Четирима анестезиолози започват работа в болницата в Гоце Делчев

Единственият щатен д-р Първанов почина от COVID-19
28 сеп 2020 12:06, Анисия Иванова
5
Четирима анестезиолози започват работа в болницата в Гоце Делчев

Четирима лекари със специалност „Анестезиология и интензивно лечение“ имат готовност да започнат работа в многопрофилната болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев от 1 октомври, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Днес се проведе среща между министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и директора на лечебното заведение д-р Петър Филибев за спасителен план за болницата. До решението се стигна след проведени разговори на д-р Филибев с реаниматори от столични лечебни заведения.

Още по темата

Болницата, която изпадна в управленска криза от началото на годината, остана без анестезиолози. В същото време там са настанени най-много пациенти с усложнения от коронавирус.

След кончината на единствения щатен анестезиолог д-р Милан Първанов, станал жертва на COVID-19, заявление за напускане са подали още двама негови колеги, които работеха на половин щат в гоцеделчевската болница. Единият от тях е д-р Мария Радойкова, която беше и управител на лечебното заведение до май месец миналата година:

"Не ми е здравословен климатът там. Това не е моята болница, която оставих", обясни тя пред БНР.

Заради несъгласие с управленските политики на следващия директор на гоцеделчевската болница д-р Улевинов, 14 лекари, шест от които завеждащи отделения, хвърлиха през месец февруари оставки и се върнаха, когато с решение на ОбС за управител беше назначен рентгенологът д-р Петър Фелибев.

От началото на пандемията до днес в общинската болница в Гоце Делчев с COVID-19 са хоспитализирани 396 пациенти. В момента в инфекциозното отделение на болницата са настанени 24-ма пациенти, а в структурата по вътрешни болести – 11. Няма пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи. На хоспитализираните, при необходимост, е осигурена консултация с анестезиолог-реаниматор, който има сключен договор с болницата. 5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен

"що не вземат Мангъра ?"

Той да не е луд да ходи някъде, където е трудно.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
*** обикновеното грипче, що доктори затри...
що не вземат Мангъра ?
3
3
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 4 седмици
Абсолютно те подкрепям. Тоя прост народ не заслужава лекари. Точно така, да ги лекуват злобарите от форумите и селските врачки.
2
4
 
15
 
! Отговори
Човек преди 4 седмици
Човек наистина може да се запита дали този неразумен, най- меко казано, народ заслужава да се грижат за него лекари...Наричани "бяла мафия", "престъпници и крадци", унижавани и бити от нискочели индивиди, не хора. Да си дават и живота за тези екземляри...Не бих упрекнал никого, който отказва да лекува тази и змет! Да ги лекуват селските врачки и форумните "специалисти".
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Безумци.
Да си бяха хваналк багажа и да работят в Германия, където ще им се плаща и ще ги уважават.
Те останали тук да помагат на народ, който смята, че го лъжат и се лечи с ракия