Проф. Балтов: Отново отиваме към пик, заразените ще се увеличават

Ние се подготвяме за по-лошия сценарий, заяви той
25 сеп 2020 09:03, Нели Христова
259
Проф. Балтов: Отново отиваме към пик, заразените ще се увеличават
Снимка: БГНЕС

Днес има вече 290 нови случая, активните наближават към 5000, отново отиваме към онзи пик преди двата летни месеца. Това отпускане и неглижиране в света и Европа ще доведе до лоши резултати, прогнозира пред БНТ директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Той посочи, че в следващите 15 дни очаква да има сериозно увеличение на случаите.

"Виждате няколко дни при лошо време веднага се вдигнаха случаите, сметнете какво ще бъде ноември месец. Ние се подготвяме за по-лошия сценарий", заяви директорът на "Пирогов".

Още по темата

Прогнозите, че около 20 000 случая ще има до края на септември се оправдават. До края на ноември може би ще достигнат до 30 000 случая. Трябва да мислим някакъв нов тип схема. Има определени райони, в които ще трябват може би по-тежки мерки. Смятам, че трябва да има едно затягане на мерките, но не по онзи начин, който беше, каза Балтов.

По негови думи в "Пирогов" леки случаи няма. "Това, че някой смята, че няма COVID си е негов проблем. Унгарците вече ни минаха по бройка активни случаи. В момента легловата база, която имаме, е достатъчна. Беше много удачно да се направи отделна болница за COVID. Проблемът в България е, че няма кой да обслужва тези болници. Смятам, че няколко болници поемат тежкия удар в момента", обясни проф. Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами цяла Европа се затварят! В Испания има вече части от Мадрид напълно заключени, малки градове също има
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фургоните били на Бургас
107
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто няма начин да не ни затворят ноември, това ако не ни затворят ще е чудо!Само за тези дати говорят, края на октомври - ноември!
106
6
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Генералът го каза това още в началото - ще измрат, яко ще измрат. Сега ще го видим нагледно как се случва. Което няма да е весело. Ама хич.
105
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3000 паунда вече е глобата за безцелно разхождане по парковете в Англия
104
3
 
6
 
! Отговори
Целофаненият мармот преди 3 години
Допреди малко беше разтревожен гражданин с роднини в Испания, после взе да кълне на линейки, а сега стана начална учителка. всъщност е един и същ Бай Грантьо кляфкащ за 30 шекела.
103
7
 
5
 
! Отговори
СМС преди 3 години
Слагай КПП-тата и затваряй!!!!!Пълна двумесечна карантина с единствено излизане с разрешение до магазин и аптека!!!!
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A когато имахме по 330 на ден, колко студено беше?
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 109Каква учителка си ти бе? Виж, че не можеш да пишеш правилно. Аман от *** паникьори.
100
6
 
9
 
! Отговори
Биология VIII клас преди 3 години
Аз съм учителка в 107 СОУ и преди малко един ученик кихна в час. На 49 години съм, но такъв ужас не съм изпитала до сега! Дали веднага да отида да си направя тест за ковид или първи да уведомят директора, не знам!? Хора страшно е! Помогнете!
99
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"В Белорусия защо няма вълни от вируса?"Ти да видиш, ако падне Лукашенко, и дойде нашият човек, ще има няколко вълни цунами едновременно - да ги назидаят за месеците нормалност.
98
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Швеция защо не въвеждат насилсвени мерки? И сега са много по-добре от останалите страни в Европа където налагат насилсвени мерки!
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно е, че има някаква епидемия със смъртни случаи. А че всичко това дори не е близо до пандемия дори по чисто количествени параметри е още по-очевидно.
96
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не подценявайте вируса! Не се поддавайте на внушенията от Ковидидио.тите!Няма антитела.След 6 месеца има вероятност от резаразяване.Аз мисля,че го изкарах на крак през м.март. Сега съм с леки симптоми и не мога да преценя дали е настинка или нещо друго.Работя с ученици в едно училище. Някои от децата в класа ми през последната седмица имат кашлица.На 53г. съм.Такова чудо не съм виждала 33г. по време на работата ми с ученици.Моля Ви, който не вярва също да се пази!Нищо не ви пречи.Пазете се!!!
95
3
 
7
 
! Отговори
Лойко Борисов преди 3 години
Ще затварям и ще ви мъча в угода на Синедриона и световния ционизъм докато не ме изриете от власт барабар със стола и джипката ми. Трябва да ме убиете за да се спра с пъклените си дела и с лакейският си слугинаж.
94
0
 
13
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Здравейте приятели демократи, искам да ви знаете, че насилствената принуда за носене на маски не е нарушение на демократичните права на гражданите. Напротив, чрез насилствената принуда за носене на маски при демокрацията се гарантира ефективно правото на всеки гражданин да носи маска, а който откаже да изпълнява демократична мярка значи е против демокрацията и полицията и силовите органи трябва да вземат съответните мерки, защото демокрацията е най-висшето благо дадено на човека, приятели!
93
3
 
9
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Коронавирусът и пандемията са едни обикновени, плоски ционистки лъжи и талбудокабалистки конспирацийки. Но ние умните ги разгадаваме още в зародиш, ефективно ги преодоляваме и си ги слагаме на онази работа. Ще ме ваксинират през крив макарон. Лукашенко се опъна на Синедриона и веднага взеха да му се случват майдани, протести, санкции и всякакъв друг вид тормоз.
92
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така наречените "експерти" и учени се провалиха тотално с този грип, един грип ги направи смешни. Пълен провал за лекарите и медицината.
91
4
 
3
 
! Отговори
Генерал Муфтаджийски преди 3 години
Бай Грантьо обвинява в безхаберие по-умните от него. Бай Грантьо го е яд че му плащат малко за да си стои зачулен и маскиран вкъщи и да дращи глупости, докато другите си живеят живота.Той е озлобен, страхлив и природно завистлив ***.
90
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На диктарора Лукашенко този вирус му беше дошъл дюшеш, можеше да разгодни всякакви протести под предлог, че спасява човешки животи от вируса и никой нищо нямаше да може да му каже. Но странно защо диктатора Лукашенко остави хората да простестират, от ЕС и САЩ вой и заплахи за санкции, а диктаторът Лукашенко дори не смее и да помисли да прави такива извращения с народа като насилвсено принуда за носене на намордници-лигавници.