БАБХ: Няма съществени нарушения в кухните в детските градини

До момента над 200 училища са проверени, заяви Любомир Кулински
28 сеп 2020 10:16, Ния Христова
9
БАБХ: Няма съществени нарушения в кухните в детските градини
Снимка: БГНЕС
Не са открити съществени нарушения при проверките на кухните в детските градини, обяви д-р Любомир Кулински от Българската агенция за безопасност на храните в ефира на БНТ. Според него детските градини, макар и в намален състав, са работели и през лятото. Проверките там на практика не са спирани. Има няколко предписания, както и 2-3 акта.
 
"В училищата проблемът е, че столовата, кухните, лавките не са работели през лятото, а сега една от важните проверки е била именно за готовността за началото на учебната година за изхранване на децата. Извън текущия официален контрол, който целогодишно агенцията управлява, ние спускаме т.нар. тематични извънредни проверки", каза Кулински по повод възложената от Върховната административна прокуратура. 
 
Според данните до момента над 200 са проверени училища, има няколко предписания, но няма актове. Проверката ще продължи до края на месеца, а има вероятност и да бъде удължена.
 
"Всеки ден след хранене се оставят т.нар. "24-часови контролни проби" от храната, която е приготвена и е давана на децата. В случай на съмнения за хранителен инцидент, ние веднага отиваме и взимаме тези проби, в рамките на ден-два може да се каже дали имаме хранително отравяне", каза още д-р Кулински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
нямасъщественинаруше преди 3 години
Хубава, показателна и изразителна снимка.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът пръста си гризе от угризения на съвестта и чудене на кого да угоди вий сте го заяли в сайта кой знае кой Фисш началник му се обади на направи токаво изявление и вие да сте на неговото място ши са чудите ..децата , важни са на властимащите другите ..сега дан земити дъ прутистирати не мой с лошо
6
0
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
то и в сиренето няма съществени нарушения- само дето е всичкото ВОДА!
5
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
БАхБ е гумен печат за прикриване на драстчните злоупотреби в министерството на храните. Училищата и детските градини в мнозинството се обслужват да близки на ДПС фирми, като Панда, които тровят децата ни. Всичките проверки на тези калинки са проформа, за да прикриват злоупотребите.
4
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 3 години
На вас точно кой ви вярва вече.. ?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма съществени нарушения има само ОБЩЕСТВЕНИ ама тъй като в БГ вече липсва каквото и да е било общество даже е излишно да се правят Некакви проверки пък било и то свързани със здравето на децата ни..явно господина не е влизал скоро в кухня на училищен стол ама не го виня много - всеки се пази от му..т..ри..те настанени във всички сектори на живота ни е ми ще си ги търпим
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ние спускаме т.нар. тематични извънредни проверки",Хахахахаха, поредното отчитане на дейност а нищо не се прави.-Ленче, утре идваме на проверка, вижте оправете там малко... позната история. Познавам лично Ленчето и от нея ги знам схемите. Проверката е само на документ и един бърз поглед за 40 сек че да не се преуморят.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз на снимката ухае на мозък ... на кой е човек? Бокича нали, какво ли питам