Борисов обеща: По 50 лв. отгоре към пенсиите, докато има пандемия

После ще има индексация, увери премиерът
523
Борисов обеща: По 50 лв. отгоре към пенсиите, докато има пандемия
Снимка: Правителствена пресслужба

Пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, докато има пандемия, след това ще има индексация.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред местни жители в село Лесидрен, община Угърчин.

Още по темата
"Докато има пандемия, ще бъде така. Вчера говорих с началника на синдиката. Мислим за вас, но не може едновременно и да индексираме, и по 50 лева отгоре да даваме, защото за радост вие сте много, това са по 108 млн. на месец", каза той.

"Щом свърши пандемията, вчера говорих със синдикатите и социалната министърка, ще го направим и това", обеща Борисов.

Възрастните хора ще получат по 50 лв. и през октомври, стана ясно последно, като добавката ще струва на бюджета 105 млн. лв.

В село Лесидрен работещите са над 250 души. Инфраструктурата тук е подобрена през последните години – ремонтирани са улици, площада и паркът. Хората виждат тези положителни промени и ги оценяват. Скоро до района на Лесидрен ще стига и АМ "Хемус", от което всички ще усетят удобството, заяви Борисов.

В селото политическите партии са в разбирателство в името на общото благо. Съединението прави силата и всички трябва да разберат това, смята премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
1
 
13
 
! Отговори
Жо преди 3 години
Боко използва думата "даваме"! "Ние даваме"!От това се разбира, че те ГЕРБ, (в частност Боко) "дават".Самозабравилият се премиер забравя, че парите са на данъкоплатците и неговата работа е само да ги РАЗПРЕДЕЛЯ.Тези пари не са от чекмеджето на Боко, та да ги "дава".
412
0
 
0
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До Ще дам пример 7:И аз мисля, че поповете са нещо сбъркано в това корупционно време, но вероятно и няма толкова много попове колкото са нужни учители та ББ е наблегнал на учителската квалификация от длъжностната харектеристика...Така че, комплексно загубата за децата не е много страшна и поповете са спасени - нема гробове, значи...
411
0
 
1
 
! Отговори
Ще дам пример 8: преди 3 години
Разбирате ли господин Премиер - тези хора, те не признават българският светски закон ,тези хора не коленичиха пред делото и паметта на Васил Левски, моля гражданите на колене-кой не коленичи?Свещенниците господин Премиер.Тези хора от 30 години са на всяко гърне мерудия,те сега с предмета "Християнско Вероучение"отново ще крадат държавни средства, а по конституция нямат право, те са абсолютно неправоспособни според трудовия кодекс и изискванията на МОН. И аз много съм против тях и за държавата!
410
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аве кво му стана на премиера да не го е ударила с тези обикаляния някоя тухла четворка по главата изведнъж стана много дащен
409
5
 
1
 
! Отговори
Хляб и песни преди 3 години
Няма угодия за нас. Като дава-защо дава? Ако не дава е ***.Да идва Слави. Той ще пее. Дано се стоплим...
408
2
 
3
 
! Отговори
Ще дам пример 7: преди 3 години
Доколкото аз съм чувал Господин Премиер - такива легенди се носят по едни тайни канали - че дядо ви или баща ви ви е казал: Поповете ще ти изядат главата!!! Сега дали е вярно или не е искам да ви кажа - че аз всъщност ви харесвам вас много повече от тях. Аз ги ненавиждам, аз бих ги избесил всичките или да ги вкарам в затвора за национално предателство, но не съм очаквал, че ще паднете в тоя плитък гроб!
407
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам ме е от тая будалиндра , и всичките му министри . Колко хора умни , интелигентни, кадърни ...Всеки петък ги гледам и е срам за мен , за тези успели хора и за децата ни !
406
0
 
5
 
! Отговори
Ще дам пример 6: преди 3 години
Считайте премиера Борисов за свършен! В смисъл господин Премиер в настоящата ситуация да приемете тоя орден от тия *** и да не сте чули и една от двадесетте препоръки мой и на Страсбург - значи конституционния съд ви гарантирам, че това няма да го пропусне, протоколчика ви каза да не го взимате тоя медал! Вие не го послушахте - и няма премиер който в национален ефир да наруши конституцията. Може никой друг да не я спазва господин Премиер - вие сте задължен!
405
9
 
5
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Как точно са засегнати пенсионерите от пандемията? Те си получават пенсията със или без пандемия. Нормалните мерки целят да подпомогнат тези, които са реално и директно засегнати от пандемията.
404
5
 
4
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Не мисля, че е справедливо всеки пенсионер да получава по 50лв. допълнително - има хора с високи пенсии, има и пенсионери, които работят...Би трябвало да се помисли за пенсионерите с най-ниски пенсии - 250 лв. са много под нужните да оцелееш днес над 600 лв. по последни данни. Според мен, никой човек изобщо не трябва да има доход по-нисък от националния минимум! Най-ниската пенсия и работна заплата трябва да бъдат равни или по-високи от този жизнен минимум...
403
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То на някой ще му превключи психиката . Да не опати Бочко ...то будалича не се сеща от протести !!!
402
1
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
Купува си бъдещи избиратели МУТРАТА БОРЧЕ бивше! И то чрез държавните лостове на властта! ***! ОСТАВКА Мааааа Ти и търтей! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ВЕДНАГА!
401
2
 
5
 
! Отговори
Ще дам пример 5: преди 3 години
То самата реалност показва с тая комично отвратителна ситуация и едва ли не гледай - Стар крадецццц си тате крал си к'во ли не? Сто неща! Нали намека е и друг кой сви втората шепа от образованието, кой сви 600 милиона, що няма бюджет за такива работи, защо не спазвате старата поговорка на българския селянин, че на нивата пшеницата като я сееш, слагаш две шепи - една колко трябва, втората за мишките, птиците и дъжда да я прояде. Май го искате тоя народ господин премиер кротък като овчици и ***!
400
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще обещае, нали от джоба си ги дава...
399
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-хаАбе за какви "комунисти" ми говориш,като са ги избили или са упмрели още през соца?Абе за какви "комунисти" ми говориш,които от 30 години не са във властта и ми дънкаш остарели работи,които не интересуват никой?Хората ги интересува сега(!) какво правите и сте направили за по-добър живот на населението,за да не бяга и се топим,какво българко производство създавате и подкрепяте,за да има пари България,а не тъпите ви идеологии!Бай Тошо направи много,а вие само крадохте от направеното пр
398
2
 
1
 
! Отговори
Ще дам пример 4: преди 3 години
Нали мани ме мене, аз съм си професионално изкривен - къде видя стена да я мисля как ще стане супер готино, красиво нещо, това ми е част от обучението 7 години в университета. Също така е разбираема ненависта ми някой като рисува глупости. Айде ще ги пребоядисам просто щото ми бърка в здравето и щото искам хубава грамотна образователна среда. Айде някой решил да ми даде не пари, а два литра латекс да довърша да стане едно равно - голяма работа - по интересно е, кой сви двата литра латекс?
397
2
 
9
 
! Отговори
6Просташки популизъм преди 3 години
Просташки популизъм , който няма да му помоге ! Отиваш си заедно с цялата тази простотия -дано е последна за България ! Писна ни простаци да ни управляват ! Край ! Борисов , *** си с добро !
396
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 407Гъвкав е, спор няма за това, съдя по себе си, зодия Близнаци :))) Мойта се чуди в какво настроение ще бъда, та и Бокича е така, но той е премиер :)))
395
9
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
За 30 год. преход ББ е единственият работещ премиер. Само той си позволи да спира и пуска кранчето на комунистите. И да ги държи на синджир. Ама много калинки край него, дето го провалят.
394
3
 
11
 
! Отговори
Черноянчева преди 3 години
Колкото и да сте бедни не вземайте тези МУТРЕНСКИ 50 лева.Затвор за Борисов.