускане и неглижиране в света и Европа ще доведе до лоши резултати, прогнозира пред БНТ директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Той посочи, че в следващите 15 дни очаква да има сериозно увеличение на случаите.

"Виждате няколко дни при лошо време веднага се вдигнаха случаите, сметнете какво ще бъде ноември месец. Ние се подготвяме за по-лошия сценарий", заяви директорът на "Пирогов".

Още по темата

Прогнозите, че около 20 000 случая ще има до края на септември се оправдават. До края на ноември може би ще достигнат до 30 000 случая. Трябва да мислим някакъв нов тип схема. Има определени райони, в които ще трябват може би по-тежки мерки. Смятам, че трябва да има едно затягане на мерките, но не по онзи начин, който беше, каза Балтов.

По негови думи в "Пирогов" леки случаи няма. "Това, че някой смята, че няма COVID си е негов проблем. Унгарците вече ни минаха по бройка активни случаи. В момента легловата база, която имаме, е достатъчна. Беше много удачно да се направи отделна болница за COVID. Проблемът в България е, че няма кой да обслужва тези болници. Смятам, че няколко болници поемат тежкия удар в момента", обясни проф. Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
9
 
! Отговори
! преди 3 години
Има и добри лекари, безкористни и помнещи клетвата си. Но много от тях издават фалшиви болнични, гледат на тебе като на ходещ банкомат, държат се надменно и дори обидно, в болниците им пълно с вътрешноболнични инфекции, правят много лекарски грешки и убиват хора, заради неадекватно лечение - *** ги осъди и докажи. И накрая - не им ли е това работата все пак?! Те са си я избрали, да не се оплакват. И клетва са положили.
168
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 178Какво да им харесвам, да няма да се женя за тях, че да ги харесва?!Да си вършат това, за което получават пари от нас, а който не го прави да го лишават от правото да е лекар.За тия, които са уморили, или осакатили хора - затвор, ама наистина реална справедливост, не сегашната пародия, дето колегите им ги изкарват невинни и замитат золумите им.Тогава може и да ги харесам.
167
1
 
14
 
! Отговори
Дочо Булгуров преди 3 години
къде го видя лошото време бе глиган?В Банско където все още сме живи,вески ден е 24-26 градуса,слънце,приятно време,повече от 70 дни протести,хиляди *** до ***,храчат ,плюят,и само 100-200 заразени,аи сиктер.
166
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 176Много подценяваш аудиторията. Един лекар, който е отзивчив, разбран и помага с каквото може какво да му плюеш, може само да благодариш, да му казваш браво и да го препоръчваш.Но и много плява има в това съсловие, много народ са уморили, нагли, комумпирани, безнаказани сарафи.Няма как да има добра дума за такива.Що инвалиди изкараха, че уж нищо им няма, а здрава права жена от махалата имаше репортаж как друса гюбеци със ТЕЛК със 100% инвалидност, какви "лекари" позволяват това?!
165
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По всички плюете. Не ми обяснявай. Не правите разлика."Да бе, да не сме НПО грантаджии, лейтенати....пардон лентяи на дьдо Дьорд, да кажа де.
164
5
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Реалистко мнение:Вирус има, но той не е толквоа опасен, колкото се опитват да го изкарат !!!Ограниченията останаха прекалено дълго и на хората, които не виждат реална опасност им дойде много !!!Вече и в други страни започнаха да протестират против наложените ни мерки - справка Германия !!!Този вирус стана политика, нито се вземат подобаващи мерки, нито се казва истината ...
163
1
 
14
 
! Отговори
Една преди 3 години
част от тях не са лекари а хиени.Те се знаят кои са в кюпа.
162
3
 
19
 
! Отговори
...?! преди 3 години
Мисля си 2 неща: 1. Плашат ни с вирус, който не се установява със сегашните тестове. 2. Казват, че са починали хора от него, но единственият начин да се установи причина за смърт е аутопсия, а такава не се прави. Но иначе дебелият мустакат кърлеж казва, че парцалите по лицата ни са развносилни на ваксина. Прав е - и двете са ненужни и вредни.
161
3
 
22
 
! Отговори
Генерал Муфтаджийски преди 3 години
След няколко седмици в НОЩ, прекарани в постоянно дезинформиране и нагнетяване на страх и паника у населението не особено богатия плешив генерал Годжи изведнъж взе да си пазарува в реномирани италиански гурме магазини където цените на кашкавалите и колбасите започват от 120-140 лева за килограм. Слочаеност? Ай донт тинк соу.
160
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не ви харесват тия лекари си внесете от арабския свят... може и от Китай, че и от Северна Корея също, що не.
159
6
 
2
 
! Отговори
до 176 преди 3 години
По всички плюете. Не ми обяснявай. Не правите разлика.
158
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 174Кои лакри?!Тия като мойто джипи, дето въобще не си вдига телефона в почивни дни?!Дето не знае как да напише едно медицинско?!Дето се подиграха с протестиращите медицински сестри, когато те протестираха?!Тия дето първи се изсухлиха като пръдня от *** като дойде тая зараза.Тия, дето ти взимат 100 лева за тест за Ковиж, дето в Германия е 30 евро, а в други държави ги тестват за без пари???Какви лекари, кви 5 лева?!
157
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Само изключително злобен и *** народ може да коментира така по лекарите."Не по всички обаче, само по продажните и корумпираните.
156
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много захлебиха някои докторчета и аптекарчета покрай тая Корона, търсиш в Съботен ден да намериш къде да те изследват, почти всичките лаборатории не работят, денонощните аптеки си сложиха работно време, а джипитата почнаха да си изключват телефоните през почивните дни.Не ми обяснявайте как тия три категории под-човеци са загрижени за нашето здраве.
155
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само изключително злобен и *** народ може да коментира така по лекарите. Това са тия които хвърлят яйцата и рибата по улиците и разхищават храна. Няма такава сбирщина. По света.
154
0
 
13
 
! Отговори
България преди 3 години
Страна на професори и академици. Закривай
153
1
 
8
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Значи колкото теста направят толкова заразени почва се насилието.И урожая на милиони.
152
0
 
2
 
! Отговори
До163 преди 3 години
Простите без образование не ги лови вируса само умните тарикати и политици.Ама като гледам Събранието и те не са хванали вируса.
151
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Само хора без никакво образование продължават да отричат съществуването и проблема с вируса"Абе щом пишем тук значи не е баш никакво, шъ знайш.....
150
4
 
10
 
! Отговори
Синбад Мореплавателя преди 3 години
Смахнатият професор. Поредният лъжец на ковидхранилката и пандемичния грант. Станал е професор с печени прасета и ракия от мама и тате на село. Столичанин в повече. Продажник пар екселанс. Ако утре отида и му дам едни 10 000 лева ще излезе по телевизията и ще обяви че извънземни от Сириус току що са му докладвали че пандемията е приключила. А за 100 000 ще разкаже такава история че верно ще дойдат извънземните да слушат приказки и небивалици от 1002-рата нощ на Шехерезада.