Helpbook сигнали: Опасно кръстовище в Люлин, разхищение на вода и още

Пресичането на пешеходци е силно затруднено
4 окт 2020 14:00, Нели Христова
5
Helpbook сигнали: Опасно кръстовище в Люлин, разхищение на вода и още

Сред множеството получени сигнали в платформата на Helpbook.info ни прави впечатление оплакване отнасящо се за натоварен трафик, чести катастрофи и изключително рисково за пешеходците пресичане на голям булевард в район „Люлин“. Откакто била направена връзката на булеварда с околовръстния път, същият е много натоварен. Въпреки наличните три пешеходни пътеки, пресичането на пешеходци е силно затруднено, поради масовото неспазване на предимство от страна на шофьорите, както и движението с превишена скорост. Също така излизането от квартални улици към булеварда е силно затруднето, както от интензивното движение, така и от паркиралите в близост до кръстовищата автомобили. Създават се предпоставки за пътно-транспортни произшествия.

В съседен участък движението е още по-силно затруднено, поради пътя с предимство на ляво завиващите МПС. Много шофьори не отчитат предимството и на това кръстовище има чести катастрофи. В този участък има и три пешеходни пътеки, които в условията на този интензивен трафик са също опасни за пресичане от пешеходци. След описаното нашият потребител моли за съдействие да бъдат поставени няколко светофара, за да се облекчи трафика.

Друг наш потребител от район „Връбница“ сподели с нас тревогите си относно затрудненията, които изпитва, поради отнет сметосъбиращ съд: „Бих искала да подам сигнал за това, че от приблизително два месеца нямаме кофа за смет на адрес с. Мрамор, ул. Мичур 3А. Преди да останем без такава тя беше в лошо състояние и въпреки това не беше заменена, а на съседи бяха доставени нови, при условие, че техните кофи бяха здрави. Впоследствие нашата кофа остана без дъно и вече е напълно неизползваема. Практически изхвърлянето на битовия отпадък на четиричленното ни семейство е силно затруднено“. След подаден сигнал за това в кметството било обещано съдействие, но с неясни срокове.

От две години домакинството е само с една кофа, тъй като тази за сгурия по неясни причини изчезнала, а нова такава не била доставена. Ощетеният потребител пита защо през всичките тези години плаща данък „смет“ след като необходимите условия за изхвърляне на отпадъци не са предоставени.

Завършваме днешния обзор със сигнал, изпратен към Столична община, като в него се обръща внимание на повредена чешма, от която се лее постоянно вода в близост до Медицинска академия. Авторът апелира отговорните органи да се прекрати своевременно това разхищение.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.
Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Boris преди 3 години
До АнонименПонеже живея в блок на това кръстовище и мога да ти гарантирам че няма никакъв светофар. Става въпрос за Петър Дертлиев и Панчо Владигеров - от както пуснаха отбивката от околовръстното постоянно летят коли и никой не спира на пешеходни пътеки. Преди 4-5 години имаше неработещ светофар, но вече го демонтираха.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Често минавам точно по този булевард в Люлин и написаното меко казано не отговаря на истината. Кръстовищата са регулирани със светофар и не виждам какво пречи на пешеходците. Вярно има нарушители сред водачите на МПС-та, но такива има и сред пешеходците все ще се намери някой да притича в последният момент.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българска Социалистическа Партияда направи нещо социално--БСП-- НАПРАВЕТЕ ЕДНА ЧЕШМИЧКА
1
1
 
4
 
! Отговори
Крайно време е преди 3 години
някоя инвеститорска медия да инвестира в кофа за гарбидж.