Стилът на говорене на политиците: Дебили, тулупи, мисирки, ходи пеша...

Темата коментират експертите Милена Хлебарова и Александър Христов
29 сеп 2020 11:03, Ния Христова
157
 
Смяна на чипа, лош материал, дебили, тулупи, мисирки... Това са само част от обръщенията, които политиците си позволяваха да използват по отношение на определен кръг от обществото или целия народ. Последният случай е, когато председателят на парламента Цвета Караянчева призова протестиращите да не се движат по магистралите или с метрото, ако не им харесва управлението. Това било положението.
 
"Не е това положението. Съветниците на г-жа Караянчева не са в единотипие с нашата народопсихология. В България не върви този стил на поведение - агресия, обида, некоректност, незачитане. Днес се изисква друг стил на поведение спрямо народа ни", коментира експертът по етикет и протокол Милена Хлебарова в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Тя смята, че не може да бъде простено, ако тонът бъде наставнически и грозен, както и че такова нещо никога не е било харесвано у нас.
 
"Информацията превърна хората в по-висок клас реципиенти. Не е възможно да бъдеш наричан с груби думи", заяви Хлебарова.
 
"Това е нейният стил на говорене, който се вижда от доста време насам. За съжаление, на много места в света, а  и в България, политическото говорене се профанизира и агресира", смята PR експертът Александър Христов.
 
Той е на мнение, че сме прекрачили границата в момента, в който политиците са ни накарали да се чувстваме длъжни, че правят нещо за нас. 
 
"Ние за това им плащаме. Езикът се пречупва и става недопустим. Директното говорене е различно от обидите и назидателното говорене - това е границата", посочи PR експертът.
 
Александър Христов отбеляза още, че през март и април назидателният тон е бил харесван, най-вече заради пандемията от коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
11
 
1
 
! Отговори
До 108 преди 3 години
Аха, значи да се правим пред другите на нещо, което не сме - типичното комунистическо лъжливо притворство и лицемерие ! Аз предпочитам хора искрени и открити като Бойко Цвета, Захариева, Дариткова, Харизанова, Бикова, Тодорова, Хараланова, жени ГЕРБ, мъже ГЕРБ, младежи ГЕРБ, деца ГЕРБ, ембриони ГЕРБ, сперматозоиди и яйцеклетки ГЕРБ - "право куме в очи", които да ми казват всичко директно, а не да ме лъжат мазно !
110
8
 
8
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До До 22Куку! Човека-Фигурант имал чест и достоинство? Умрях от смвх. Ангелчето със зелени чорапи се държи като честна и неопетнена ущипана госпожица от началото на миналия век, обаче забравя, че е президент на ВСИЧКИ българи, а не председател на БСП. Когато мутрата вика: "мутри вън" и размахва юмруци, това е коректно и похвално президентско поведение. Добре, че ме светна, сега ходи да мяташ яйца и зеленчуци и да лежиш на кръстовишето
109
4
 
17
 
! Отговори
BGN преди 3 години
Политиците говорили така, искате да кажете Кралят Слънце и кликата му, щото др да говорят така не съм чул !!!Нали .......
108
7
 
6
 
! Отговори
До 112 хм преди 3 години
А кои други построиха повече или по-добре за тия 30 години, кажи тук да чуем !
107
7
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Личи си, че Бойко си ги е подбирал по свой образ и подобие! С такива малоумщини, политиците скоро и два реда полицаи няма да са достатъчни за да ги опазят от народната любов! Дерзайте в същия дух! Народа забавя, но не забравя! Ще дойдат изборите и ще се върнете отново на село!...
106
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 10 години хората поумняха. Мина времето когато се радваха как говори ББ. Поумня народа !!!
105
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лош материал и т.н.Управлават ни криминално проявени лица от началото на криминалния преход.И така вече 30 години.Такъв модел се наложи.Модела на наглите пердета с многото пари, пари изпокрани от държавата (народа) която те я имат за частна собственост.
104
7
 
4
 
! Отговори
До 108 преди 3 години
Аха, значи да се правим пред другите на нещо, което не сме - типичното комунистическо лъжливо притворство и лицемерие ! Аз предпочитам хора искрени и открити - "право куме в очи", които да ми казват всичко директно, а не да ме лъжат мазно !
103
6
 
5
 
! Отговори
Do 105 преди 3 години
До ЕКогато използваш подобни думи...това говори за интелекта ти...то и аз понякога псувам, но не и когато съм на работа, когато комуникирам с колегите си...Не искам хората, които ни управляват да са псуващи *** и нагли типове...които се обръщат към мен обидно, показващо истинското им отношение към народа.Защото познавам хора, които не псуват, които имат интеигентен изказ...отражение на интелекта им.
102
8
 
12
 
! Отговори
хм преди 3 години
До АхаКакво строи викаш? Метрото, което на втория месец протече, или магистралите, които половин година по-късно са кръпка до кръпка, или АМ Марица, която през 3-4 месеца е затворена, или ремонта на ремонта на ремонта в София, потъналия булевард във Варна и мизериите в другите ГРОБ-аджийски владения?
101
10
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До АнонименДа бе, а езика на БСП и нейния президент е змийско съскане и злъч, злоба и нагло самодоволство (Корни)
100
4
 
5
 
! Отговори
До 106 преди 3 години
Ти *** ли си, или от хората на Слави ? Аз и от едните, и от другите по-вулгарни простаци не познавам !
99
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нека не забравяме, че и те са хора като всички нас ! Ако някой не е използвал никога такива думи , нека се похвали тук, ще ми е интересно да се запозная с такъв човек !"Едно е да ги използваш в определени случаи, но да ги използваш докато си в национален ефир, докато заемаш висша държавна длъжнист и то за да обиждаш народа на тази държава, това вече те прави пълен про.стак.
98
1
 
11
 
! Отговори
А преди 3 години
За езика на журналистите пък да не говорим !
97
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"какъвто е народа такива са и политиците"Каквато управляващата партия, такива са и избирателите й. Нека да си го кажем коректно.
96
15
 
6
 
! Отговори
Е преди 3 години
Нека не забравяме, че и те са хора като всички нас ! Ако някой не е използвал никога такива думи , нека се похвали тук, ще ми е интересно да се запозная с такъв човек !
95
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не точно политиците, а политиците от ГЕРБ, псевдопатриотите от ВМРО и НФСБ, НДСВ и Сините от СДС, които сега са по разни партии.
94
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Според мен трябва да гонят от парламента и да уволняват депутати, които си позволяват такъв език от трибуната на парламента или по, каквито и да било медии."И имунитът да не важи при подобни изцепки. Крайно време е простащината да бъде изрината от парламента заедно с гебаджийските каруцари.
93
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен трябва да гонят от парламента и да уволняват депутати, които си позволяват такъв език от трибуната на парламента или по, каквито и да било медии. Стига вече с тази прочута българска простотия. За това сме на този хал, защото ни управляват безмозъчни ***. Какво мислите, че ще свършат в управлението си: Отговор А: Ще ви окрадат, Отговор Б: Ще свършат някаква работа.
92
1
 
8
 
! Отговори
Баш Ваш Вожд преди 3 години
Аз съм *** и вие сте прости и затова се разбираме и гласувате за мен.