Експерт: Очаква се бум на сватбите през 2021 г.

За 100 човека празникът днес излиза около 20 000 лв.
29 сеп 2020 10:39, Анисия Иванова
26
Експерт: Очаква се бум на сватбите през 2021 г.

По време на карантината заради COVID-19 и първите месеци след нея много събития бяха отложени за по-късен период през тази година и догодина.

Вероятно активният сватбен сезон ще продължи по-дълго през 2020 г., а през следващата година се очаква бум. Това каза Галя Крайчева, основател на "Мелодика", в интервю за редактора Вероника Тонева, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Interview.

По думите на Крайчева основните неща, които съпътстват процеса по организирането на сватба, са същите след удара на пандемията. Клиентите обаче вече не обръщат толкова голямо внимание на детайлите заради множеството останали задачи пред тях, стана ясно още от разговора.

Крайчева отбеляза, че цените на сватбите през 2021 г. ще зависят до голяма степен от това как ще реагира българската икономика.

"Бюджетите могат да бъдат много по-различни, ако България навлезе в много дълбока криза", предположи тя.

Експертът посочи, че доставчиците също могат да увеличат цените, тъй като има много сред тях, които са спрели да оперират заради ограниченията в бранша.

Според Крайчева средната цена на сватба за 100 човека е около 20 хиляди лева в момента - "при положение, че тя си има всичко, но нищо не е в повече".

Но ако България влезе в дълбока икономическа криза, цените най-вероятно ще паднат, прогнозира експертът.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
7
 
! Отговори
Св преди 3 години
И аз бях така, само че се опитах малко по - организирано 1-2 седмици преди това да запазя маса за 10 човека, тия ми се изсмяха, викат идвай все ще те сместим някъде на грандиозното събитие :).
23
0
 
11
 
! Отговори
Св преди 3 години
Съжалявам но все по- безсмислено ми се струват тези организации, масрафи ... Да индустрия е и доста агресивно се популяризира, особено в Америка. Като гледам TLC там са закърмени с идеята че трябва да се оженят пищно. Организират сватби 2 год. напред, а са едни дунди, пълна гротеска. Голяма излагация. Тука е същото. Скоро имаше една сватба, голяма. След нея 1-2 мес. се разделиха, разделиха парите от нея каквото събраха, изчакаха 6 мес. и се разведоха. Та какъв беше смисъла? И не са само те!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на разводите
21
0
 
19
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Аз кат се ожених, подписахме и после се почерпихме с родители и кумове в един ресторант. Даже резервация нямахме, ами мернахме свободни места и нахлухме. Амо то добре, че жената не се натискаше изобщо за панаирджийска сватба, щото иначе...
20
0
 
6
 
! Отговори
Младоженец преди 3 години
Хмммм, за 100ч , 20 бона... Странно как мойта малко преди карантината излезе 12 бона за 160 човека, при това в ресторант 3* с хотелска част, като в тази цена се включват и нощувките на част от гостите...
19
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не се женете! Много лоша идея е!
18
0
 
19
 
! Отговори
Бау преди 3 години
въпроса за 20 хиляди лева е "защо трябва да се съберат 100 човека?"
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 000 лева за 100 човека сватба плащат само братята, дето канят Тони Стораро да им пее на лайф, правят пърформънси с вертолети, луксозни каруци и тем подобни cигaнии
16
2
 
3
 
! Отговори
Млад Уйгур преди 3 години
Мечтата на китаеца да заграби бял крволяк.Нямт жени *** то вече и повечето еврооейки са от марокански произходь
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 000 за да гледам "семейни войни"? А, не, благодаря!Защото задължително някой се написва и се почва.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 000!!!!Братовчедка ми преди 4-5 години се омъжи за около 3000 лева, като това включваше сватбата в църквата, куверта за около 70-80 човека, рокля, балони, костюм за младоженеца и т.н. А тъй като на младоженците се дават пари, част от разходите намаляха. С 20 000 мога да си купя нова кола.
13
2
 
7
 
! Отговори
байселУ преди 3 години
До какво и е на снимката . Прекрасна е , младоженците бели и от различен пол . Сещай се сам !!!
12
2
 
20
 
! Отговори
Значи преди 3 години
Поредна доза пропаганда. Кажете колко са разводите за 2020г.(буквално има взрив, а не бум), което в голямата си част са функция на несигурността. И аз съм в това число. А после може да говорим за сватбите от 2021г., които ще са в голямата си част отложени от 2020г.
11
3
 
21
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
То млади хора няма в България, те сватби им се превиждат. Според мен сватбите са впъти по-малко и ще намаляват осезаемо.
10
21
 
0
 
! Отговори
69 Кекс преди 3 години
Сватба с диджегей (DJ) е безродна такава! Истинската БЪЛГАРСКА сватба е с жива музика, всичко друго е джендърство! 20к +излиза сватбата тоталка - ресторант, музика, костюм, рокля, пръстени, украса, хотел за гостите покрит от младоженците, кетъринг, допълнителни дреболии, накрая парите връщат чрез подаръците от гостите(или поне част от тях), а който не може да извади парите и тегли кредити, въобще да не се захваща да прави такова събитие, не е дораснал да създава семейство.
9
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познавам едни такива шемети. Родителите им теглиха огромен кредит за да направят сватбата за коя всички ще говорят. Е, познайте, 2 години по-късно се разведиха, а родителите им още дължат пари на банката. Струва ли си? Да съсипе финансово семейството си само за да могат роднините месеци наред да обсъждат каква била тортата, пък менюто, пък роклята...
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре не си харчете парите за глупости ми за тия пари си купете една е- класа втора ръка да се возите с красивата си женичка и да се радвате на нещо хубаво и качествено дълго време.Тържеството какво? Яьене пиене и след 2 дни дори нама да се сетят какво е било.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 000?! Че да не съм луда после с години да връщам пари на някоя банка заради един купон. А и с толкова пари по-добре да си купя кола или да ида на пътешествие. Вместо да гледам как чичо еди си кой се е скарал с братовчед си и е развалил цялото тържество.
6
2
 
17
 
! Отговори
бъдеща свекърва преди 3 години
20 бона?! Че аз за 2 бона ще организирам страхотен купон за най-добрите им приятели, а с останалите 18 двамата ще си направят разкошно сватбено пътешествие.За какво ми е да притеснявам нас и роднините (какво да купят, дали пари в плик, ама стигат ли), на самата сватба всеки оглежда всеки, сплетни, караници за музиката, пиянски свади... гадна еснафска история.
5
4
 
15
 
! Отговори
бла,бла преди 3 години
Значи година по-късно се очаква бум на разводите. Да напишете "статия" по въпроса! БържЕ, да не ви изпреварят!!!