Защо руски дипломати шпионират България?

Не смятам, че говорим за реално шпиониране, смята Милен Керемедчиев
27 сеп 2020 21:24, Нели Христова
122
Защо руски дипломати шпионират България?
Снимка: Pixabay

Усилване на работата на руските служби на Балканите. Това смята бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

Той и журналистът  Георги Милков коментираха пред NOVA сагата с руските шпиони у нас.

Керемедчиев припомни, че за последната 1 година шестима дипломати са обявени за персона нон грата.

„За да проследим цялата сага, трябва да се види как Българската армия се превъоръжава или как създава тревога в руските служби. За последните 4 години най-сериозният търг беше за F16. Другата важна поръчка е за бойните машини на пехотата, която също е голяма. Очаквам отново САЩ да са водещи в доставката на тези бойни машини. Реално притеснение в руските служби няма относно рязкото повишаване на бойния капацитет на Българската армия”, коментира Керемедчиев.

„Не смятам, че говорим за реално шпиониране. За мен разковничето е в това, че има голямо усилване на руските служби на Балканите, а това става през Сърбия. Виждате колко се активизират в Гърция, в Македония, в Черна гора. Ние сме част от цялата тази инвазия. България реагира рязко, защото сблъсъкът става неминуем”, смята Керемедчиев.

„Руснаците не шпионират България. Интересува ги единствено какво американците могат да направят у нас. Нищо друго. Това е игра между Русия и САЩ, тази битка е навсякъде, по целия свят”, заяви Георги Милков. Той обаче не очаква сериозни последствия от последния случай.

 


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
7
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 2 месеца
Абе направо се чуда как сме оцеляли 1300 години като нация без Божествената и благодатна опека на и ЕС!Еххххх....явно някои тука ако излезнем от тъпото нато и още по-тъпия ЕС просто ще престанат да дишат ,на тези чужди организициийки ли се крепи мизерното ви съществуване бе господа атлантически кукумявки!???Аз лично си живах безпроблемно преди да влезнем в тях не изпитвах недостиг на въздух и някаъв дискомфорт,незнам!
56
8
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 месеца
До Обективно..... когато бяхме окупирани от фашистки войски през 1941-1944 година.....

България е била окупирана единствено от болшевишка Русия през 1944-47 година.
55
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това око от снимка та е по-скоро на Хизбула. Но и те са заедно с руснаците срещу свободния свят.
54
10
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 месеца
До Обективно
Неграмотните руски лакеи дори не знаят, че руснаците по време на войната 1877-1878 година са влагали иронично - пренебрежително и подигравателно значение в обръщението "БРАТУШКИ". Т.е. за да бъда по-ясен и за да ме разберат русофилите ще кажа, че за руснаците сме били толкова „Братушки", колкото са ни „БРАТЧЕДИ"  някои етноси от българския народ.
53
5
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 2 месеца
Братушките много добре виждат, че за последните 30 години демокрация България е загубила 3 милиона души население - 6 пъти повече, отколкото през всичките войни, които сме водили през последните 140 години.

Опитват се да ни помогнат с каквото могат, както когато бяхме окупирани от фашистки войски през 1941-1944 година.

Всеки истински българин и патриот трябва да помага на братушките, а не да ги издава като Кириак Стефчов и да им пречи!
52
6
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 месеца
От Съединението до днес Русия и руските роби са най-големите врагове на България!
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спящото Кюлче ще ни отдели от руската орбита!
След като им построи газопровода с наши пари!
Ха ха ха...
После Радев бил русофил.
50
0
 
3
 
! Отговори
За сведение преди 2 месеца
Максимата за приятелите и интересите е изказана за пръв път от лорд
Палмерстън и гласи:Англия няма вечни врагове и вечни приятели,а само
вечни интереси.
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чебураши, по-добре иди се поклони на портрета на идола си - Тиквата и после си легни!
Плосък си брат!
48
3
 
1
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 месеца
Кога на възраст попристигнах,

от моя тейко аз узнах,

че руский цар родей се с нази,

че турците той гони, мрази,

че той ще ни спаси от тях.
47
5
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 месеца
Питам се какво същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна, чужда държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най- близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат вечни васали и желаят да бъдат свободни и да вървят по собствен път? Държава, която избива най - цинично жени и деца, оправдавайки си, че това са терористи. Държава, която може единствено да разрушавац и убива, а не да гради и да създава, държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?
46
3
 
6
 
! Отговори
д-р Зорге преди 2 месеца
шпионираше Германия в Япония,защо руснаците да не шпионират САЩ в България?
45
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
41 Безродници са тези, които за взеха власта с насилие, на я.я.1944,с помоща на Съветската армия, избиха българската интелигенция, невинни граждани, само защото не бяха комунисти.А днес служат на Русия, предават секретна информация на Москва и работят по указанията на Решетников, за абсурдната му идея, България да излезе от НАТО и ЕС.
44
7
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 месеца
До Патриот

Последната руска окупация е прод лжава от 5 септември 1944 година до декември 1947.като България отделя повече от половината от БВП за да издържа руските окупатори, чиято численост през годините е между 450 000 и 600 000 войници.
43
3
 
7
 
! Отговори
Гневен преди 2 месеца
В южен БЪЛГАРСКИ град,пълен с много казарми в миналото,сега всичко е потънало в пълна разруха!Поделенията,които преди бяха пълни с танкове,бойна техника,камиони и много войници,сега са като след бомбандировка.Само в едно поделение все още се мяркат някакви уж военни,но те приличат по-скоро на виснали дисаги! Та тази скръб ли ще разузнават руснаците?! По нескопосано и неадекватно обяснение не би могло да се измисли!На управниците не им стиска да кажат от кое посолство им наредиха!ОСТАВКА !!!
42
5
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 месеца
До Патриот.... Хенри Кисисинджър-"Америка няма съюзници ,само интереси....

Руски патриоте, цитираш Кисинджър, защото не знаеш, че руският император Александър III е казал:" Русия има само два съюзника, армия и флота"!
41
4
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 2 месеца
незнам какви окупатори са руснаците и кога са ни били окупирали ,знам само че сега в България има чужди американски военни бази на световния терорист и агресор ФАЩ :)и се мешат постоянно в политиката ни ,ние сме поробени от ФАЩ и резултата е налице ,най бедната и бързо измираща нация на света!Когато бяхме със Русия и СССР бяхме на върха на своето национално развитие !Проклет да е деня в който краварси ботуш стъпи у нас!
40
12
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 месеца
До Патриот... наште атлантически безродници...


Няма по-големи безродници и българофоби от руските еничари от петата колона на Москва.
39
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Окупатори са руснаците, които заличиха българската държава, бяха против Съединението и 45 години я направиха сaветска република.Путин е близак приятел на Ердоган, впрочем.
38
8
 
3
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 месеца
До Патриот
Да, принципно си прав за САЩ, и то не САЩ въобще, а живеещият там елит. Русия обаче в момента не ни трябва. Макар че сме "рода". Продължават с имперското си отношение към нас, сякаш не сме им "майка" (религия, език, писменост). Един ден пак ще се побратимим, но ще изтече доста вода. Засега е по-добре да са на разстояние - и те имат да решават свои проблеми.