Туристи от Украйна с масови резервации за море през октомври

Те ще пристигат за комбинирана почивка у нас и в Турция
26 сеп 2020 09:16, Елка Василева
21
Туристи от Украйна с масови резервации за море през октомври
Кадър: БНТ

Туристи от Украйна масово резервират хотели и къщи за гости по Южното Черноморие. Първите групи за комбинирани почивки у нас и в Турция тръгват още през октомври.

Според туроператори украинците ще почиват по два дни в България и още толкова в Истанбул, като по този начин ще удължат сезона, предаде БНТ.

Очакването за удължаване на сезона дойде след първата резервация на украински туристи. Тя е планирана за средата на октомври, а летовниците ще бъдат настанени в няколко хотела по Южното Черноморие.

Обичайно летният сезон приключва в края на септември. Заради прогнозите за хубаво време тази година туроператори, работещи с прибалтийските държави, отчитат засилен интерес към родното море. Резервациите от Украйна пък вече са факт, а първата от тях е за 14-ти октомври.

Още по темата

"Ще имаме двудневно посещение в град Бургас, съответно с екскурзия до Несебър, Поморие, дегустация на вино, спа процедури и двудневен шопинг в Истанбул. Това ще бъде програма, която ще стартираме и ще се постараем да я приложим до настъпване на летния сезон", каза Иван Кирязов, туроператор.

От бранша планират да удължат сезона, като посрещат чуждестранни туристи и в българските спа курорти.

"Спряхме се на Хисар. Преди 3 дни бяхме с нашите партньори като рекламен тур. Ние имаме уникални места, не само море, така че сме оптимисти", каза Кирязов.

В същото време от бранша вече са започнали и преговорите със скандинавските страни и здравните каси на Германия и Белгия за следващият летен сезон.

"Имаме договори за следващия сезон с всички туроператори. Колко записани ще има и колко анулации ще има, зависи от разпространението на коронавируса", каза Пламен Копчев, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Туроператори ще предлагат и коледно-новогодишни пакети на преференциални цени за чуждестранните туристи. Дали обаче през следващите месеци новите идеи ще имат сполучлива реализация, зависи единствено от противоепидемичните мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари