Караянчева: Чудим се как Цветанов вече подкрепя президента

"Да хвърляш кал по мястото, откъдето си тръгнал, не е добър старт"
Обновена: 26 сеп 2020 17:54 | 26 сеп 2020 17:53, Веселина Йорданова
227
Караянчева: Чудим се как Цветанов вече подкрепя президента
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички в ПП ГЕРБ сме силно учудени как един от най-големите критици на президента - Цветан Цветанов, от известно време е негов голям поддръжник, подкрепя евентуален служебен кабинет и протестите срещу правителството и твърди, че може да има изборни манипулации.

Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в Лом на среща с членове и симпатизанти на партията, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Не прави чест на никого да говори лоши неща за доскорошните си колеги, които той лично е ръководил и подкрепял. Да хвърляш кал по мястото, откъдето си тръгнал, не е най-добрият старт на нов политически проект, посочи тя.

Ние категорично не се притесняваме от служебен кабинет, въпреки явната готовност на президента за реваншизъм. Няма от какво да се срамуваме и всичко, което сме направили, е видно за хората във всяко населено място. Но освен президентски реваншизъм - служебно правителство би означавало хаос и безвремие за България в една така или иначе крайно сложна ситуация за целия свят. Няма парламент, няма бюджет, няма нови инструменти в подкрепа на бизнеса и хората“, посочи Караянчева.

По думите й оставката е най-лесното, но и най-безотговорното решение в тази ситуация. "Виждам каква е кондицията на структурите, ГЕРБ е на 100% готова за избори. Но понякога трябва да взимаш и непопулярни решения в името на стабилността, дори и те да ти носят негатив", допълни тя.

Според Цвета Караянчева не бива да ни изненадват критиките на БСП, Радев и другите извънпарламентарни сили по адрес на изборните правила.

"Те знаят, че ще загубят вота и отсега търсят начини да оправдаят неуспеха си. Машинно гласуване ще има, както и с хартиена бюлетина. Но не това ще реши изхода на вота. А това кой какво е направил, кой какво е оставил след себе си. Магистралите, пречиствателните станции, енергийната диверсификация, влизането в ERM II, модернизацията на армията. Логично е след всичко това премиерът Борисов да има много врагове. Много интереси бяха нарушени, но всичко в името на идните поколения", заяви председателят на Народното събрание.

Караянчева бе категорична, че твърденията за колаборация на ГЕРБ с ДПС са абсурдни. "Попитайте хората в смесените райони кои партии участват в изборите там. Единствено ние и ДПС. И битката е жестока. Само ние можем да се опълчим. А партиите на жълтите павета хората там дори не са ги чували. За да бъдем и максимално обективни – нека да припомним кои партии аплодираха Радев в парламента преди няколко седмици и кои партии всяка сутрин не участват в регистрацията", отбеляза председателят на Народното събрание.

Тя добави, че са несъстоятелни тезите на опонентите на ГЕРБ и за нова Конституция и Велико Народното събрание (ВНС). "Искали сме да останем на власт на всяка цена. Че нали ВНС предполага провеждането на избори и гарантирането на максимално представителство на гражданите. Протестиращите го искаха, триото го искаше и когато го предложихме - всички се отрекоха", каза Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
15
 
! Отговори
гьонсурат преди 3 години
ако съм на мястото на Цветанов, ще ме е срам да се покажа, а той се разхожда като гащат петел.
43
2
 
14
 
! Отговори
дедо Боре преди 3 години
Цецо много си поверва.
42
1
 
7
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Има един "инструмент" в подкрепа на бизнеса и той се казва Пеевски Чук, където удари заковава всеки успешен бизнес.
41
3
 
14
 
! Отговори
Асан Карагъзъ преди 3 години
Тоя Цвъки съвсем ми падна в очите. Власт на всякаква цена - отврат!
40
3
 
17
 
! Отговори
<<< преди 3 години
Ми спрете да крадете и ще прете да се чудите.
39
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интелигентната Кърджалийска жена е стигнала до Лом, по магистралата на Борисов! Не ходи пеша и е сред хората, без лъскава чантичка от Мола! Патриот е! Душа дава! За наука, за свобода...
38
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече и да цитираш премиера не е разрешено в този форум... цъ, цъ, цъ...Бойко, цензурират ти думите!Вече си загубил властта бате!
37
4
 
14
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Те пачките в чекмеджето са затова - да "притъпяват" миризмата. Хората за пари какво ли не са готови да понесат.
36
2
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
Бе какво ни вълнува разлюспването на ГЕРБ бе???Едно време като се люспеше СДС да не би някой да е ревал че се люспи?Отпадъците на ГЕРБ са си проблеми на партия ГЕРБ а не на целия български народ!А същото важи и за БСП между другото - кой какъв конгрес ще прави и кого ще избират за партиен лидер!
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това да се трие казаното от господин Премиера по адрес на Цвета Караянчева е показател че администраторите не са съгласни с мнението на Премиера което е недопустимо.
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
че вие масово от ГЕРБ сте тръгнали от БКП и що хвърляте тогава кал по наследника му БСП
33
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то и ние се чудим как подкрепяте един душевно и психично нестабилен човек ама ко да прайш, живот.
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ата явно когато е раздавъл акъл Апартамента е била още по тъ па, щом не си спомня :))) Е, да не е обиждам на тъ па, тя е безмозъчна, щом е обидиха пред цяла България и тя още говори че Пекин е столица на Виетнам, значи е неспасяем случай :)))
31
5
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
тая па!...Ей,..едикаква си,ТИ ПЪРВА ще "обърнеш палачинката" и ще се натиснеш на Радев,когато и последните зрънца пясък изтекат от "часовника" на ГЕРБОМУТРИЯТА!!!..Щом "Матора и душата на герп" "обърнарезбата",какво остава за вас-кухоглавитепълнители на бройката?!../само дефектнисъщества ли се пръкват из нашите земи?!/
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав си баце кърджалийската наистина е "остра", ама много "остра".
29
7
 
14
 
! Отговори
до Цв.Караянчева преди 3 години
Какво има да се чудите: вие изгонихте Цветанов и от поста зам.председател на ГЕРБ, и от НС. Има една английска поговорка "Врагът на моя враг е мой приятел (за момента - б.м.)." Не вярвам Р.Р. и Цв.Цв. да се обичат, но имат общо чувство на отмъщение към БиБи.
28
11
 
1
 
! Отговори
Куха лейка преди 3 години
Пишете моля, оставайте следи. Ще дойде време да ви проследим... Честито на печелившите.
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаех, че магистралите се строят от Партии и Премиери, още повече безкнижници.Мислех, че ги строят пътно-строителну компании.
26
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Караянчева, запомни си думите, като започнеш да хвърляш кал на околовръстното
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русата пишешта лъжи да върне парите.