Кристиан Николов не е опитал да спре преди удара в колата на Милен Цветков

Приключи разследването на катастрофата, в която загина Милен Цветков
5 окт 2020 09:15, Ния Христова
107
Кристиан Николов не е опитал да спре преди удара в колата на Милен Цветков
Снимка: БГНЕС
Разследването на катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков, приключи. Трагичният инцидент стана на 19 април. Адвокат Менко Менков коментира пред Нова ТВ какво доказват експертизите и каква присъда може да получи дрогираният шофьор, който блъсна журналиста.
 
"Това, което мога да кажа, като ново, след последните четири месеца от разследването са приключилите две експертизи. Едната е комплексната – автотехническа и съдебномедицинска. Тя показва, че обвиняемият се е движил със скорост около 99 км/ч. От нея става ясно още, че няма никакви признаци за опити за спиране на автомобила. Липсва обективна находка за спирачен път", обясни защитникът. 
 
"Интересното в психолого-психиатричната експертиза е, че в нея се казва, че обвиняемият е бил вменяем и може да отговаря за постъпките си в този момент, въпреки че е бил под влиянието на три вида наркотични вещества. Те са способствали вниманието му да бъде разконцентрирано и да допусне грешка при управлението. Но не грешка в правния смисъл на думата, а подценяване на възможностите си, след като е знаел, че е употребил тези наркотични вещества", каза още Менков.
Още по темата
 
Той изтъкна, че в началото на разследването позицията на защитата е твърдяла, че не е доказано, че обвиненият е управлявал автомобила. "Това обаче категорично е доказано. Освен всичко друго в обясненията си той не отрича да е шофирал. Има и отпечатъци", заяви адвокатът. 
 
Менков посочи още, че тезата на държавното обвинение, която ще подкрепи е, че обвиняемият е извършил престъпление в условията на евентуален умисъл.
 
"Той е допускал причиняването на тези тежки вредоносни резултати и се е поставил сам в това положение, употребявайки тези три наркотични вещества. Шофьорът отрича употребата им, но по делото са събрани обективни данни, включително и извадки от чатове, от които става ясно, че е запознат с начина на употреба на различните видове наркотични вещества и действието им върху психиката", информира защитникът. 
 
Той обясни, че е установена интернет комуникация между шофьора и негови приятели, от която се разбира, че обвиняемият коментира с негови познати начина на действие на различни видове наркотици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
23
 
! Отговори
Затвор за убиеца преди 3 години
До Анонимен 48 Ти *** ли си ? Или си от приятелчетата на убиеца??? При удар отзад с 130-140км/ч (което е реалната скорост а не 99) тялото се притиска към седалката с огромно ускорение което води до разкъсвания на вътрешните органи. Цветков е починал от вътрешни кръвоизливи и вероятно счупени ребра. Така че не са виновни хората които са му помогнали а УБИЕЦА НАРКОМАН.
51
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мама дивото наркоманче,пуснете го на свобода той не е виновен за нищо
50
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До живот за копелддакааа,това си е чисто убииство наркоман доленнн.
49
3
 
27
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Много тъжно за Милен, наистина! Дано почива в мир! Едно нещо ми е много странно, обаче - за нещо, което има записи, свидетели, трагичен резултат и тн са необходими 4 месеца експертизи. Даже се подлагаше под съмнение, че е шофирал Кирстиан Николов. В същото време за снимките и записите на Бойко Борисов никой не се съмнява - ще го бесим вече, даже и ЕК и ЕП са надлежно и документирано информирани. Защо не се ползват същите експерти и в случая с Милен Цветков - очевидно те работят много по-бързо.
48
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Akо имаше спирачен път нямаше да го съдят за умишлено убийство.Щом не е опитал да спре умишлено е причинил смърт.До сега трябваше вече да е с присъда.Какви са тия мотаения никой не работи ей!!!!?Всеки чака да му бутнат нещо за да се задвижи е това е България!
47
7
 
3
 
! Отговори
до 55 преди 3 години
Или го вадиш с шина и го слагаш да легне на твърдо. Но категорично не и да седне, камо ли да върви...
46
7
 
2
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Стана страшно да се движиш по улиците на европейска България в 21 век.Обаче и в домовете си, няма да имате спокойствие.Като сте прости дебелоглави ***, кой ви е виновен ?!
45
27
 
8
 
! Отговори
до 50- преди 3 години
Хората, които го изкараха като чувал с картофи от автомобила, би следвало моментално да бъдат привикани и подведени под наказателна отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост. Те нямат дори най, ама най-базова култура как се реагира при подобни случки. Извадили го, милите, завлекли го до тротоара, та чак и да седне го сложили. Простотия, ама брутална. Престъпна простотия. Стоиш и чакаш линейка и успокояваш пострадалия и му забраняваш да мърда. Детска градина знания.
44
1
 
8
 
! Отговори
до 42 преди 3 години
Не се прави на юрист, не си такъв. Изброените от теб наказания за над 50км/ч превишаване на максимално допустимата скорост в населено място са АДМИНИСТРАТИВНИ. Тук говорим за НАКАЗАТЕЛНИ последици. АДМИНИСТРАТИВНИТЕ такива почти не влияят на крайната присъда. Да, както казах, ще наклонят леко преценката на съдията, която и вече клони към най-тежкото наказание, предвидено от закона, независимо от това дали е карал с 99 или със 199 км/ч..
43
1
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
да видим как работи прокуратурата и съдилищата
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОКУРАТУРАТА РАЗПИТА ЛИ ХОРАТА КОИТО СА ПОМОГНАЛИ НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ СЛЕД УДАРА И СЪУЧАСТНИЦИТЕ НА КРИСТИЯН?
41
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМилен Цветков е жив след удара и сам слиза от автомобила си. След това му помагат случайни хора и вече не е жив.
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48Цветков е бил вече раздробен вътрешно - и да бяха го оставили във автомобила нямаше да оживее.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМУТРИТЕ СЕ БЯХА РАЗВИЛНЕЛИ, ЕВРОПА ИМ РЕЗНА ЕНТУСИАЗМА
38
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милен Цветков е жив след удара, но не и след като са му помогнали добри случайни хора.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на всяка кола видео регистратор и записа да важи в съда
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то това е толкова очевидно, че не знам защо е новина. След някой друг ден да очакваме новина със заглавие "Кристиян Николов е убиеца на Милен Цветков"
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пешеходците които бяха на косъм о смърата трябва да го съдят за уплахата, стреса който им причини.(от уплаха се развива рак)
34
0
 
7
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Най-вероятно е заспал. Цяла нощ е друсал кока и амфетамин на купон. След което не е спал въобще, а цял ден са се разкарвали с колата из града. Накрая е пушил марихуана за десерт и това го е довършило, задрямал е на волана. Иначе няма обяснение как не е видял посред бял ден спряла на среда на пътя кола. Другият вариянт е малко преди катастрофата да се е надрусал като животно и да не е знаел на кой свят е, но се съмнявам да е това.
33
5
 
4
 
! Отговори
за Кон... преди 3 години
До до 23Максимално разрешената скорост в населено място е до 50км.ч.За превишаване над40 км.ч. т.е. ако скороста е както обявената за маминото синче 99км.ч. - има САМО ГЛОБА от 600лв.За превишаване на скороста НАД 50 КМ.Ч. тоест за скорост на автомобила над 100км.ч. глобата е 700лв , лишаване на право на управление на МПС и за всеки 5км.ч. НАД ТАЗИ СКОРОСТ /ОТ 100 КМ.Ч./ глобата се увеличава -и това е БЕЗ ДА Е БЛЪСНАТ И УБИТ НЯКОЙ... и утежнаващи последствия при съдРАЗБРА ЛИ СМЕХУРКО?