КНСБ настоява за ръст на всички пенсии от догодина

Синдикатът е против да се раздават месечни добавки и през 2021-а
63
КНСБ настоява за ръст на всички пенсии от догодина
Снимка: БГНЕС

За увеличение на всички пенсии от началото на следващата година настояват от КНСБ. Водят се разговори с управляващите най-ниските пенсии с размер до прага на бедност да получат най високо увеличение, предаде БНР.

Синдикатът е против и догодина да продължи раздаването на месечните добавки от 50 лева на всички пенсионери. В началото на следващата седмица ще са ясни управленските решения по темата.    

Още по темата
Подготовката на бюджета за 2021 е на финалната права. Очаква се параметрите да се оповестят публично в началото на идната седмица, като ще се дискутират и със социалните партньори.

От КНСБ изчисляват, че при минимална пенсия от около триста лева и максимална от 1 440, след като се повиши и максималният осигурителен доход, останалите пенсии трябва да получат диференцирано увеличение.

"Това са десет процентни пункта. Ние предлагаме два пъти с швейцарското правило да пораснат всички пенсии, които са от новата минимална пенсия до прага на бедност. И с размера на швейцарското правило над прага на бедност до максималната пенсия ще трябва да пораснат с по 5%. По този начин е относително справедливо ще нараснат пенсиите, като дадем по голям приоритет само за следващата  година. Това е нашето предложение за минималните и на по-ниските пенсии", обясни Пламен Димитров.

Предложенията вече са представени на експертно ниво на вниманието на управляващите. Синдикатът е против да продължи и догодина раздаването на 50 лева добавка за всички пенсионери.

"На калпак като че ли е най-несправедливият подход. Този, който е работил повече и е внасял повече, защо трябва да получава същото увеличение спрямо този, който е работил и внасял по-малко", смятат от КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: синдикатКНСБпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
6
 
! Отговори
Бай Пеньо преди 3 години
До 1 Кажи де на колко пари си се осигурявал и колко вземаше башка в пликче?
30
1
 
12
 
! Отговори
Бай Пеньо преди 3 години
До 707 Значи според тебе един дето се осигурява на 350 лема и внася осигуровки на тях и 350 взема под масата и тоя дето се осигурява на 2500 да вземат еднакви пенсии? Що се съгласяват да работят за 350 лева и 4 часа?!? То на работодателите ако е възможно и да им плащаме и да работим ще е най-добре!
29
1
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Съвсем друго нещо трябва да се направи. Първо да се премахне таванът за новоотпуснатите пенсии, тъй като те и без това вече не могат да го прескочат с много. Второ, трябва да се премахне минималната пенсия, която води до уравниловка. Трето, трябва всички пенсии да се преизчисляват всяка година според средния размер на осигурителния доход от предишната календарна година. Това последното е най-важното. По сегашната методика, с всяка следваща година, размера на пенсиите изостава заради този доход.
28
7
 
2
 
! Отговори
Одобрявам!!!! преди 3 години
Само и при условие, че извади парите от своя джоб. Ако ми вдигнат данъците заради тоа..... аз се изнасям от територията!!!!!!
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е справедливо нито за едните, нито за другите - с високите пенсии, които са ограничени и тези с малките, защото не стигат.За това не са виновни пенсионерите, а управляващите изедници, които разчитат на това противопоставяне, за да се измества фокусът на конфликта другаде.Това е сериозен аргумент за искане на оставка на правителство, което 10 години не осъвремени пенсиите. А сега прави от тези пари подаяния, за да изберат алчния *** и крадливите му разбойници пак.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1напиши на каква сума си се осигурявал
25
3
 
13
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
Синдикалист, при това и председател на КНСБ, говори за пенсии. При това, изобщо не се замисля, че би трябвало да го е грижа за работещите. Вероятно поради липса на такива, те мислят за увеличаване на пенсиите. Изборите наближават, а това е потвърждение, че нищо в държавата не е както трябва. Между другото, кой управлява България през последните 10 - 11 г. Както и срещу кого протестират хората ?
24
1
 
11
 
! Отговори
мхммм преди 3 години
До МНЕНИЕЖив и здрав да си и дълги години да си вземаш пенсията. Никой не срещу високите пенсии - напротив. Но в една държава има нужда от всички професи, не може всички да сме миньори, военни и т.н.т, има нужда и от чистачи, метачи, копачи и прочие нали? И това, че те не са работили толкова тежака или отговорна работа като теб, не значи че на старини трябва да тънат в мизерия и забрава.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е да но онези с пениите от 232 лв визирам майка ми да не би да не са ходили на работа а доколкото си спомням болничен не е ползвала Нямам нищо против пенсионерите с високи пенсии те не крадат така са им изчислени Смятате ли обаче че един медик може да взема 200-300лв пенсия щото така тогава са ги осигурявали за това иде реч да се изравни според това дали ди вземал видока средна ниска заплата или дали си работил или въобще не си работил
22
3
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Аз съм един от тези които ще имат нов таван на Пенсиите , евентуално .Искам да уточня нещо за пишещите в коментарите . Имам документ от НОИ в които пише че имам изчислена пенсия в размер 1850 лева , тоест с повдигането на тавана от 1200 на 1440 лева , няма да ми увеличат пенсията а ще ми намалят намалението на Пенсията .Работих като работник 40 години в тежки условия .Съжалявам че има хора с ниски пенсии , но аз съм за жалене - всеки божи ден ходех на работа .
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз настоявам да спрете да търмъчите от работещите членски внос. Медицински работници на които им давате допълнителен отпуск са с ниски заплати и не могат да си позволят и тридневна почивка на,, златни пясъци,,, за разлика от вашите представители, които обиколиха света.
20
0
 
10
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
То и преди 1989 нямаше. Имаше, ама формално. Платен профсъюзен лидер лапаше паричките и гък не смееше да каже нито на директора, камо ли пък на партийния.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия урунгели щом се появят в медиите, веднага се сещам, че навремето са създадени от италианската мафия.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В бьлгария синдикати след -89 г няма никои да не се зальгва
17
5
 
6
 
! Отговори
707 преди 3 години
Тоя кавал ли ще определя кой колко е работил??? Мишок! Значи за тоя с 1400лв. пенсия (при положение,че много хора в момента работят за два пъти по-малка заплата) увеличението ще е по-голямо от това на тоя дето взема 300лв.? Е как ще борим тогава бедноста??? К'ви са тия синдикати, к'ви са тия 5 лева?
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия къде дремеха толкова години, та сега се сетиха?! Или спряха рушветите?!
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бе порастват само най ниските и най високите пенсии, останалите т.е средните с около само с 5% т.е реално увеличение при пенсия н-р 800 лв. ще е само 40 лв., а таванските само с 240 лв. Много мозък има тез от КНСБ. Тези които са работили и са се осигурявали на реалната заплата с най нисък процент на увеличение на пенсиите. Оставка.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно менте са този сигурно яде и почива заедно с тиквата по работни срещи какво са отстояли диндикатите до сега
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте плюли бе!Задминахте плювач номер 1!!!
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези какви патерици са на всички власти. И синдикатите ни са менте, както всичко