Защо руски дипломати шпионират България?

Не смятам, че говорим за реално шпиониране, смята Милен Керемедчиев
27 сеп 2020 21:24, Нели Христова
122
Защо руски дипломати шпионират България?
Снимка: Pixabay

Усилване на работата на руските служби на Балканите. Това смята бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

Той и журналистът  Георги Милков коментираха пред NOVA сагата с руските шпиони у нас.

Керемедчиев припомни, че за последната 1 година шестима дипломати са обявени за персона нон грата.

„За да проследим цялата сага, трябва да се види как Българската армия се превъоръжава или как създава тревога в руските служби. За последните 4 години най-сериозният търг беше за F16. Другата важна поръчка е за бойните машини на пехотата, която също е голяма. Очаквам отново САЩ да са водещи в доставката на тези бойни машини. Реално притеснение в руските служби няма относно рязкото повишаване на бойния капацитет на Българската армия”, коментира Керемедчиев.

„Не смятам, че говорим за реално шпиониране. За мен разковничето е в това, че има голямо усилване на руските служби на Балканите, а това става през Сърбия. Виждате колко се активизират в Гърция, в Македония, в Черна гора. Ние сме част от цялата тази инвазия. България реагира рязко, защото сблъсъкът става неминуем”, смята Керемедчиев.

„Руснаците не шпионират България. Интересува ги единствено какво американците могат да направят у нас. Нищо друго. Това е игра между Русия и САЩ, тази битка е навсякъде, по целия свят”, заяви Георги Милков. Той обаче не очаква сериозни последствия от последния случай.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това око от снимка та е по-скоро на Хизбула. Но и те са заедно с руснаците срещу свободния свят.
46
10
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Обективно Неграмотните руски лакеи дори не знаят, че руснаците по време на войната 1877-1878 година са влагали иронично - пренебрежително и подигравателно значение в обръщението "БРАТУШКИ". Т.е. за да бъда по-ясен и за да ме разберат русофилите ще кажа, че за руснаците сме били толкова Братушки", колкото са ни БРАТЧЕДИ" някои етноси от българския народ.
45
5
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Братушките много добре виждат, че за последните 30 години демокрация България е загубила 3 милиона души население - 6 пъти повече, отколкото през всичките войни, които сме водили през последните 140 години.Опитват се да ни помогнат с каквото могат, както когато бяхме окупирани от фашистки войски през 1941-1944 година.Всеки истински българин и патриот трябва да помага на братушките, а не да ги издава като Кириак Стефчов и да им пречи!
44
6
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
От Съединението до днес Русия и руските роби са най-големите врагове на България!
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спящото Кюлче ще ни отдели от руската орбита!След като им построи газопровода с наши пари!Ха ха ха...После Радев бил русофил.
42
0
 
3
 
! Отговори
За сведение преди 3 години
Максимата за приятелите и интересите е изказана за пръв път от лордПалмерстън и гласи:Англия няма вечни врагове и вечни приятели,а самовечни интереси.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чебураши, по-добре *** се поклони на портрета на идола си - Тиквата и после си легни!Плосък си брат!
40
3
 
1
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Кога на възраст попристигнах,от моя тейко аз узнах,че руский цар родей се с нази,че турците той гони, мрази,че той ще ни спаси от тях.
39
5
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Питам се какво същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна, чужда държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най- близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат вечни васали и желаят да бъдат свободни и да вървят по собствен път? Държава, която избива най - цинично жени и деца, оправдавайки си, че това са терористи. Държава, която може единствено да разрушавац и убива, а не да гради и да създава, държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?
38
3
 
6
 
! Отговори
д-р Зорге преди 3 години
шпионираше Германия в Япония,защо руснаците да не шпионират САЩ в България?
37
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
41 *** са тези, които за взеха власта с насилие, на я.я.1944,с помоща на Съветската армия, избиха българската интелигенция, невинни граждани, само защото не бяха комунисти.А днес служат на Русия, предават секретна информация на Москва и работят по указанията на Решетников, за абсурдната му идея, България да излезе от НАТО и ЕС.
36
7
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ПатриотПоследната руска окупация е прод лжава от 5 септември 1944 година до декември 1947.като България отделя повече от половината от БВП за да издържа руските окупатори, чиято численост през годините е между 450 000 и 600 000 войници.
35
3
 
7
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
В южен БЪЛГАРСКИ град,пълен с много казарми в миналото,сега всичко е потънало в пълна разруха!Поделенията,които преди бяха пълни с танкове,бойна техника,камиони и много войници,сега са като след бомбандировка.Само в едно поделение все още се мяркат някакви уж военни,но те приличат по-скоро на виснали дисаги! Та тази скръб ли ще разузнават руснаците?! По нескопосано и неадекватно обяснение не би могло да се измисли!На управниците не им стиска да кажат от кое посолство им наредиха!ОСТАВКА !!!
34
5
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Патриот.... Хенри Кисисинджър-"Америка няма съюзници ,само интереси.... Руски патриоте, цитираш Кисинджър, защото не знаеш, че руският император Александър III е казал:" Русия има само два съюзника, армия и флота"!
33
4
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
незнам какви окупатори са руснаците и кога са ни били окупирали ,знам само че сега в България има чужди американски военни бази на световния терорист и агресор ФАЩ :)и се мешат постоянно в политиката ни ,ние сме поробени от ФАЩ и резултата е налице ,най бедната и бързо измираща нация на света!Когато бяхме със Русия и СССР бяхме на върха на своето национално развитие !Проклет да е деня в който краварси ботуш стъпи у нас!
32
12
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Патриот... наште атлантически ***... Няма по-големи *** и българофоби от руските еничари от петата колона на Москва.
31
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Окупатори са руснаците, които заличиха българската държава, бяха против Съединението и 45 години я направиха сaветска република.Путин е близак приятел на Ердоган, впрочем.
30
8
 
3
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
До ПатриотДа, принципно си прав за САЩ, и то не САЩ въобще, а живеещият там елит. Русия обаче в момента не ни трябва. Макар че сме "рода". Продължават с имперското си отношение към нас, сякаш не сме им "майка" (религия, език, писменост). Един ден пак ще се побратимим, но ще изтече доста вода. Засега е по-добре да са на разстояние - и те имат да решават свои проблеми.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
35 Изваждаш думите от контекста и така губят смисъл.Всяка държава следва своите интереси, което не означава, че няма съюзници.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
35 Ако не бяха съюзници те, нямаше да бъде унищожена фашистка Германия."Няма вечни приятели, а вечни интереси", е правил но да се каже. Да, общите интереси събират съюзниците,които имат обеща цел.