Прогноза: Пенсионерите вземат по 50 лв. отгоре до март

Обсъждат различни варианти за вдигането на пенсиите
145
Прогноза: Пенсионерите вземат по 50 лв. отгоре до март
Снимка: БГНЕС

Мярката с допълнителните 50 лева към пенсиите вероятно ще продължи до март 2021 г. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пред депутатите от парламентарната социална комисия.

Около 56 лева средно на месец дават пенсионерите за лекарства, според статистиката. С тази мярка от допълнителни 50 лева към пенсиите възрастните хора ще бъдат подкрепени както за купуването на лекарства, така и по отношение на профилактиката във връзка с коронавируса, посочи министърът.

Още по темата
Сачева заяви, че желанието на правителството е да бъдат подкрепени всички пенсионери, като същевременно се запази солидарният и справедлив модел на пенсионната система.

По думите на министъра, обсъждат се различни варианти, като най-благоприятният е минималната пенсия да стане 300 лева, а максималната - 1400 лева. Това означава и вдигане на максималния осигурителен доход, възможно е да стане 3200 лева. Минималната заплата ще стане 650 лева. От думите на министъра стана ясно, че по-скоро подкрепя предложението на КНСБ за увеличаване на всички пенсии, предаде БТА.

Не е взето още решението дали увеличението ще е от 1 януари или от 1 юли, но принципът ще бъде всички пенсионери да получат такова. Обсъжда се дали то да е през увеличаване на тежестта на година осигурителен стаж или през диференцирано увеличение чрез "швейцарското правило", но при всички случаи ще има и осъвременяване през швейцарското правило.

Минималният разход за промените е около милиард и двеста милиона до три милиарда и осемстотин милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигурантчик днес не се ли е обяснил в любов към Корнито? Той освен вето, нищо друго не дава. Даже и оставката си не може да даде завалията.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тая е като караянчева.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То хубаво у ама след изборите да не им ги приберете колкото сте им дали ..най- разумно е е за пенсионерите като наближат изборите с тези смятам ги 400лв= 200евро да си вземат еднопосочен билет сега има нискотарифни авиолинии и в някоя цивилизована страна щото тези бонуси като нищо може да им излязат през носа,нашите властници не си поплюват ,когато почнат да работят по Макрорамки- ще има 100причини да бъдат върнати парите от ро..ми не може , на Запад са милостиви все ще ги приберат някъде
11
2
 
8
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Айде стига с тая пропаганда за тия смешни 50лв. 56лв. средно давали пенсионерите за лекарства, е те само на лекарства ли я карат, храна, сметки нещо такова??? Ми дайте им по 150 лв. отгоре и тогава се бийте у гърдите...
10
17
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания, госпожо Сачева ! Поредния успех на легитимното правителство ! Само нагоре и само напред
9
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
тая.."дама"?..е голема късметлийка,че сай пръкнала во Бугария.Ако беше са "намърдала" некъде другаде по света,..примерно в гръчко,за тая ИЗКЛЮЧИТЕЛНАГАВРА с тия 25 /ДВАДЕСЕТ И ПЕТ!!/ евро гърците щеха да я разпънат на кръст...но,както отбелезах:-"Роди ме мамо с късмет,па *** фърлинасмет"../народна мъдрост/..
8
3
 
13
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Бойко не каза ли до края на пандемията? Не знаех че Бойко знае кога е края... Странно! Даже пасва с изборите.... Няма да се получи ГЕРБ. Три месеца давате по 50 лв отгоре, рейтинга ви все е надолу. Няма да има ефеккт!
7
2
 
12
 
! Отговори
Видим резулт! преди 3 години
Браво! До изборите е ясно. А след изборите ако искат да получават още, ще трябва да гласуват за ГЕРБ.Така се прави , другари и другарки от ПозитанУ 20. БСП освен кризи и голи обещания нищо друго не дава.
6
3
 
15
 
! Отговори
d преди 3 години
хахахаха. До изборите!Чудесно. герб си купуват гласове с народни пари!БСП да му мислят. Колкото и някои хора да оспорват, от няколко години на сам, твърдия електорат на герб остана песнионери, необразованите хора от провинцията, роми, месните мутри и заобикалящите ги хрантурници около тях.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХАХА КУПИХА ГИ И ТЯХ!
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си е чист цинизъм спрямо възрастните хора за.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък румънските пенсионерище вземат 40% повече и от август, а не до март.И да се хвалят с това, ама наистина са нагли. И журналистите мълчат като.....
2
5
 
7
 
! Отговори
2луп преди 3 години
А хората работещи и плащащи данъци кучета ги яли. Важното е герб до март да си усигорят гласоподавателите. Защо на работещите в държавни предприятия няма по 50 лева?
1
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво !