Защо руски дипломати шпионират България?

Не смятам, че говорим за реално шпиониране, смята Милен Керемедчиев
27 сеп 2020 21:24, Нели Христова
122
Защо руски дипломати шпионират България?
Снимка: Pixabay

Усилване на работата на руските служби на Балканите. Това смята бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

Той и журналистът  Георги Милков коментираха пред NOVA сагата с руските шпиони у нас.

Керемедчиев припомни, че за последната 1 година шестима дипломати са обявени за персона нон грата.

„За да проследим цялата сага, трябва да се види как Българската армия се превъоръжава или как създава тревога в руските служби. За последните 4 години най-сериозният търг беше за F16. Другата важна поръчка е за бойните машини на пехотата, която също е голяма. Очаквам отново САЩ да са водещи в доставката на тези бойни машини. Реално притеснение в руските служби няма относно рязкото повишаване на бойния капацитет на Българската армия”, коментира Керемедчиев.

„Не смятам, че говорим за реално шпиониране. За мен разковничето е в това, че има голямо усилване на руските служби на Балканите, а това става през Сърбия. Виждате колко се активизират в Гърция, в Македония, в Черна гора. Ние сме част от цялата тази инвазия. България реагира рязко, защото сблъсъкът става неминуем”, смята Керемедчиев.

„Руснаците не шпионират България. Интересува ги единствено какво американците могат да направят у нас. Нищо друго. Това е игра между Русия и САЩ, тази битка е навсякъде, по целия свят”, заяви Георги Милков. Той обаче не очаква сериозни последствия от последния случай.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Хенри Кисисинджър-"Америка няма съюзници ,само интереси!"Самият архитект на краварската империалистка политика ви го казва ,а наште атлантически *** си въобразят ще им били "съюзници" :)добре ама аз не страдам от вашето умопомрачение !Знам много добре какви *** са американците и ФАЩ!
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
31 Ти, от кой си, щото пишеше на български?Ще трябва, да си руски шпионин, или от ония северноантичките сърбомани.България е членка на НАТО, от 2004,а от 2007 на ЕС, не ни грижи.
25
2
 
6
 
! Отговори
Неочаквах такива преди 3 години
глупости да бъдат казани от известни личности.Единият казва,че руснаците не шпионирали нас,а американците.Май тука не е САЩ,да ходят там.Другият ниуспокоява,че не било реално шпиониране,защото Русия била шпиониралацелите Балкани,ама през Сърбия.Май тука не е Сърбия,шпионите не са сърби,а руснаци и шпионираните сме ние.Ами то като искаш да защитаваш някакватеза,за или против,по-скоро против доказаните факти за нерегламентиранитеруски действия у нас ,трябва първо да помислиш какво ще кажеш.
24
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
26 Окупатори са руснаците, които заличиха българската държава, бяха против Съединението и 45 години я направиха светска република.Путин е близак приятел на Ердоган, впрочем.
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оголяхте и обосяхте като църковни мишки и не сте интересни за Русия.Хич не си мислете че сте някакъв фактор в света
22
11
 
8
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
До ПатриотТурците са ни врагове и окупатори партиоте,руснаците също а Америка ни е съюзник - ако си глупав и забравяш лесно, записвай си като Радев!
21
5
 
5
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
Ако Виетнамската война избухне днес,резултата ще е коренно различен и Щатите ще я спечелят до края на годината!
20
0
 
5
 
! Отговори
Хай х преди 3 години
Продънена каца кво да се шпионира те нещата са ясни...по скоро руснаците си карат по старо му...за българия са определени 20 места за шпиони и същите са назначени, кой знае чии деца и братовчеди са уредени на сладка служба.
19
2
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
турците и американците не са ни никакви съюзници а врагове и окупатори!
18
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците и американците са ни съюзници, по линия на НАТО, какви шпиони. Шпионите , които предават страната си, са другарите от руската БСП и компания, освен руските у нас.
17
4
 
9
 
! Отговори
Бичурашка преди 3 години
Кат Пусия няма втора,толкоз влажна на света-тя е моята опора,и е нейна красота!
16
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
17 Турците и американците са ни съюзници, по линия на НАТО, какви шпиони.Спионите, които предават страната си, са другарите от руската БСП и компания, Спионите, които предават страната си, са другарите от руската БСП и компания.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това им е работата. И е проява на мн лош вкус и полит възпитание публично да съобщаваш, че си хванал шпиони. Шпионите се ловят тихо и се разменят за др шпиони или др угодни неща. Мн е глупаво така. Просто ги гониш...
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турски и американски гонихме 50 години Бабомаре, сега наваксваме с руските
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия се стреми към световно господство от само то си създаването. Имперски те интереси на царете си, замени с износ на революция, при СССР, а комунистическата диктатура, премина в диктатура на Путин, който се изживява като император. Дори и бюст си поръча, като такъв, и замечта да завземе света.
12
5
 
8
 
! Отговори
аналлизатор преди 3 години
Чудят се хората,що купихме f16 блок 70 на цената на f35 и не им излиза уравнението.
11
4
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
защо гоним само руски дипломати защо не гоним турски и американски тукана балканите се водят тихи воини
10
7
 
4
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
Искат да знаят дали им е верен крейзидента по време на криза, дали не им изневерява с някой друг
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Защо "другите" да шпионират, когато ние с тях си разбработваме плановете за отбрана?Това червените каскети логика никаква нямате.
8
6
 
5
 
! Отговори
Жиб. преди 3 години
Защото такива са по природа и друго не могат - те учат само това!