Ген. Стойков: Трябва да имаме смесен тип армия – наборна и кадрова

Бившият началник на Генералния щаб е за връщането на казармата
Обновена: 29 сеп 2020 19:14 | 29 сеп 2020 18:45, Красимир Ангелов
130
Ген. Стойков: Трябва да имаме смесен тип армия – наборна и кадрова
Снимка: БГНЕС

България трябва да има смесен тип армия – наборна и кадрова. Това мнение изрази ген. Златан Стойков, бивш началник на Генералния щаб на Българската армия пред БНР.

"С приемането на поправките се избързва. Трябваше да се направи добър анализ", изрази мнение ген. Стойков, който в момента е председател на Съюза на офицерите от запаса и резерва.

Още по темата
Както е известно Народното събрание одобри на първо четене възможността за доброволната казарма за български граждани до 40-годишна възраст. Приетите промени в Закона бяха внесени от Министерски съвет по предложение на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според ген. Стойков "ще бъде трудно за 6 месеца да се постигне подготовката на един военнослужещ, за да бъде ползван той след това в резерва". Той обаче посочи, че е важно да се постави началото, за да се възстанови наборната служба.

Бившият началник на Генералния щаб бе категоричен, че трябва да се възстанови наборната служба в Българската армия и съотношението с професионалните войници да бъде 50 на 50.

"С поправките на закона трябва да се търси привлекателността да се подобри армията", изрази мнение ген. Стойков и добави, че е време Българската армия да възвърне своя статут като една сигурна основа на сигурността и отбраната на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
3
 
! Отговори
А зетят му преди 1 година
Големият моралист Златан Стойкав...,а зетят му - криминален престъпник.
86
0
 
3
 
! Отговори
ПенЦията преди 2 години
Каквото трябвало да си го направил като началник на Генералния щаб,ама тогава се криеше като палаш в шубраците и слугуваше на натовизацията. Сега пърдухелът да си гледа пенЦията.
85
0
 
5
 
! Отговори
Гола вода преди 2 години
до Анонимен Точно тоя допусна да бъде премахната наборната служба ,а сега се загрижил да я възстановява. ***. Тоя трябва да го съдят догодина за атентата в Кербала - догодина изтима 20 годишната давност на документацията около атентата. Седмица преди атентата тоя мишок ходи на инспекция и нищо не видя,че охраната и обрланата на базата е гола вода.
84
0
 
5
 
! Отговори
Без съд преди 2 години
Нещо гледам по снимките Златан започва физиолигически да дава фира - лявото му око като да е понесло лек инсулт. И тоя като ген.Колев ще се размине без съд за простотията,която сътвориха в Кербала.
83
0
 
3
 
! Отговори
Що за преди 3 години
Че то точно Златан Стойков премахна наборните войници и съкрати над 80% от военните райони. Що за безочие и гьонсуратщина?
82
0
 
4
 
! Отговори
Няма морално право преди 3 години
Златан Стойков няма морално право да се обажда от коневръза. Точно той като Началник на ГЩ ликвидира и наборната служба и 80% от поделенията и военните райони. Най-лошото е,че съсипа мобилиационната система.
81
0
 
6
 
! Отговори
Пълен провал преди 3 години
До Анонимен Там е работата ,че хич не е запознат с военното дело гусинът Стойков. Една година като лейтенет в Сандански и след това до полковник само служба на жълтите павета като коменданец и операторче по щабовете. На дърти генералски години за по някоя година се пошматкА в Благоевград и Пловдив. Дори като коменданец се изложи тотално,защото ходИ в Кербала и въобще не видя огромните слабости в охраната и отбраната на базата,а като каменданец това трябваше да го знае. Нито пък взе грам мерки.
80
0
 
7
 
! Отговори
Зад заспалите ви преди 3 години
гърбове, Тикквочча и хунтата му от про-западни предатели и крадцисе готви да "купи" още 8 бръкми от САЩ гадовете по този начин плащат за подкрепата на окупатора - да ги оставят на властвдигни се овче племе иначеи гащите ще ви вземат тези изрроди !!!
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и кого ще пазят тия войници? дерибей доган пеевски и другите мутри тиквеници докато крадат евросубсидии ли?
78
4
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Малката и модерна професионална армия няма да ни помогне,ако всички останали мъже,годни да носят оръжие не са преминали военно обучение-истинско такова,разбира се.
77
2
 
2
 
! Отговори
Паравоенен преди 3 години
Имам едно усещане, че българската армия, освен че ще е бия и ще се отнасям с нея като към жена. Нали ме разбрахте? 50-тина човека сме. Колко армия ще ни пратите?
76
0
 
15
 
! Отговори
РЕДНИК 1987 преди 3 години
Поправките бяха Дело на Сидеров , Каракачанов , Симеонов и Марешки - Нито един от тези хора не е ходил войник - или са откупени от Родителите си Комунисти или са били Инвалиди на 18 годишна Възраст .
75
4
 
11
 
! Отговори
Някой преди 3 години
За една година казарма, хвърлих една фалшива граната, изстрелях няма и десет куршума с една крива пушка. Това ли е армия, това ли е обучение. Само чистихме, охранявахме техниката, коята я разпродадоха, и все нищо общо с армия.
74
1
 
4
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
В близкото бъдеще България няма да се нуждае от армия, а от полиция. При Новия световен ред Свободният свят няма да има врагове, защото няма да има феодализъм. Добре подготвена и интелигентна полиция трябва да се създаде, а не войска.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Баровеца/Воник/за 6 месеца тгренировки ще имаш напредък но... няма да постигнеш кой знае колко. С автомат и нож война вече не се води, ей го Константинопол - 15 млн пеш да тръгнат нямаме патрони да ги спрем. Трябва малка (30-40 хил) обучена и екипирана армия, както и инвестиции в нови технологии. Това с комунисти на власт няма как да се получи, родолюбци трябват. Са се чудят как да назначат още калинки на държавна служба
72
0
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
След дъжд качулка! Когато каруцата се обърне-пътища много! Кон боб яде ли?Мисир на салкъм катери ли се?Турчин в джамия пърди ли?Рамбо дядо му е Ран Босилек?
71
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Войници пушечно месо за НАТО срещу Русия нали, хаха добре, веднага
70
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЕСТ ХИБРИДНА АРМИЯ ПО РУСКИ МОДЕЛ. ПЪЛНА ГЛУПОСТ.
69
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще останат в Булгаризтан само роми и ***. Умните и нормални деца ще отидат да учат и живеят в чужбина. Тъпите *** ще крадът нафта от гсм и ще се правят на велики Браво много умно решение . Трябва някой да пази милиардерите , Но това няма да са нашите деца. Иначе ще се мобилизираме старите и тогава тежко им на генерчетата и *** на шкембе войвода
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Генерал ,вероятно сте добре запознат с военното дело ,щом сте стигнали до този чин в армията , но не е зле да почетете и малко книги за народопсихологията на бългрина , психологическата нагласа е важна част от обучението на един войник -само с "надъхване" едва ли ще има големи резултати - Кадроваци и Набор - пълен разнобой кадроваците ще мрънкат ,че другите само чакат да се уволнят , а наборът ще се опъва да свърши задачите ,защото на кадроваците това им е работата и така -едно нищо