Ген. Стойков: Трябва да имаме смесен тип армия – наборна и кадрова

Бившият началник на Генералния щаб е за връщането на казармата
Обновена: 29 сеп 2020 19:14 | 29 сеп 2020 18:45, Красимир Ангелов
130
Ген. Стойков: Трябва да имаме смесен тип армия – наборна и кадрова
Снимка: БГНЕС

България трябва да има смесен тип армия – наборна и кадрова. Това мнение изрази ген. Златан Стойков, бивш началник на Генералния щаб на Българската армия пред БНР.

"С приемането на поправките се избързва. Трябваше да се направи добър анализ", изрази мнение ген. Стойков, който в момента е председател на Съюза на офицерите от запаса и резерва.

Още по темата
Както е известно Народното събрание одобри на първо четене възможността за доброволната казарма за български граждани до 40-годишна възраст. Приетите промени в Закона бяха внесени от Министерски съвет по предложение на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според ген. Стойков "ще бъде трудно за 6 месеца да се постигне подготовката на един военнослужещ, за да бъде ползван той след това в резерва". Той обаче посочи, че е важно да се постави началото, за да се възстанови наборната служба.

Бившият началник на Генералния щаб бе категоричен, че трябва да се възстанови наборната служба в Българската армия и съотношението с професионалните войници да бъде 50 на 50.

"С поправките на закона трябва да се търси привлекателността да се подобри армията", изрази мнение ген. Стойков и добави, че е време Българската армия да възвърне своя статут като една сигурна основа на сигурността и отбраната на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари