Доц. Околийски: Много българи вярват в субективни твърдения за коронавируса

Темата за затягането на мерките се политизира, смята той
28 сеп 2020 09:12, Нели Христова
239
Доц. Околийски: Много българи вярват в субективни твърдения за коронавируса
Снимка: БГНЕС

Темата за затягането на мерките се политизира, част от тях се приемат като нарочно практикувани, за да изземват права. Това на практика не е така, виждаме, че Испания, Италия, Великобритания предприемат мерки за ограничаване. Това заяви пред БНТ доц. Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България.

Още по темата
"Притеснително за България е, че много хора вярват на субективни твърдения за коронавируса. Проблемът отнема човешки животи. Още от началото на пандемията се опитваме да кажем, че всички твърдения трябва да са въз основата на научни доказателства", допълни Околийски.

По думите му в България специалисти са си позволявали мнения, които са диаметрално противоположни на научните изследвания.

"БЛС направи много категорична декларация, тя може да е леко закъсняла, но е много адекватна, защото в такъв момент, в който всички трябва да обединим сили. И на нас ни се искаше тази пандемия да приключи час по-скоро", заяви доц. Околийски.

Специалистът оцени като адекватна комуникация връщането на редовните брифинги на оперативния щаб за борба с коронавируса у нас, за да могат хората да получат практическа информация.

Според доц. Околийски всички трябва да имат равен достъп до ваксина срещу коронавируса, каквато е и задачата на СЗО. Има индикации ваксината да бъде безплатно достъпна в Европейския съюз. Във вторник предстои разговор по темата с Министерството на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
3
 
17
 
! Отговори
Относно правата... преди 3 години
Това е просто маска.Това са само 1,5 метра.Това е само за две седмици.Това са просто ненужни компании.Това е само за заведенията.Това е само за ресторантите.Това е само докато броя на заразените спадне.Това е само за църквите.Това е само докато дойде ваксинацията.Това е само за още няколко месеца.Това е само малка цензура.И списъка продължава...
139
5
 
14
 
! Отговори
човек от народа преди 3 години
Българите не вярват на платени лекари или платените медии. Вярват на очите си и разсъждават. А това което вижда нормалния човек е че ковида е лъжа.
138
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрета да пускате тая гнусна реклама на Джони Уокър и да ми бъгвате телефона! Алооо Днес.бг! Стига вече с тоя битов алкохолизъм, поне ни позволете да спираме рекламата като й се вижда хиксчето! То бива бива, ама рекламата при вас ще има май обратен ефект!
137
0
 
18
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Околийски е местният рупор на СЗО-то!
136
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един об икновен тро л ми възразява. После да се сърди на себе си. Ще запомни кога е имал работа със супервайзера.
135
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Побърквате хората с този коронавирус.Хората напъоно ще психясат преди да ги улови този "разбеснял" се вирус
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое *** отказва да следва ръководството!? Аз тролски супервайзер ли съм или лукова глава. Ще го разбера кой е тоя и ще му орежа надницата. Ама ха!
133
2
 
3
 
! Отговори
Сата Н преди 3 години
Ако искаш може и да те занесат на ръце да не се мориш :D-----Може и така, елате и ме занесете.И без това колегата ти не казва къде трябва да отида в 12 часа - "ела пред клиниката" нищо не значи. Шерни една локация, таебъ фумника!
132
1
 
6
 
! Отговори
До 132 преди 3 години
Гл-во г-до,никой не отрича вируса.Анкетата е заради твоето душевно състояние.Вируса поразява в много от случаите белите дробове и уврежда мозъка във времето.Правил ли си скоро ПСР тест?
131
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** манерки скоро ще разберат, какви са последствията от многото заразени. Ще си стоят по дупките ,катоМишки.
130
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз искам на визитация в инфекциозното. Ще се почуствам като професор. Само да не забравите да ми осигурите предпазно облекло, защото там има хора болни от истински болести.
129
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колеги, придържайте се към ръководството за ***. Вече ни беше казано, писания от рода "*** в ковид отделение да се заразиш" са изтъркани и не е добре да се използват. Повечето не сме много умни, затова се придържайте към ръководството, пък който се уплаши-уплаши. Правим каквото можем.
128
3
 
9
 
! Отговори
джанго преди 3 години
е, аре усилвайти 5жито защоту плишивото гинирал иска да е по тиливизията
127
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анкетаЕ, нали твърдиш че няма Ковид, ела да ти го покажа!
126
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОЧакам те днес в 12 ч пред клиниката, ето организирам ти го.
125
8
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Сата НАТОАко искаш може и да те занесат на ръце да не се мориш :D
124
10
 
3
 
! Отговори
Купища завехнали преди 3 години
медицински "светила"реанимират имената си,упражнявайки се да оспорватколективното мнение на най-големите авторитети у нас по темата Ковид.Медиите,изпаднали в безтемие услужливо търсят и тиражират скандали.Е, като не вярваме на нашите специалисти,гледайте какво става по света,в най-развитите държави,какво смятат техните специалисти(не че и тамняма ренегати търсещи реклама,мангъровчетата са като плесен,има гинавсякъде).
123
1
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Да, добре, уреди ми такова посещение.
122
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама аз ще ти пусна респиратор да подишаш на болен с Ковид. В инфекциозна клиника няма раково болни и такива с астма. А грип лятото няма.Ела да те заведа в инфекциозна, а?
121
13
 
4
 
! Отговори
анкета преди 3 години
Има един тука,който постоянно ви кара да ходите и да гледате интубирани пациенти в инфекциозни отделения.Този човек е:1.Благороден и изпълнен с доброта(+)2.С вроден *** и пълна духовна тъпота (--)