Преизчисляват към 25% от изравнителните сметки за парно в София

Под 1% от клиентите подали сигнал или жалба
31
Преизчисляват към 25% от изравнителните сметки за парно в София
Снимка: БГНЕС

Близо една четвърт от изравнителните сметки за парно и топла вода на столичани трябва да бъдат преизчислени. Това съобщи говорителят на "Топлофикация София" Елизабет Павлова пред БНР.

Дружеството обслужва малко над 400 000 битови потребители. По-малко от 1% са клиентите, отправили сигнал или жалба. Общо до средата на септември жалбите са почти 2000, а в периода след удължаването на срока са постъпили малко над 300, които са свързани основно с по-късното изготвяне на отчета на уредите и изготвянето на изравнителните сметки.

Още по темата
"Заради пандемията кампанията на отчитане на уредите тръгна доста късно. Една част от фирмите за дялово разпределение не успяха в законово определения срок да отчетат уредите и не на последно място потребителите се притесняваха от влизането на външни хора в техните домове, така че в резултат на всички тези причини се стигна до необходимостта от корекция на близо 24% от изравнителните сметки", уточни Павлова.

В следващите няколко дни "Топлофикация" очаква окончателните изравнителни сметки да бъдат предоставени на дружеството, за да стигнат до клиентите заедно със септемврийските месечни сметки.

Павлова посочи още, че близо половината от жалбите са препратени към фирмите за дялово разпределение, защото са свързани с тяхната дейност.

По думите й, ако повече потребители преминат на дистанционен месечен отчет, те ще плащат реалните си сметки и това е вариантът да кажат "довиждане" завинаги на изравнителните сметки и на цялото неудобство, свързано с осигуряването на достъп.

Предстои "Топлофикация София" да приспадне от сметките на потребителите още около 13 млн. лева заради поевтинелия със задна дата природен газ. Това ще стане с фактурите за парно и топла вода за месеците август и септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
МОЛИ преди 3 години
В ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ СА НАЙ-ГОЛЯМИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ.МОЛЯ,Г-ЖА ФАНДЪКОВА,ДА НАЗНАЧИ ПРОВЕРКА,ЗАЩО СЛЕД КАТО ТОПЛИННИТЕ СЧЕТОВОДИТЕЛИ ПРАВЯТ ИЗРАВНИТЕЛНИ СМЕТКИ ЗА ОТЧЕТНИЯТ ПЕРИОД,ТОПЛОФИКАЦИЯ ИЗДАВА Ф-РИ ЗА ДРУГ ОТЧЕТЕН ТАКЪВ И ПОБЪРКА ХОРАТА.ДЕФАКТО ТОВА ДАЖЕ НЕ Е ИЗРАВНИТЕЛНА СМЕТКА,А ФАКТУРА ЗА ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ!!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Терсенетосхемата е ясна софийски лели и чичовци шиткат на роми на безценица имоти в провинцията...след това същите тези роми вече като телефонни измамници,се обаждат на лелята,за да им даде същите тези пари за "тежко ранения" при катастрофа племенник в чужбина и така се затваря кръга.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Терсенетое рибарица е едно изключение все пак,но ела да видиш в северозападна българия-видин,лом,бяла слатина,берковица,югоизточна българия-тополовград,елхово,котел,дори градове близо до софия-самоков,ихтиман,пазраджик и околностите-там единствените,които купуват имоти са ромите и то на някакви смешни цени.а столични лели и чичковци ги шиткат на ромите за без пари.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
една четвърт от сметките трябвало да се преизчисляват - нищо подобно, или са всички сметки, или е за ЦЯЛОСТЕН бойкот на системните ви пладнешки обири.И без това с измислените ви "планови" ремонти всяко домакинство отдавна има електрически бойлер, ако масово се откажем от "оскубите" ви, чака ви глад и безработица, следват ВиК и ЧЕЗ.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Терсенетопочти всички имаме по една леля в софето,дето въпреки високите сметки се е хванала за радиатора и не мърда от него...ама иначе тези лели и чичовци ела да ги видиш как подаряват на безценица бащините им къщи и земи на ромите в провинцията.СЕГА ДА ПЛАЩАТ И ДА ЗЪЗНАТ-НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ!е такива лели като тази студуващата в борово превърнаха българия в ромски резерват!
21
1
 
2
 
! Отговори
44 преди 3 години
Аз пък предложих Топлофикация да изкупи абонатната ни станция и тя да си се грижи за нея, при което няколко съседки подскочиха че не си давали хубавия Топлинен счетоводител дето го намерили с 300 зора. И какво се оказа, че от целия вход аз се отоплявам и аз се къпя като цар (макар да отоплявам 1 до 2 стаи). Топлинния счетоводител ми вика, това е защото перете на ръка, правите дълги сауни в банята. Аз им разправям сауната е на тавана, всички знаят, вие въобще следите ли я - мълчат като партизани
20
2
 
1
 
! Отговори
Мила Родино преди 3 години
ТолупоФекация, Порно, Гола ВодА и трето поколение панелни плъхове.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гражданин на Младостне не се подиграват с вас вие просто не искате да плащате...ако всички си плащаха на време сметките нямаше да се стига до това положение...аз онзи ден платих 80 лв.студена вода с минимална консумация
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много ми е интересно как столичани живеещи в панелни коптори в дружба,люлин,овча купел,обеля и т.н.,все квартали приличащи на западнали работнически райони на каракас и сао паоло в латинска америка,имат претенции като все едно,че живеят в монако.
17
3
 
3
 
! Отговори
фандъкова оставка преди 3 години
веднага
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Оплачете се на някого :D На стената на плача най-добре, че другите са заети с работа.
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гражданин на Младост ходи да видиш хората в провинцията без да имат студена вода в чешмите с месеци и пак плащат...а ти си седнал да ревеш.половин българия не топла,никаква вода нямат и пак са принудени да плащат!
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гражданин на Младостами нормално е гражданино на младост...ако пускаш топлата вода да шурти с часове даже мисля,че е малко.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Mнапротив моли се топлофикация да не спира работа,че като знам само какво представляват блоковете в софия и ако започнат и да слагат климатици по тях тогава не ми се мисли.
12
0
 
11
 
! Отговори
гражданин на Младост преди 3 години
Получих за м.август прогнозна сметка за 200 лева! При положение, че няма парно, а само топла вода! Нормално ли е това? Подиграват се с хората Топлофикейшън! Разследвайте ги!!!!
11
1
 
7
 
! Отговори
3M преди 3 години
ЗАКРИВАЙ тези топлофЕкации, те са нерентабилни и морално остарели
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименще ти кажа защо...защото столичани живеят още с времето на тодор живков,когато плащаха 5-6 лв.топла вода и парно независимо от консумацията без изравнителни сметки.и затова пускаха топлата вода в банята да шурти с часове и отваряха прозорците да излиза топлото.а ние в провинцията си знаем-купуваме дърва и въглища,плащаме си тока и газа имаме топло.не плащаме-зъзнем цяла зима и никой не го интересува за нас.
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние парно нямаме, радиатори също. Как точно да минем на дистанционно, че не ми е ясно нещо.
8
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами така е да ви кажа...столичани въобще да не реват а да си плащат сметките...а иначе им е добре като пускат да шурти топлата вода с часове.
7
0
 
15
 
! Отговори
Бясна съм преди 3 години
Махайте ги тея фирми за дялово разпределение ! - само си прехвърлят топката с топлофикация - това е модел за Объркване на хората ! Трябва Всичко да е в топлофикация и отчети и изравнения и сметки !на едно място !Е,за това може да се протестира !