Кристиан Николов не е опитал да спре преди удара в колата на Милен Цветков

Приключи разследването на катастрофата, в която загина Милен Цветков
5 окт 2020 09:15, Ния Христова
107
Кристиан Николов не е опитал да спре преди удара в колата на Милен Цветков
Снимка: БГНЕС
Разследването на катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков, приключи. Трагичният инцидент стана на 19 април. Адвокат Менко Менков коментира пред Нова ТВ какво доказват експертизите и каква присъда може да получи дрогираният шофьор, който блъсна журналиста.
 
"Това, което мога да кажа, като ново, след последните четири месеца от разследването са приключилите две експертизи. Едната е комплексната – автотехническа и съдебномедицинска. Тя показва, че обвиняемият се е движил със скорост около 99 км/ч. От нея става ясно още, че няма никакви признаци за опити за спиране на автомобила. Липсва обективна находка за спирачен път", обясни защитникът. 
 
"Интересното в психолого-психиатричната експертиза е, че в нея се казва, че обвиняемият е бил вменяем и може да отговаря за постъпките си в този момент, въпреки че е бил под влиянието на три вида наркотични вещества. Те са способствали вниманието му да бъде разконцентрирано и да допусне грешка при управлението. Но не грешка в правния смисъл на думата, а подценяване на възможностите си, след като е знаел, че е употребил тези наркотични вещества", каза още Менков.
Още по темата
 
Той изтъкна, че в началото на разследването позицията на защитата е твърдяла, че не е доказано, че обвиненият е управлявал автомобила. "Това обаче категорично е доказано. Освен всичко друго в обясненията си той не отрича да е шофирал. Има и отпечатъци", заяви адвокатът. 
 
Менков посочи още, че тезата на държавното обвинение, която ще подкрепи е, че обвиняемият е извършил престъпление в условията на евентуален умисъл.
 
"Той е допускал причиняването на тези тежки вредоносни резултати и се е поставил сам в това положение, употребявайки тези три наркотични вещества. Шофьорът отрича употребата им, но по делото са събрани обективни данни, включително и извадки от чатове, от които става ясно, че е запознат с начина на употреба на различните видове наркотични вещества и действието им върху психиката", информира защитникът. 
 
Той обясни, че е установена интернет комуникация между шофьора и негови приятели, от която се разбира, че обвиняемият коментира с негови познати начина на действие на различни видове наркотици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен,Абе тоя още ли не търка нара по затворите...,,Тоя няма и да види паделата!Това е златна мина за един адвокат.Дело на живота му!Ще го дърпа до пенсия!Бизнес и нищо лично!!!
71
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дребнавостите в БГ закона край нямат. Бил е надрисан жестоко и е причинил катастрофа, довела до смъртта на човек. Взел е наркотици доброволно, с ясното съзнание, че е бил с бърз достъп до автомобила си. Ако е с толкова ограничен интелект, че не може да разбере грешката си, нека му се отнеме книжката и да мине под грижата на някоя институция дето ходят хванати за рамото и рисуват с пръсти...
70
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЛАГОДАРИМ НА ЕВРОПА И САЩ ЧЕ РАЗОБЛИЧИХА ПРАВИТЕЛСТВОТО В КОРУПЦИЯ И ОБСЛУЖВАНЕ НА РУСКИ ИНТЕРЕСИ.
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лош пример и "урок" дават смешните и жалки пародии на присъди от родното правораздаване.
68
6
 
8
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Маминото пишлeмeнцe, си е продало душата на Дявола !Такива са новите строители на европейска България.Не сте съгласни ?!Ами да не сте скачали против старата държава.Днес хора с 300лв. джобни, обясняват на хора със 300лв.пенсия, че всичко е наред.
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако този беше ром до сега да е в Затвора !Това е "независимото правосъдие" в България.
66
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, изгледайте видеото от инцидента. Ако трябва няколко пъти. Не само няма опит за спиране, а като че ли ускорява и си го целка абсолютно съзнателно си го цели отзад. Абсолютно поръчково убийство. ЗАЩО не се споменава тази версия? Страх ли ви е??
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 68Да убие още хора ли искаш !?Този нито веднаж не изрази съжаление за случилото се, което е показателно за пълна липса на чувство за правото на живот на другите.
64
2
 
6
 
! Отговори
гражданка преди 3 години
До до 50- Ако сте слушали интервюто сутринта с адв.Менков, ще трябва да сте чули какво са казали лекари..."Дори да е имало линейка в този момент, на този светофар, пораженията на тялото на М.Цветков са били несъвместими с живота" - т.е нямало е начин да го спасят...Това с колана и т.п.са измишльотини на някакви фенчета или роднини на подсъдимия.
63
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сега напиша реферат по психология за влиянието на наркотичните вещества и как действат и се кача в автомобила и направя някаква катастрофа, дали ще напишат в изследванията ми, че имам наркотични вещества в кръвта си защото в нета съм писал за веществата и как действат. По тази логика ще съдят момчето. Ужас. Няма факти, че е употребило наркотици, но нали е журналист и то известен. Няма как... Трябва да има виновен, различен от Цветков. Под натиска на журналистите ще осъдят едно момче.
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато започнат да гледата присъдата, ще има достатъчно време да се измъкне и да замине занякъде. Неслучайно още разтакават...
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68Това е обществено опасен тип който чрез присъствието си по улиците и пътищата потенциално застрашава децата ми. В по-други времена отдавна щеше да си е получил смъртната присъда, или да отиде в затворен пансион където чичковци с бели престилки да правят медицински експерименти на лекарства върху него...
60
4
 
11
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Трябва по-скоро да се разследва дали не е дал газ нарочно...Впрочем,има интересни съвпадения-М.Цветков е ровил в мръсното(ама много мръсно!) бельо на премиера,а майката на убиеца е замесена в делата на преследван от Борисов бизнесмен(М.Стайков).Случайност???Малко прилича на сделка...
59
4
 
4
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
До мак 64 .... Как разследващите са разбрали, че М. Цветково е бил без колан? Нали помагащите са го извели извън колата му... ами естествено ще го откопчеят !
58
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разрушавайте живота на един млад човек едва на 21 години. Цветков има вина, че е шофирал без колан.Ако ще и да убият момчето, Цветков няма да върне обратно от гроба. Така, че не погубвайте и още един живот, този на младото момче.
57
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изследванията на момчето са манипулирани ясно е. Цветков е шофирал без предпазен колан, а защо това не се споменава или не е удобно.
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото ако някой хора започнат да си вършат работата, според мен по пътищата на родината над 50% от водачите са на тежки наркотици. А сред младите водачи до 25 години, според мен дори повече. Само чета за акции - алкохол, зимни гуми, скорост - искам да видя кога ще има за наркотици, цяла София е пламнала от дизайнерски дроги и ***.
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя още ли не търка нара по затворите...
54
1
 
24
 
! Отговори
мак преди 3 години
Не обвинявайте хората, които са помагали. Милен е бил контактен и не са предположили, колко тежко е ранен. Движил се е и са го превели на безопасно място, да не ги сгази друга кола. Това не означава, че имат вина, единствената вина за смъртта на Милен има друсаният.
53
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто под действието на коктейла от наркотици е получил пристъп на агресия и умишлено е искал да причини болка и страдание, заради това просто го е фиксирал отдалеч, насочва се и го бомби като в атентат, без мисъл за последствията. Наркоманската психика не е като мисленето на разумен човек.