Шефовете на болниците ще преподават в университетите

40% от парите на центровете за обществено здраве - за бонуси
5
Шефовете на болниците ще преподават в университетите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изпълнителните директори на университетските болници да могат да преподават в съответните медицински университети. Това решиха депутатите, като приеха окончателно промени в Закона за лечебните заведения.

Парламентът реши още, че националните центрове по проблемите на общественото здраве могат да разпределят до 40 на сто от собствените си приходи за допълнително материално стимулиране на работещите. Тази промяна те записаха с поправки в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, с които се променя закона за здравето.

Националните центрове по проблемите на общественото здраве ще могат да се разпореждат с до 60 на сто от собствените си приходи от държавни такси, научноизследователска и експертна дейност и такси за следдипломно обучение за придобиване на дълготрайни материални активи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
Ти *** що не земеш да прочетеш малко кои са тези с по милион декларирани доходи.И после що яли бой. Дотам я докараха, че лекар = престъпник. Видьов ден иде.
3
0
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
***, тия са от частни болници.Прави разлика, неграмотни мой!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия с по милион декларирани доходи ли дето бяха????А иначе нямало пари за здравеопазване!
1
0
 
4
 
! Отговори
Препродавател преди 3 години
В икономическите университети няма ли да преподават? Как се източват търговски дружества и как се отклоняват средства от здравната каса.