Кристиан Николов не е опитал да спре преди удара в колата на Милен Цветков

Приключи разследването на катастрофата, в която загина Милен Цветков
5 окт 2020 09:15, Ния Христова
107
Кристиан Николов не е опитал да спре преди удара в колата на Милен Цветков
Снимка: БГНЕС
Разследването на катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков, приключи. Трагичният инцидент стана на 19 април. Адвокат Менко Менков коментира пред Нова ТВ какво доказват експертизите и каква присъда може да получи дрогираният шофьор, който блъсна журналиста.
 
"Това, което мога да кажа, като ново, след последните четири месеца от разследването са приключилите две експертизи. Едната е комплексната – автотехническа и съдебномедицинска. Тя показва, че обвиняемият се е движил със скорост около 99 км/ч. От нея става ясно още, че няма никакви признаци за опити за спиране на автомобила. Липсва обективна находка за спирачен път", обясни защитникът. 
 
"Интересното в психолого-психиатричната експертиза е, че в нея се казва, че обвиняемият е бил вменяем и може да отговаря за постъпките си в този момент, въпреки че е бил под влиянието на три вида наркотични вещества. Те са способствали вниманието му да бъде разконцентрирано и да допусне грешка при управлението. Но не грешка в правния смисъл на думата, а подценяване на възможностите си, след като е знаел, че е употребил тези наркотични вещества", каза още Менков.
Още по темата
 
Той изтъкна, че в началото на разследването позицията на защитата е твърдяла, че не е доказано, че обвиненият е управлявал автомобила. "Това обаче категорично е доказано. Освен всичко друго в обясненията си той не отрича да е шофирал. Има и отпечатъци", заяви адвокатът. 
 
Менков посочи още, че тезата на държавното обвинение, която ще подкрепи е, че обвиняемият е извършил престъпление в условията на евентуален умисъл.
 
"Той е допускал причиняването на тези тежки вредоносни резултати и се е поставил сам в това положение, употребявайки тези три наркотични вещества. Шофьорът отрича употребата им, но по делото са събрани обективни данни, включително и извадки от чатове, от които става ясно, че е запознат с начина на употреба на различните видове наркотични вещества и действието им върху психиката", информира защитникът. 
 
Той обясни, че е установена интернет комуникация между шофьора и негови приятели, от която се разбира, че обвиняемият коментира с негови познати начина на действие на различни видове наркотици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този незнам на колко години е, но се епуснал от роклята на майка си , нашмъркал се, отмъкнал и колата и убил човека. Това показва, че и майкаму е част от престъплението. Не си контролира "детето." Личи си че е недорасло за да води самостоятелен живот.
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нормалните държави при употреба на наркотици/алкохол, се съди като за умишлено убийство. Логично е, че щом сядаш зад волана пиян/друсан, значи е напълно възможно да убиеш човек.
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки, който шофира след употреба на алкохол или наркотици, прави опит за умишлено убийство на пътя. Някои успяват, други не.
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 100 (юрист)В държава, в която при доказани юридически факти няма адекватно осъден нито един лекар, адвокат, съдия, прокурор, представител на полиция, данъчен, или митнически служител, "народен депутат", и/или др. виновен държавен служител - НЯМА равенство пред закона!!!Това се отнася и за децата и внуците им!!!КОЙ тогава диктува спазването на конституцията и законодателната база в Република България?
88
5
 
3
 
! Отговори
юрист преди 3 години
Подкрепям тежко наказание на виновният, но....тезата ,че умишлено се е опитал да убие някой на пътя---показва само юридическата некомпетентност на прокуратурата и зависимостта и от политиката и обществените настроения. Там , където се намесва целесъобразността--правото го няма. Сигурен съм, че тази глуповата теза на прокуратурата/ подкрепено от нашето манипулируемо общество/ ще бъде отхвърлена от всеки един съд. И тогава пак съдът ли ще е виновен?!
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да му дават там доживотен затвор на тоя по бързата процедура и да не го бавят много ! Всички такива като него, които си позволяват да се качват надрусани или пияни зад волана директно в затвора за дълги години !
86
1
 
7
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 3 години
+ лъжесвидетелстване!!! В панделата и му пожелавам приятно гниене там!
85
1
 
13
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Във всяка друга европеиска държава,това момче ще лежи поне 15-20 год,ако тук ако получи по-малко,това ще докаже колко сме жалки и продажи ние БЪЛГАРИТЕ
84
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
при такъв удар, дали е бил или не с колан няма значение... казвам го от години опит с подобни случаи, всяка една от травмите на Цветков е била несъвместима с живота, да не говорим, че при удар с такава сила налягането на органите в тялото, пристегнато с колан се увеличава адски много... при подобни случаи, на пътник с колан му се къса артерия, именно заради това... тъй че ще лежи, ще лежи много...
83
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да вметнем следното. Дали скоростта е 99 или е 199- за крайната присъда влиянието е минимално. Разни административни дреболии, че, като превишиш с над 50 в населено място, взимат книжка и жълти стотинки глоба, не влияят на дело със смърт. Има ли превишаване на скоростта с много? Има. Особено тежък ли е случаят? Не е. Ежедневие. Значи се говори за 10 до 20 години присъда според НК. Неосъждан и със споразумение пада на 7 години, от които излежава 3.5, защото работи и учи и край. Реализъм.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фризьорът работи разпространител на сигнала на радиото до слушатели. Трябва да му се плаща.Кой разпространител на радио работи без пари? Това е бизнес, за който радиото не е платило. Глоби за радиата.
81
1
 
4
 
! Отговори
мак преди 3 години
До Анонимен.Не се споменава версия за поръчка защото това ще е признаване, че някой иска смъртта на Милен и логично би трябвало да се разследва - кой е той. Няма как да стане, не и тук.
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 68 Е тогава всеки млад да кара нашмъркан. А ние старите да не стъпваме на платното.
79
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един *** като Цветков и той си мислеше се, че е безсмъртен и не слагаше колан, но се утрепа със ЗИЛ-а на баща си в сила се беше скарал с приятелката си, но за щастие тя оцеля. Този същия докато беше жив разправяше, че щял да става сервитьор на прасетата.
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 86И все пак коланът спасява животи, а не да се размажеш във волана и предното стъкло.
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 86Благодаря за мен е чест.
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 67Значи без колан е по-серизно нарушение от това да си дрогиран до козирката и да убиеш без да ти мине през кашата в главата,че трябва да намалиш на червен сфетофар?Бравос за разсъжденията.
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68Младият човек сам си е разрушил живота с тази дрога и с убийственото си поведение. Никой не му е разрушил нищо. Самичък се е докарал до там.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78Да бе, всичките пишещи в интер ет сме на по 55 години и сме скача ли срещу "старата държава", която със или без нашето предполагаемо скачане, си замина.Айде по-сериозно се дръж. Сред хор си в момента.
73
2
 
9
 
! Отговори
ЯДОСАН преди 3 години
До Анонимен 68Ако това "невинно" на..друсано мамино синче ти беше убил детето пак ли така щеше да го защитаваш???