Ден 81 на протести: Музика на Орлов мост вместо скандирания пред МС

На сцената музикантите поискаха повече свобода, плурализъм и гражданско общество
27 сеп 2020 20:54, Нели Христова
342

Снимки: БГНЕС

В 81-ия ден на протести на Орлов мост се провежда митинг-концерт под надслов "Бъдеще за България-бъдеще за младите". Провеждането му наложи промяна в движението в центъра на столицата - улиците в района са затворени.

Ограничение ще има до 24.00 часа по бул. "Цариградско шосе” между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. "П. К. Яворов”, по бул. "Цар Освободител” между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. "Васил Левски” и по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. "Ген. Гурко” и ул. "Оборище”.

В района са се събрали десетки хора, има и полиция. 50-метровото знаме от честването на 6 септември в Пловдив отново е част от протеста. Целта на събитието е да обедини младите.

Музиката наруши обичайната програма на протестите и вместо в Триъгълника на властта недоволството започна на Орлов мост. А целта на организаторите е да бъде показан добрия пример на младите артисти.

Един от участниците в концерта е и 15-годишната Марина. Казва, че е нужна промяна, която да даде шанс на младите артисти у нас, цитират от Bulgaria ON AIR.

На сцената музикантите поискаха повече свобода, плурализъм и гражданско общество

А събието обедини младите хора да поискат едно: бъдеще в България.

В митинг-концерта участват групите "Контрол", "Уикеда", "Сленг" и др. Краят на събитието е в 22:00ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
1
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Не знаех че и Васко Пръцката протестира.
257
1
 
2
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Па нема лошо и Васо Кръпката да намаже филията от Али Баба ! Вече е в предпенсионна възраст цял живот ли да ходи в кръпки ? Завистници неедни !
256
2
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
До До 253 263 Върви да си вземеш дисковете обратно. Борисов остава.Изненадах се като видях Васко Кръпката как говори перфектен английски и превеждаше па телевизия Скат.Не е като Бареков.
255
1
 
4
 
! Отговори
Червените милионери преди 3 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
254
3
 
11
 
! Отговори
До 253 преди 3 години
Васко кръпката се е продал на Иван Костов.Направи пропаганда за неговия човек Христо Иванов.И вместо да казва,че БКП е създало мафията,трябваше да каже,че БСП и СДС създадоха мафията,защото по това време БКП се казваше вече БСП,а СДС активно помагаше в това мероприятие.Лично аз вече изхвърлих всичките дискове на този продажник.
253
3
 
9
 
! Отговори
До Васко Кръпката преди 3 години
Мечтая да ни управлява честен човек,който да не се казва Христо Иванов, защото той е приятел на Маджо и пряк наследник на Костов ,който заедно с БСП(защото по това време БКП вече се казваше БСП)създаде мутрите.Нещо неясно Кръпка ?Надявам се да не си платен от Костов Не за нас ,а за теб.
252
1
 
11
 
! Отговори
До 231 преди 3 години
До Защо били малко...Протестът беше предаван на живо по АЛФА и когато сеизлъгаха за панорамна снимка се видя,че хората едва са запълнили моста и естествено веднага престанаха.А хора до Плиска имаше на знаковия кончерт на 7 юни 1990 г.!Хората, които участвахме там сме още живи и знаем за каквостава дума! Не се подигравайте с демокрацията! Вашите протести нямат нищо общо с нея!
251
2
 
12
 
! Отговори
Чуто на митинга-конц преди 3 години
Вчера , около 20 часа една госпожа на видима възраст 35-45 годишна възраст заяви от трибуната, че с данъците, които плащали с мъжа си изплащали пенсиитена 40 пенсионера. Простата сметка при пенсия от 400 лв. показва, че БРУТНИЯТМЕСЕЧЕН ДОХОД на госпожата е 80000 /осемдесет хиляди/ лева!Питам тези нейни доходи в резултат на лошото управление на ГЕРБ ли са?
250
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера към 17:30 часа бях на езерото с лилиите и по едно време се чува някакъв мощен тътен, баси от някаква уредба, при което всичко направо се разтресе. В Борисовата беше пълно с деца, родителите им, хора, дошли да се разходят в парка на хубавото време. Ето това е проблемът с този протест - безпардонното отношение на протестиращите към другите, които не мислят като тях. Агресията и нетолерантността на една шепа хора, които се самообявяват за говорители на народа и искат властта.
249
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабикян да опъне палатки на центъра в Ереванколко нагъл трябва да си в чужда държава да събаряш правителство
248
2
 
17
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Жалка история.....ГЕРБ няма алтернатива и това е очевадно....тия протестъри са ***.айката на обществото, петима на кръст пияни и дрогирани !
247
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дали осъзнават, че ще бетонират ГЕРБ за поне още 8 години :) Лукашенко, ако ги наеме ще остане без протестиращи най-много за 2 седмици....
246
2
 
15
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
на кметските избори в град септември ГЕРБ печели с 90 процента. така наречените протести на софийските хулигани май дават обратен ефект.кога най-после тези соц. проучвания ще престанат да лъжат така безогледно?
245
6
 
0
 
! Отговори
Ради преди 3 години
има две дебели тикви до сега
244
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Васко Кръпката се е изказал най-точно! "Тук съм защото си мечтая за честни и достойни водачи, които да не се казват Бойко Борисов, Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов. И добави - не забравяйте Кой създаде мутрите - БКП."
243
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По- добре музика отколкото отровените трима хулигани да цапат фасадите.
242
2
 
16
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме! Импичмънт на Грипен Радефф !
241
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабикян, Хакимян, Кеворкян - Всички са от един дол дренки
240
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арман Бабикян да отиде и защити родината сии ако трябва да даде живота си за нея - надалиседи в България да прави интригиготован
239
7
 
11
 
! Отговори
Цезар преди 3 години
Борисов строител на днешна България.Южна България се роди след построяването намагистрала Тракия, саниране нека да продължи,газов хъб, зала, нов парламентмагистрала Хемус, моста при Видин. платих ми си ядрения реактормагистрала Струма язовири, ремонти, ограда, и много други нещапредлагам на другарите от БСП да го преизберем и само така Българияще тръгне към светлото бъдеще