Трудът на полицаите бил недооценен, готвят протести

Гневени са от системното пренебрежение към тях, каза Илия Хрисимов
30 сеп 2020 11:15, Анисия Иванова
80

Полицаите се готвят за протестни действия. Какво разгневи служителите на МВР и защо те искат трайно увеличение на заплатите?

"Успяхме да постигнем компенсирането на извънредния труд на колегите - това касае оперативни работници, районни инспектори и голяма част от колегите. Досега те ползваха почивни 12 дни от годината, които компенсираха по някакъв начин", заяви Илия Хрисимов, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР в ефира на "България сутрин".

По думите му трудът на полицаите остава недооценен.

"Беше видно, че не се оценява труда на служителите на МВР с въпросното постановление, с което бяха увеличени заплатите на въпросните 34 агенции с 30%. Искаме да видим какво е състоянието в МВР. Основната заплата на един полицай е около 900 лв. с миналогодишното увеличение. Оттук насетне има някои добавки, които могат да му докарат една чиста заплата от около хиляда лева. Един служител с 20-годишен стаж взима чисти пари 1200 лв. Съботно-неделният труд е изключително лошо заплатен - 10 стотинки на час", коментира Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Той увери, че служителите на МВР са разгневени от системното пренебрежение спрямо тях и подчерта, че те са готови за протестни действия.

"Стигне ли се до протести, категорично ще разграничим нашите искания от тези на сегашния протест. Вътре в МВР няма вътрешно напрежение. Но това отношение на държавата към служителите ги разгневи. Нашите адмирации към служителите на МВР, които обслужват гражданите през тези тежки месеци на коронакризата. Не мисля, че тези хора трябва да бъдат поставени под отрицателен знак", каза още заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
8
 
! Отговори
alf преди 3 години
Таа система милиционерската е прогнила с търтей и *** в найлонови долни униформи с капацитет умцтвен като на богомолка. вече 3 месеца пазят горните търтей също от тяхното семейство. пригответе се да спите на площада търтей мръсни
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Делят заплатата на учител на две и смятат колко трябва да получават полицаите. Просто е.
46
1
 
9
 
! Отговори
пи-3-ми преди 3 години
Марш да копате на село.Нищо не можете.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е чудесно. Все пак обаче, като се готвят да протестират дали си купуват яйца. Ако нямат пари за тях, обикновените хора ще им ги подарят. От тях се иска само да ги хвърлят по министрите и техния председател.
44
1
 
14
 
! Отговори
SS преди 3 години
и на всичкото отгоре ние данъкоплатците им плащаме осигуровките. Защо не си публикуват размера на заплатите, за да видим защо недоволстват, а??
43
2
 
21
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Крайно време е да се въведе някакъв стандарт за полицаите. Както към физическата им подготовка, така и към униформата и цялостния им външен вид. Не може половината да се разхождат с шкембета, увиснали като торби, чорлави, брадясали и с наизскачали татуировки. Имат големи претенции и с право, но не може да изглеждат сериозно в очите на нормалните хора, когато на външен вид приличат на запасняци!
42
0
 
17
 
! Отговори
SS преди 3 години
много добре - нека протестират! А на нас да ни раздадат тояжки, за да ги "охраняваме" и "предотвратяваме безредиците им" по време на "протестните им действия"... Доста граждани имат да им връщат... Ще ги "охряняват" и "обслужат" много яко... и до насита ... :) За да запомнят тези алчни и елементарни типове кога са протестирали ... нищо не произвеждат... само гълтат хилядарки!
41
0
 
14
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Ааааа, не, не, полицаи, не така. Вие се държите нагло с хората, криете се като мишки и маскирате камери по пътищата, за да въртите едни пари от участъци-хранилки. Вдигнаха Ви нощния труд, а глажданите все още полагат нощен труд за 25 стотинки на час. И тези пари са Ви достатъчни, защото сте на държавна хранилка.
40
0
 
7
 
! Отговори
танер преди 3 години
да се наемат хора неподходящи и непотготвени за системата на мвр да се работи с лоша матерялна база и заплащането да бъде ниско както в мвр така и в здравеопазването и просветата това е политика господа
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Администрацията на МВР е поставила полицаите в това положение, позволи на протестиращите да се гаврят с тях. Унизително и недостойно отношение към униформата и пагона. Администрацията на МВР трябва да повиши
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И даже не ги е срам еничарите!
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да са учили и да са станали доценти!
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недооценен.....................Някой знае ли колко получават полицаите? Защо заплатите им са тайна? Ако покажат колко им превеждат по картите, ще се види, че съвсем не са недооценени.
35
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудно е да оцениш спането в патрулката или на диванчето в кабинета.
34
19
 
1
 
! Отговори
гост преди 3 години
До Ф.С.В.ми дай да се смениш с някой полицай временно, да те плюят и дърпат за т... опипват и т.н., да видим дали ще говориш пак така.
33
0
 
21
 
! Отговори
ами преди 3 години
Първо насочете усилията си към ръководството,за да премахнат 70% от т.нар.администрация,която ви *** вашите пари и чак като се получи това идете и си искайте увеличение от държавата
32
0
 
31
 
! Отговори
Накратко преди 3 години
Е как няма да са недооценени като 80 процента са там само заради ранното пенсиониране и идеята че не работят нищо.Е па сттегнете се малко ,дръжте се на ниво и си вършете работата.Всеки 2-ри полицаи се е развлекал като соц.милиционер с шкембета като на бременни.
31
0
 
20
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Всеки нормален човек мрази шапкарите, защото те се слуги на ВСЯКА ВЛАСТ и никога на народа, а понеже всяка власт е враг на народа, съответно и слугите на всяка власт са врагове на народа!
30
1
 
24
 
! Отговори
търговец преди 3 години
добър човек полицай не става всички търтеи са в полицията за нищо получават пари
29
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До лелеееВсеки си мисли,че чуждата работа е по-лека,а чуждия джоб по-пълен!90 % от пенсиониралите се полицаи са поне с едно хронично заболяване,и с един джоб лекарства от подобни мислители,като тебе!