Трудът на полицаите бил недооценен, готвят протести

Гневени са от системното пренебрежение към тях, каза Илия Хрисимов
30 сеп 2020 11:15, Анисия Иванова
80

Полицаите се готвят за протестни действия. Какво разгневи служителите на МВР и защо те искат трайно увеличение на заплатите?

"Успяхме да постигнем компенсирането на извънредния труд на колегите - това касае оперативни работници, районни инспектори и голяма част от колегите. Досега те ползваха почивни 12 дни от годината, които компенсираха по някакъв начин", заяви Илия Хрисимов, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР в ефира на "България сутрин".

По думите му трудът на полицаите остава недооценен.

"Беше видно, че не се оценява труда на служителите на МВР с въпросното постановление, с което бяха увеличени заплатите на въпросните 34 агенции с 30%. Искаме да видим какво е състоянието в МВР. Основната заплата на един полицай е около 900 лв. с миналогодишното увеличение. Оттук насетне има някои добавки, които могат да му докарат една чиста заплата от около хиляда лева. Един служител с 20-годишен стаж взима чисти пари 1200 лв. Съботно-неделният труд е изключително лошо заплатен - 10 стотинки на час", коментира Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Той увери, че служителите на МВР са разгневени от системното пренебрежение спрямо тях и подчерта, че те са готови за протестни действия.

"Стигне ли се до протести, категорично ще разграничим нашите искания от тези на сегашния протест. Вътре в МВР няма вътрешно напрежение. Но това отношение на държавата към служителите ги разгневи. Нашите адмирации към служителите на МВР, които обслужват гражданите през тези тежки месеци на коронакризата. Не мисля, че тези хора трябва да бъдат поставени под отрицателен знак", каза още заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Нашите адмирации към служителите на МВР, които обслужват гражданите--Учуден съм ! Не знаех че биенето с Палки по главите на Гражданите се казвало ОБСЛУЖВАНЕ !!!??? НАПРАВО СЪМ ПОТРЕСЕН!
27
1
 
22
 
! Отговори
лелеее преди 3 години
За тези ''трудещи'' се трябва радикална промяна. ТРЕТА категория и пенсия след 70 год. възраст.
26
1
 
20
 
! Отговори
obektiven преди 3 години
На който ми е малка заплатата и много работата да напуска и да ходи в частният сектор. Ама да не мрънкате като ви остойностят реално "работата".
25
2
 
21
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Др. полЮцаи, кой труд не Ви е оценен - този, че на протестите искате само пари и привилегии, а не повече права за Ваша безопасност и по-строги закони ли???!!!Или този, с който пазите еничарите на народа ???!!!
24
1
 
23
 
! Отговори
Пророк Илия преди 3 години
Какво се пените тука - готов съм да се хвана на бас с който иска, че Боко ще им дигне заплатите - ако не го направи губи 60 хиляди гласа, а и няма да има кой да го защитава от народната любов. Утре като дойде новината, че ще им вдигне "лично" заплатие, ще се юрнете да обяснявате как Бойко е велик и как момчетата го заслужават.
23
10
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
ние ще плащаме заради глупавите протести ...
22
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой труд? Ще спомена само Данчо Катаджията, Шефа на КАТ Габрово (регистрира крадени коли) Ония БОП аджии шефове от миналия месец били и наркобарони. Другите от Павликени крадиха бензин направо от колонката... И да обобщя, че няма престъпление в България в което да не е замесен бивш или настоящ орган
21
2
 
26
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Еничарите се умориха да бият хора и -Сега ИСКАТ ЗАСЛУЖЕН КОКАЛ!!
20
2
 
15
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Естествено е да искат повече пари! За пазавантите на мутрите,които пребиват народа ни и се гаврят с него е нормално да си поискат поне малко от милионите евра и златата от шкафа на господаря им!!! Данъкоплатците не искаме с нашите пари да плащаме на еничари и башибузук!!! Да им плащат мутрите и олигарсите,а не жертвите!Да бъдат проклети всички,които посягат на собствения си НАРОД!!! Възмездието ще ги връхлети със страшна сила!!!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости, аз съм против ГРОБ и против куките!
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, които плюят по полицаите са ченгетата от ГЕРБ, същите са и на длъжности *** да пишат хвалебствия за ГЕРБ и Бойко Борисов, и да хулят президента, протестиращите и изобщо всички, които не са съгласни с политиката на ГЕРБ!!!
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде всички от едната страна на барикадата!Леле, ако и полицаите хвърлят шлемовете и щитовете и почнат да мятат яйца по Министерския Съвет и Партийния Дом, Бойко Борисов от страх ще избяга във Владивосток!!!Ми и полицаите се умориха, и те душа носят. Не се издържа на това напрежение вече повече от два месеца!!!
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бутаха палатки , а сега искат да вдигат свой палатки .... Наглост !
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ходят пак да пият водичка и да пушат цигарки...Нека мафията извади им плати от чекмеджето... Народа вече ви неще...
14
2
 
24
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
В полицейската държава Тикволандия, да си полицай или бавачка от НСО, е най-добре--1. Ненаказуеми са - те не плащат глоби на КАТ,винетки, разминават им се престъпленията. Когато извършат ПТП винаги друг е виновен. 2. Получават пари за несвършена работа-всяка година се увеличават неразкритите престъпления. Има само едно нещо---трябва да са добри лииизааачи. А, те това явно го умеят.
13
2
 
26
 
! Отговори
Недооценени били преди 3 години
Верно ли бе? А по 3 бона дето взеха тия месеци за протестите? И оня плаща всичко до стотинка щото го е шубе
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милите...Плача...
11
4
 
29
 
! Отговори
Да си протестират преди 3 години
Подкрепа от гражданите няма да получат.Каквото си надробил това ще сърбаш.Даже заплатите които вземат са им големи.Трябва да им ги намалят, защото бият народа.
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недооценен!!!??? Че и труд!??? Пари ще искат да им даваме, че ни тормозят месеци наред - наглост! Тая полицейска *** в БГ трябва да се измете незабавно.
9
7
 
32
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Орязване на щата с 30 процента, останалите на минимална работна заплата!Това заслужават тия лентяи!На, който не му изнася, частният бизнес на домуса ги чака!